Svenska
Gamereactor
artiklar

Gamereactor summerar: Vecka 4

Fram med lördagsgodiset, luta dig tillbaka och koppla av till Sveriges fetaste spelnyhetssvep...

Prenumerera på vårt nyhetsbrev här

* Obligatoriskt att fylla i
HQ
Gamereactor summerar: Vecka 4
Vi kan i allt större utsträckning få fler Rockstar-spel framöver. Frågan är då till vilket pris?

VECKANS TOPPNYHETER:
Rykte: Rockstar pressat av Take-Two att släppa spel oftare - Rockstar är ett av spelvärldens mest välmeriterade utvecklargäng, med gigantiska hits så som GTA samt Read Dead Redemption under bältet. Studion är även kända för långa utvecklingstider men nu kanske det är ändring på det. Deras ägare, Take-Two, vill ha fler spel från sin gyllene gris och sägs flåsa dem i nacken för att få sin vilja igenom. Detta kan leda till att bortglömda spelserier som Bully återupplivas, men möjligtvis på bekostnad av kvalité. Vad tror och tycker du om Take-Twos drag? NYHETEN.

Microsoft vill få bort alla sina utsläpp till 2030 - Föregående år var det näst varmaste året som någonsin uppmäts. Klimatkrisen är på allas läppar och för att vända denna utveckling vill många, även företag, dra sitt strå till stacken. Microsoft vill inte vara sämre och meddelar nu att de vill få bort alla sin utsläpp till 2030. Ett välkommet initiativ förstås från ett av världens allra störta företag. NYHETEN.

Kojima Productions ska framledes jobba på flera projekt samtidigt - Kojimas Productions första spel, Death Stranding, var en riktig braksuccé bland publik såväl som kritiker. Att de nu jobbar på något nytt är föga förvånansvärt men Kojima och gänget verkar ha mer än så i görningen. Enligt rykten som florerar arbetar studion på fler än ett spel, däribland ett storspel. Vad vankas härnäst tror du? NYHETEN.

Detta är en annons:

Stadia-appen har bara laddats ner 550 000 gånger - Med pompa och ståt annonserade Google sin satsning inom spelvärlden och Stadia lanserades som bekant sent 2019. Men de håller nog i festskumpan tillsvidare. Stadia har efter ett svalt mottagande från kritiker inte lyckats övertyga konsumenter ännu heller. Appen har nämligen endast laddats ner 550 000 gånger. Vad tycker du om Google Stadia och är det en plattform du vill investera i? NYHETEN.

Är The Last of Us: Part II också på väg till PC? - Naughty Dogs utmärkta actionäventyr ska äntligen få en uppföljare. Som du känner till kommer detta till Sonys hårdvara men om du sitter hemma utan en sådan maskin kanske du inte behöver sörja. The Last of Us: Part II sägs vara på väg till PC. Sony själva har öppnat för att släppa fler titlar till dator och efter en tjänstutlysning dök upp på Linkedin satte ryktena fart med detsamma. Till vilket format spelar du helst 2020s hetaste spel? NYHETEN.

MISSA INTE:
Id Software hade rejäl crunch-utveckling av Doom Eternal i ett helt år
Samtliga Half-Life-spel kan nu laddas hem gratis via Steam
Läckt gameplay-video visar Playstation 5-spelet Godfall
Phil Spencer är i Japan för att knyta fler kontakter
Var med och utse det förra årtiondets bästa spel

Gamereactor summerar: Vecka 4
Vi har korat decenniets bästa spel. Nu vill vi höra vad DU tycker!
Detta är en annons:

RECENSERADE SPEL:
Tokyo Mirage Sessions #FE Encore (Nintendo Switch) Betyg: 6
Atlus är en spelutvecklare jag verkligen gillar. Dock lyckades de sannerligen inte hänföra mig med Wii U-spelet Tokyo Mirage Sessions #FE Encore. Allt som karaktäriserar Person-serien, som denna franchise tydligt inspirerats av, är bortklipp och ersatt med krystade dialoger, torr humor, stela karaktärer samt en urusel story. Lyckligtvis är striderna riktigt underhållande såväl som intensiva, och progressionssystemet är engagerande. Läs hela recensionen här.

