Svenska
Gamereactor
artiklar

Årets 20 hetaste filmer (1)

André, Mackan och Petter har skrapat ihop en lista över det vi på Gamereactor anser vara årets 20 hetaste, kommande filmer. Här är den första delen...

Prenumerera på vårt nyhetsbrev här

* Obligatoriskt att fylla i
HQ
Årets 20 hetaste filmer (1)

(20) Bios [Premiär: 2 oktober]
Efter det Oscarsnominerade dramat A Beautiful Day in the Neighborhood cementerades vår kärlek till Hollywoods mysfarbror bara ytterligare och när vi hörde att han skulle medverka i en postapokalyptisk science fiction-film var vi sålda. Filmen ska kretsa kring den siste mannen på Jorden (Hanks), en döende vetenskapsman som bygger en robot för att skydda sin älskade hund från omvärldens faror - och samtidigt lära maskinen om vad innebär att vara människa. Låter som rena rama sci-fi-drömmen, om du frågar oss.

Årets 20 hetaste filmer (1)

(19) Bob's Burgers: The Movie [Premiär: 17 juli]
Den bästa animerade TV-familjen sedan The Simpsons guldera är på väg att göra sin stora filmdebut och redan nu kurrar det skönt imagen på grund av den starka filmpotentialen denna komiska pärla faktiskt har. Detta för att Bob's Burgers är en av få TV-komedier som fortfarande håller måttet och som verkligen värnat om sitt hjärta och sina karaktärer under årens gång. Serieskaparen Loren Bouchard har dessutom lovat att besvara fansens frågor, så det låter som att vi kommer att serveras en riktigt tillfredsställande måltid i sommar.

Detta är en annons:
Årets 20 hetaste filmer (1)

(18) Possessor [Premiär: 25 januari]
Brandon Cronenberg börjar långsamt komma till sin rätt och kunna stå på egna ben utan att vara kedjad till sin faders ikoniska arv. Med Antiviral bevisade han sina färdigheter och i år återvänder han till vita duken med sin nya skräckfilm Possessor där vi får följa en agent arbetandes för en organisation som tar över folks kroppar genom hjärn-inplantat och sedermera tvingar offren att utföra beställningsmord. I rollistan hittar vi Jennifer Jason Leigh, Andrea Riseborough och Sean Bean och vi ser med spänning fram emot att kunna avnjuta lite Cronenbergsk science fiction skräck.

Årets 20 hetaste filmer (1)

(17) Wonder Woman 1984 [Premiär: 5 juni]
Medan debutfilmen från 2017 lämnade en del att önska kändes Gal Gadot som klippt och skuren i rollen som dunderfjällan Diana Prince och inför uppföljaren Wonder Woman 1984 blev vi plötsligt laddade tack vare den tajta supertrailern som släpptes sent förra året. Ibland räcker det med att man tillämpar en god, tidsenlig 80-talsstämning i en film för att få oss att längta som tokar och detta ser ut att bli en härlig hyllning till det årtiondet. Det ser alltså ut att bli en härligt serietidningssnärtig och elektrisk värsting till film som vi hoppas lever upp till hypen.

Detta är en annons:
Årets 20 hetaste filmer (1)

(16) Druk [Premiär: 27 augusti]
Thomas Vinterbergs nästa stora film återförenar honom med Mads Mikkelsen som han senast jobbade med i den bejublade och tillika provokativa Jagden, där vi minns honom i rollen som den falskt pedofili-anklagad förskoleläraren. I Druk kommer vi få bevittna ett socialt experiment där fyra lärare sätter ut för att öppna sina kreativa sinnen genom att varje dag dricka sig berusade och utforska livets möjligheter, fria från de kedjor och normer som annars håller dem i schack. Kombinationen Vinterberg och Mikkelsen får det att vattnas i våra munnar, Druk kommer med stor sannolikhet bli en av detta års mest tankeväckande filmer.

Årets 20 hetaste filmer (1)

(15) Weathering With You [Premiär: 21 februari]
Makoto Shinkai visade sig tidigt vara en filmskapare att räkna med i framtiden när det animerade kärlekseposet Your Name slog världen med häpnad, så naturligtvis räknar vi ner dagarna tills Shinkais nya storfilm Weathering With You - en tonårsromans och vädermanipulation - når de svenska gränserna i februari. Om det ens är hälften så hisnande och tankeväckande som Your Name så blir vi nog mer än belåtna.

Årets 20 hetaste filmer (1)

(14) Last Night in Soho [Premiär: 25 september]
Vi på redaktionen älskar Edgar Wrights filmer och han är en av vår tids mest spännande regissörer med en väldigt unik syn på komik och öga för detaljer. Detaljerna kring hans senaste projekt Last Night in Soho är få, men vi vet att den skall utspela sig under det skälvande 60-talet i Storbritannien och är regissörens första regelrätta försök till att tackla psykologisk skräck. I rollerna finner vi den fantastiskt duktiga Anya Taylor Joy som charmade oss sönder och samman i The Witch samt Thomasin McKenzie, Matt Smith, Diana Rigg och Terence Stamp. Vi ryser av förtjusning och myser förväntansfullt över vad som komma skall.

Årets 20 hetaste filmer (1)

(13) Antebellum [Premiär: 24 april]
Pedro Luques bedårande vackra foto fångade oss omedelbart när Antebellums mystikdränkta trailer hade världspremiär sen förra året. Den korta videosnutten lyfte på locket till författarens Veronicas historia i vilken hon finner sig fångad i en skräckinjagande verklighet från vilken hon desperat försöker fly innan det är för sent. Med producenten från Us och Get Out bakom spakarna så kan vi förvänta oss stora tematiska liknelser med de två filmerna, men med en distinkt sydligt gotisk kryddning och eventuellt också hoppande mellan olika tidsåldrar. Antebellum ser annorlunda och spännande ut, vi ser verkligen fram emot att nysta upp dess mysterium.

Årets 20 hetaste filmer (1)

(12) Army of the Dead [Premiär: December]
Zack Snyder har spenderat större delen av sin karriär i serietidningsfilmernas förtrollade land, men nu slänger han kappan och trikåerna för att istället återvända till vad som från första början gjorde honom till ett hushållsnamn bland filmnördar världen över. Army of the Dead bygger vidare på den råa intensitet han etablerade i Dawn of the Dead för sexton år sedan och inkluderar stjärnor som Dave Bautista, Ella Purnell, Theo Rossi och Ana de la Reguera. Vi på redaktionen gillade verkligen hans annorlunda vision av Romeros tidlösa mardröms-epos och med nya tag samt en saftig budget direkt från Netflix djupa fickor så kan detta bli riktigt, riktigt bra. Vi väntar med spänning på den stundande, nya zombie-apokalypsen.

Årets 20 hetaste filmer (1)

(11) No Time To Die [Premiär: 3 april]
Trots att produktionen av den kommande Bond-filmen tycks ha varit otursförföljd är det svårt att inte bli exalterad. Vi förförs redan av Daniel Craigs sista Bond-dans, som i den officiella trailern ser ut att ge allt och lite till för att tacka farväl till den älskade spionen på bästa möjliga sätt. Att den ständigt överraskande filmskaparen Cary Fukunaga är inblandad är bara ett stort plus enligt oss (trots att vi saknar Danny Boyle i den rollen) och vi hoppas såklart att Fukunaga lyckas skaka om martinin tillräckligt mycket för att göra detta till ett oförglömligt 007-kapitel.



Loading next content