Svenska
Gamereactor
artiklar

Allt du behöver veta om Taskmaster

Inför den kommande filmen om Black Widow är det dags att ta en närmare titt på skurken Taskmaster...

Prenumerera på vårt nyhetsbrev här

* Obligatoriskt att fylla i
HQ

I samband med att Jake Gyllenhaal bekräftades spela rollen som Mysterio i Spider-Man: Far From Home skrev vi en artikel om karaktärens historia i serietidningarna. Detsamma gjorde vi med Ghost inför premiären av Ant-Man and the Wasp. Nu är det dags att bygga vidare på detta koncept och snacka om Taskmaster som Black Widow kommer slåss mot i hennes kommande fristående film. I hopp om att du ska få lite mer kött på benen om skurken följer här en samling av fakta om honom.

Längd: 188cm
Vikt: 99kg
Ögonfärg: Brun
Hårfärg: Brun
Namn: Tony Master

Allt du behöver veta om Taskmaster
Har du kommit i kontakt med Taskmaster tidigare?

Tony Master gör entré
Tony dök först upp i Avengers #195 som släpptes 1980. Skurken föddes med gåvan att genom observation lära sig olika rörelser och därigenom kopiera dem. Exempelvis kunde han i tidig ålder efter att ha sett andra dyka från ett hopptorn göra detsamma och genom att titta på basketmatcher fick han teknik även i detta. Efter att ha vuxit upp rekryterades Tony till S.H.I.E.L.D. som agent. Under ett uppdrag stötte han på en döende forskare som innan han tog sitt sista andetag, gav Tony ett serum. Ett serum som var nazisternas motsvarighet till supersoldatserumet som Steve Rogers injicerades med. Injektionen fick dock oförutsedda konsekvenser i form av att han sakta började glömma sina egna personliga minnen och på så vis glömde bort sin egen fru och bakgrund med S.H.I.E.L.D.

Detta är en annons:

Tony startade strax senare ett högkvarter vid namn Taskmaster's Academy där han började träna de kriminella som kunde bekosta det. Detta eftersom han insåg att han skulle kunna tjäna miljoner på det. Först då började han kalla sig själv för Taskmaster. Bland de första han tränade var den mexikanska brottsherren och Michoacáns guvernör Don of the Dead. För att visa solidaritet till mexikanerna och hylla Santa Muerte iklädde sig Taskmaster den ikoniska dödskallemasken.

Sedan dess har Taskmaster varit en ihängande skurk mot The Avengers och har visat sig vara ett stort hot med hjältarna där han bland annat en gång spöade både Thor och Captain America - samtidigt! Taskmaster har dessutom tränat flera andra skurkar och hjälpt både Hydra, AIM och andra kriminella rörelser som sedan gett Marvels hjältar tufft motstånd.

Allt du behöver veta om Taskmaster
I det kommande spelet The Avengers lyckas Taskmaster splittra superhjältegruppen.

Inte alltid ondskefull
Bortsett från tiden innan Tony injicerade sig med superserumet har han inte alltid slagits för den onda sidan. Efter att Nick Fury Jr. räddade livet på honom bad han Taskmaster att ansluta sig till Secret Avengers. Hans uppdrag att fria Mockingbird misslyckades dock fatalt och han blev skjuten i huvudet och övergavs av S.H.I.E.L.D. i tron om att han omkommit. Skottet missade dock alla vitala organ och han lämnade därefter gruppen.

Detta är en annons:

Krafter
Som tidigare nämnts besitter Taskmaster sedan barndomen förmågan att med sitt fotografiska minne kopiera andras rörelser efter att ha sett dem. Något som även låter honom förutspå sin fiendes nästa steg, innan den själv gör det. Han kan till och med kopiera andras röster och sedan lura andra över telekom. Taskmaster kan utöver detta även springa och reagera dubbelt så snabbt som en vanlig människa vilket gör att han bland annat kan stanna en avlossad kula i luften. Hans rörlighet skulle kunna sägas vara lika bra som Daredevils eller Spider-Mans.

Då Taskmaster stridits mot Spider-Man, Wolverine, Daredevil, Black Widow, Ant-Man, Black Panther, Deadpool, Elektra, Hawkeye, Iron Fist, Punisher, Iron Man och många andra besitter han förmågor i en rad olika stridstekniker. Både med och utan vapen. Hans svagheter består dock av att han inte kan göra saker som är övermänskliga och när han lär sig nya mönster glömmer han bort sina tidigare minnen vilket kan gå så långt att han glömmer bort vem han själv är eller hur och varför han hamnade där han är.

Allt du behöver veta om Taskmaster
Vi vet fortfarande inte vem som gömmer sig bakom dödskallemasken i den fristående filmen om Black Widow...

Taskmaster i spel
De som lirat Insomniacs Spider-Man har säkerligen stött på Taskmaster där han testade Spidey för att eventuellt rekrytera honom. Dessa utmaningar bestod av att stoppa bomber som hade placerats över Manhattan, vilket slutligen utmynnade i en strid mellan skurken och hjälten. Han är även en spelbar karaktär i Marvel vs. Capcom 3: Fate of Two Worlds och den uppdaterade versionen Ultimate Marvel vs. Capcom 3. Han har även dykt upp i LEGO-spelen samt en rad olika mobilspel. Hans största roll i ett TV-spel ser dock ut att vara The Avengers som släpps i höst där han lyckas besegra hjältarna i början av spelet och, åtminstone vad som visas, dödar Captain America.

Black Widow
Den fristående filmen om Natasha Romanoff som släpps nu i vår kommer vara den första gången vi ser Taskmaster i Marvels cinematiska universum. Dock vet vi inte i dagsläget vem som spelar Taskmaster och med tanke på Marvel Studios historia att dramatiskt förändra karaktärer (exempelvis könsbytet av Ghost i Ant-Man and the Wasp) kan det vara precis vem som helst. Det återstår helt enkelt att se vem som egentligen gömmer sig bakom dödskallemasken i filmen.



Loading next content