Svenska
Gamereactor
artiklar

Gamereactor summerar: Vecka 6

Ny månad, nya tag, men summerat rullar på som vanligt i samma gamla fart...

Prenumerera på vårt nyhetsbrev här

* Obligatoriskt att fylla i
HQ
Gamereactor summerar: Vecka 6
Corona-viruset kan komma att hejda produktionen av flera spelkonsoler och även försena kommande konsolgeneration...

TOPPNYHETER:
Nintendo räknar med att Switch lever längre än tidigare konsoler - Vi kryper närmre och närmre nästa generation av konsolhårdvara och såväl Microsoft som Sony börjar flexa sina produkter allt mer. Många har därför spekulerat att även Nintendo släpper en ny uppgraderad version av Switch för att kunna konkurrera mot Xbox Series X samt Playstation 5. Men det verkar icke vara fallet. I ett samtal med investerare tydliggjorde Nintendos högsta höna, Shuntaro Furukawa, att Switchen kan ha en längre levnadscykel än företagets tidigare spelkonsoler. Med tre år på nacken redan, hur tror du hybridkonsolen klarar att stå sig kommande spelgeneration? NYHETEN.

GTA-grundaren Dan Houser lämnar Rockstar - Rockstar Games tappar sin största rockstjärna. Dan Houser, eldsjälen bakom franchises som GTA och Red Dead Redemption, meddelar att han lämnar sin post och företaget så snart som den 11 mars. Vad som vankas härnäst för ena halvan av bröderna Houser vet vi ännu inte. Men vad det än må vara önskar vi honom all lycka med tanke på all glädje han givit alla oss med sina spel. Vilket är ditt favoritspel från Rockstar Games? NYHETEN.

Rapport: PS5 och Xbox Series X kan försenas av corona-viruset - Gamingfeber sveper över världen nu när både Microsoft och Sony har nya spelkonsoler och stekheta titlar uppradade. Men vi kanske får vänta längre än vi ursprungligen anat. Till följd av det notoriska corona-viruset står tillverkningsfabrikerna i Kina stilla och vidare fördröjning kan komma leda till att lanseringarna försenas. Tidigare i veckan meddelade även Nintendo att deras produktion drogs av samma problem. Detta är bara ännu en anledning till att vi hoppas att världen lyckas få bot med viruset illa kvickt. NYHETEN.

Detta är en annons:

Microsoft ser Google och Amazon som större konkurrenter än Nintendo och Sony - Under en längre period har allas vår favorithobby kretsat kring tre storbolag: Sony, Nintendo och Microsoft. Men det traditionella konsolkriget som präglade de gånga generationerna har förändrats, vilket ingen mindre än självaste Phil Spencer påstår. Mr. Xbox menar att Nintendo och Sony ligger långt efter dem inom molnfronten och därför är både Google och Amazon idag större konkurrenter. Vilka tycker du är stört konkurrenter till Xbox? NYHETEN.

Warcraft III: Reforged är tidernas sämsta spel enligt Metacritic-användarna - förra månaden släppte Blizzard en efterlängtad samt upphottad version av Warcrarft III. Efterlängtad var den allt, men inte lika upphottad och verkligen inte den upplevelse fans törstade efter. Det var tydligen så illa att det nu, med ett betyg under 1 på Metacritic, blivit framröstat som tidernas sämsta spel. Har du hunnit pröva Warcraft III: Reforged ännu och vad tycker du? NYHETEN.

