Svenska
Gamereactor
artiklar

Spel som Netflix borde förvandla till serier

Efter succén som stavas The Witcher får vi lov att förmoda att Netflix planerar att förvandla fler storspel till serier. Här kommer hans önskelista...

Prenumerera på vårt nyhetsbrev här

* Obligatoriskt att fylla i
HQ

The Witcher gick från bok till spel, till påkostad, kritikerhyllad Netflix-serie och här på Gamereactor är vi förvånansvärt eniga om att Netflix-versionen av den polske demonslaktaren var och förblir riktigt, riktigt bra. Superman-Henry ägde rollen som Geralt rakt igenom och även om del kostymer såg ut som om de var gjorda av eltejp och presentpapper, såg serien påkostat snygg och mörkt atmosfärisk ut genom samtliga avsnitt. Detta, tillsammans med Netflix Castlevania-serie (som jag också gillar), har såklart lett till att jag drömmer, diskuterar och funderar ganska mycket på vad som kan tänkas komma härnäst. För mer TV-serier baserade på spel, det blir det ju. Det fattar alla. I denna artikel drömmer jag en smula, önskar och spekulerar/gissar om framtida Netflix-adaptioner.

Spel som Netflix borde förvandla till serier

God of War
Berättandet i PS4-spelet gjorde tillsammans med fenomenal grafik, lysande estetik och superb spelmekanik att Sony Santa Monicas episka nystart korades till fjolårets bästa spel av oss här på Gamereactor, ett pris jag fortfarande står bakom såklart och anser var helt rätt val. Det råder för vår del ingen tvekan om att Cory Barlogs asatro-dränkta, ultravåldsamma saga om far och son, skulle kunna bli en otrolig Netflix-serie. Tänk dig en mix mellan Vikings, Game of Thrones, The Witcher med det täta samspelet mellan Kratos och Atreus norpat från filmatiseringen av The Road. Det vore väl ändå inte fel?

Spel som Netflix borde förvandla till serier
Detta är en annons:

Grand Theft Auto
Orsaken till varför det aldrig gjorts en film baserad på världens största spelserie genom alla tider - stavas såklart kreativ kontroll. Bröderna Houser har vid flertalet gånger berättat för spelpressen om alla de hundratals erbjudanden de såklart mottagit från varenda filmbolag värt sitt namn, och om hur de valt att tacka nej till rubbet. De tror helt enkelt inte att det finns ett produktionsbolag i Hollywood som kan göra deras minst sagt expansiva, episka skurksimulator-följetong rättvisa och med tanke på hur usla TV-spelsfilmer vanligtvis brukar bli - Är jag beredd att hålla med dem. Men tänk dig en serie, i tre säsonger a'la tio avsnitt per omgång, med världens överlägset största seriebudget någonsin, Michael Mann samt Edgar Wright bakom spakarna (manus och regi) där vi får följa tre olika huvudpersoner i tre olika städer under tre säsonger som alla vävs samman ju längre in i serien vi kommer. Tänk dig all penibelt pricksäker samhällssatir, allt övervåld och alla påskägg som fansen skulle få smaka på i denna serie. Tänk dig musiken från alla radiokanalerna vi lärt oss älska samt alla referenserna och de hårdkokt snackiga karaktärerna. Det! Skulle i alla fall jag väldigt gärna vilja se.

Spel som Netflix borde förvandla till serier

The Legend of Zelda
Att Nintendo aldrig riktigt velat låna ut rättigheterna till deras kanske mest folkkära spelserie har ju i grund och botten säkert att göra med att de inte vill att Links underbara äventyr ska förvandlas till gegga. För hur man än vänder och vrider på det var det ju precis, exakt det som hände med spelserier som Assassin's Creed, Doom, Hitman, Resident Evil och många fler när Hollywood väl satte tänderna i dem. Samtidigt är det svårt att inte längta krampaktigt efter en ordentligt påkostad adaption av Miyamotos ikoniska äventyrsföljetong. Kanske det vore ännu smarrigare i och för sig om det gjordes en tre timmar lång storfilm i klass med Sagan om ringen/Hobbit, men samtidigt skulle det ju vara mycket mysigt med mer, av allt. Tio timmar, tio avsnitt - en sammanhängande story som på bästa sätt sammanfattar historierna (några av dem åtminstone) som definierat spelserien. En stort skopa A Link to the Past, lite Legend of Zelda och ett kryddmått Breath of the Wild, typ. Det skulle i alla fall jag väldigt gärna vilja se.

Spel som Netflix borde förvandla till serier
Detta är en annons:

Fallout
Dystert sönderbombad, radioaktiv postapokalyps med de berättarmässiga rötterna i Mad Max, The Walking Dead samt Book of Eli. Fast i serieform, med monsterbudget, producerat av Netflix och utan de 166 000 buggar och störande mikrotransaktioner som Bethesda ser som ett absolut måste i sina produktioner numer. Detta skulle jag vilja se. Fallout har varit lite på dekis på slutet och spelserien har tappat fans snabbare än snabbt men detta tror jag skulle kunna återgälda och blidka mången grinig Fallout 76-hatare och konceptet tillsammans med den snillrika 50-talsinramningen skulle såklart kunna bli en mycket trevlig TV-serie. Lite Pleasantville, lite Mad Max, lite The Hills Have Eyes.

Spel som Netflix borde förvandla till serier

Starcraft
Kerrigan, Raynor, Mengsk, Artanis, Findlay, Duran, Homer... Det finns så många minnesvärda karaktärer i Blizzards mästerliga spelserie att man skulle kunna fylla en hel ravin av dem, och just därför - tillsammans med hela den där "truckers in space"-atmosfären som genomsyrar Raynors historia - gör att jag mer än gärna skulle vilja följa en TV-serie på Netflix om denna sagolikt väl utformade spelvärld. Jag skulle vilja se en stiligt berättad saga om Kerrigans band till Jim, om hur hon bytte sida samt om kriget mellan de olika fraktionerna. Lite Babylon 5, lite The Expanse och en del Star Trek. I en vild, påkostat ursnygg mix. Det! Skulle i alla fall jag vilja se.

Spel som Netflix borde förvandla till serier

Mafia
Nu följer ju de tre Mafia-spelen tre helt olika huvudpersoner men trots detta (eller kanske till och med "tack vare") tror jag att Illusion Softwares fantastiska thrillers skulle kunna bli en superb miniserie i fem delar om när den unge Vito Scaletta återvänder till 40-talets New York efter att ha slagits för USA i andra världskrigets Italien för att försöka skapa ett drägligt liv, försörja sig och slå sig upp i den kriminella världen. Netflix skulle kunna blanda The Irishman med Mad Men samt Once Upon a Time in America och skapa en serie dränkt i larvigt läcker estetik och med samma tighta regi och berättande dränkt i atmosfär som det andra spelet i serien stoltserar med.



Loading next content