Dragon Ball Z: Kakarot (PC, PS4, Xbox One) Betyg: 6
Dragon Ball i en öppen värld är väl ändå ett recept för framgång? Nja, inte riktigt, i alla fall enligt vår kollega i pölseland som var redigt besviken efter sina 40-timmar med Son-Goku och gänget. Utvecklarna bakom Dragon Balls tidigare fightingspel har i princip klistrat in sin tidigare stridsmekanik i en tom, trist, öppen värld med tradiga sidouppdrag. I och med att striderna är vad utvecklarna är kända för är dessa fantastiska. Utöver just det är äventyret, dessvärre, inte mycket att hänga i granen. Läs hela recensionen här.

Gamereactor summerar: Vecka 4Gamereactor summerar: Vecka 4
Japanska spel står på menyn i veckan. Dock lyckades ingen av dessa upplevelser göra något större intryck på oss...

VECKANS MÅSTE-LÄSNING:
2020 är i full rulle och detta känns onekligen som ett spännande år för oss gaming-fantaster. Året är fullproppat med efterlängtade uppföljare, stekheta nya titlar och andra väldigt intressant indietitlar. Ett år av grymma spel väntar och summeras även med nästa generations spelkonsoler. Mycket att se fram emot så att säga. Därför har vi på redaktionen listat vad vi tycker är de hesaste spelen detta år. Vad tycker du om vår lista?
Hetast 2020 (1)
Hetast 2020 (2)
Hetast 2020 (3)

The Witcher tog spelvärlden med storm för ganska många år sedan nu och i år var det Netflixs tur. Serieadaptionen av Andrzej Sapkowskis fängslande böcker har förtrollat tonvis av tittare, däribland Petter. Men han vill ha mer, mer från spelvärden upp på Netflix. Han har därför sammanställt en lista över de spelserier har gärna konsumerar i filmformat framöver. Vilka spel borde filmatiseras enligt dig?
Spel som Netflix borde förvandla till serier

Star Trek: Picard har precis släpps på Amazons streamingtjänst, spinoff-serien om den berömda kaptenen från Star Trek. Om du är intresserad, men inte vet vart du ska börja, kan du passa på att läsa Andrés hyllning dedikerad denna moderna popikon.
Engage! En hyllning till Star Trek-kaptenen Picard

Nu är vi äntligen snart i hamn. Efter vad känns som år av väntande har Petter och Fredrik äntligen börjat pyssla ihop Gamereactors nya extrema racingsimulator som till och med skulle kunna få Lewis Hamilton avundsjuk. Eller nja, kanske inte riktigt, men denna supersimulator är Extrem, med ett stort E, och om du vill följa vår resa kan du läsa allt om bygget i artikeln här nedan.
Gamereactors Racingsimulator 3.0 - Bygget inleds

Gamereactor summerar: Vecka 4
Gamereactor summerar: Vecka 4Gamereactor summerar: Vecka 4
Till absolut ingen människas överraskning tycker vi att 2020s hetaste spel stavas The Last of Us: Part II

Hur mår egentligen sportspelsvärlden? I takt med det ökade nyttjandet av mikrotransaktioner bland enormt populära spel, så som FIFA och NBA2K, har fans börjat ventilera sin frustration i allt större utsträckning. Resultatet? Avstängda proffsspelare, hackade officiella konton och läckta privata meddelanden. Johan Vahlström har därför rett ut hela spektaklet bakom dramat i en artikel.
Community-kriget mot sportspelen

Vi har dragit igång en ny intressant följetång här på Gamereactor. Fredagsfrågan är precis som det låter, ett tema vi drar igång varje fredag där vi avser att diskutera heta spelrelaterade ämnen tillsammans med er. Se till att vara med varje fredag genom att kommentera och rösta. Denna vecka handlar det om nästa konsolgeneration. Vad är viktigast för dig?
Fredagsfrågan: Vad är viktigast nästa generation?

Gamereactor summerar: Vecka 4
Missa inte att dela i våra veckoliga diskussion. Denna vecka pratar vi med er läsare om önskemål inför kommande konsolgeneration.

BLOGG:
Att spelvärlden fått stå i dåligt sken hos politiker är välkänt, men nu har Jonas fått nog som biter tillbaks mot okunnigheten på sin blogg. Johan ser, precis som jag, fram emot detta spelår som har massvis av heta JRPG på menyn. Således har han sammanställt en lista över alla de störta japanska rollspelen i år. Henric älskar Youtube och mat. Dessvärre har hans favorit kanal Matkoma dalat i kvalité och därför överger han Youtubarna. Petter diskuterar å andra sidan två Playstationtitlar. Kan Final Fantasy VII: Remake lyckas beröra honom? Eller får han vänta på Killzone 5, ett spel han verkligen hoppas få se till Playstation 5.



Loading next content