MISSA INTE:
Såhär mycket tjänade de mesta kända spel-streamarna under 2019
Rykte: Nytt Ratchet and Clank släpps på PS5-premiären
Sony vill inte avslöja Playstation 5-priset innan Xbox Series X
The Last of Us: Part II har både naket och sexuellt innehåll
Rykte: The Legend of Zelda: Breath of the Wild II släpps inte i år

Gamereactor summerar: Vecka 6
Världssämst! Inte riktigt de mottagande Blizzard hoppades på när de gav ut Warcraft III: Reforged...
Detta är en annons:

RECENSERADE SPEL:
Zombie Army 4: Dead War (PC, PS4, Xbox One) Betyg: 7
Joakim har röjt Zombies i denna actionpackade splatterfest. Utvecklarna Rebellion förstår att de inte behöver ta sig själva speciellt seriöst i denna larvigt sköna actionkavalkad som är proppad med innehåll såväl som roliga hemligheter. Dessvärre är det något enformigt och ett par jobbiga buggar drar ner betyget från ett spel som positivt överraskade på Joakim. Läs hela recensionen här.

Monster Energy Supercross: The Official Videogame 3 (Nintendo Switch, PC, PS4, Stadia, Xbox One) Betyg: 7
Adam är tillbaka ute på spåret i årets upplaga en Moster Energy Supercross. Den höga presentationskvalitén är fortfarande intakt och tack vare mer innehåll, en vidareutvecklad online-del, samt utmanade fysik lyckas detta racingspel imponera på Adam även i år. Tyvärr så saboterar buggar och halvdant soundtrack ett förövrigt komplett spel. Läs hela recensionen här.

Gamereactor summerar: Vecka 6Gamereactor summerar: Vecka 6
Adrenalinframkallande upplevelser recenserades i veckan. Har du hunnit plocka upp något av dessa titlar?

VECKANS MÅSTE-LÄSNING:
Netflix har glädjande nog valt att bjuda oss prenumeranter på en drös magiska filmer från Studio Ghibli. André har därför sammanställt en guide för dig som ännu inte hunnit igenom deras fantastiska katalog.
Din guide till Ghiblis film-bibliotek: Februari

Med varje spelkonsol som släpps måste ett par titlar även lanseras för att lyckas pusha försäljningen. Vissa av dessa spel blir mer minnesvärda än andra, och ett fåtal av dessa lyckas även rädda en hel konsolgeneration. Petter har listat tidernas tio bästa lanseringstitlar. Håller du med honom?
Världens 10 bästa lanseringstitlar

Petter spånar vidare i dåtid och framtid för populära spelserier. Denna vecka har han diskuterat det bästa, sämsta och framtiden för både Metal Gear Solid och The Legend of Zelda.
Petter om: Metal Gear - Från bäst till sämst
Petter om: Zelda - Från bäst till sämst

Om du hunnit se Birds of Prey är du säkert familjär med Black Mask. Om du är ett fan av Marvels superskurkvärld vet du vem Taskmaster är. För dig som vill gå in till biografen med lite bakgrundsinformation, förbereda dig inför Balck Widows kommande rulle, eller bara vill veta mer och två superskurkar, har Henric "Djupet" Pettersson redogjort för dem båda i två artiklar.
Allt du behöver veta om Taskmaster
Allt du behöver veta om Black Mask

Vi har lämnat januari bakom oss. En månad med få stora spel-releases men ändå proppad med mycket gaming. Vi delar, som vanligt, med oss om de titlar som underhållit oss den snölösa vintermånad. Vad spelade du mest i januari?
Bäst Just Nu: Januari

Gamereactor summerar: Vecka 6
Du missar väl inte Petters artikelserie där han snackar om de bästa och sämsta från tidlösa spelserier.

BLOGG:
Spel i alla dess former är kul, och det gäller även brädspel. En som gärna vill se mer av den vara är jag, men kanske framförallt Jonas som bjuder in till brädspelsdiskussion på sin blogg. Petter har dragit igång en ny följetång på sin blogg, Noterat, där han delar sina tankar kring några stora nyhetshändelser. Men andras alla tankar gläds han ej av. Twitter är en plats med alldeles för mycket negativitet som han kan leva utan. Till sist har du väl inte missat att två nya herrar börjat hos oss? Passa på att hälsa både Patryk och Olof välkomna om du inte hunnit göra det ännu!



Loading next content