Svenska
Gamereactor
artiklar

Gamereactor summerar: Vecka 2

Nytt årtionde, nytt år, ny vecka. 2020 är i full rulle och därför försätter vi på Gamereactor att summera spelvärldens mest spännande nyheter från den gångna veckan...

Prenumerera på vårt nyhetsbrev här

* Obligatoriskt att fylla i
HQ
Gamereactor summerar: Vecka 2
Inte speciellt innovativ kanske, men Playstation 5-loggan är definitivt igenkännbar.

VECKANS TOPPNYHETER:
Nintendo Switch stod för 76% av konsolförsäljningen i Japan 2019 - En konsolgeneration närmar sig sitt slut. Det är kanske inte så konstigt att försäljningen av Playstation 4 samt Xbox One börjar avta. Men det är samtidigt smått sensationellt att Nintendo lyckades stå för hela 76% av konsolförsäljningen i Japan förra året. Till följd av att Nintendos försäljning ökade med 29% från förra året, lyckades de göra sitt bästa år sedan Famitsu drog igång mätningen 1999. Köpte även du en Switch 2019? NYHETEN.

Microsoft: Varför är ni så intresserade av specs? - Det är endast månader kvar innan nästa Playstation- såväl som Xboxkonsol befinner sig på marknaden. Fans och kritiker har spänt inväntat fler utannonseringar och detaljer kring hårdvaran som komma skall, men en som inte sympatiserar med oss är Xboxs hårdvaruboss David Prien. Via Twitter frågade han fans varför någon skulle vilja känna till specsen innan spelkonsolen kommit ut och jämför det med spoilers till filmer. Så ja, varför är du så intresserad av specs? NYHETEN.

Nu har 106 miljoner PS4-konsoler blivit sålda - Visst gick det bra för Nintendo förra året, men det krävs betydligt mycket mer om de ska toppa Sonys försäljningssiffror med Playstation 4. Makalösa 106 miljoner enheter har sålts hittills. Fantastiska siffror som ändå kommer med en sur eftersmak för Sony då det blir svårt för dem att nå sin ursprungliga prognos på 112 sålda enheter till mars senare i år. Kul och välförtjänt för Sony tycker vi! Har du varit med och bidragit till Playstation 4s försäljningsframgång? NYHETEN.

Detta är en annons:

Warner använder AI för att välja framtida filmprojekt - I takt med att artificiell intelligens börjar bli en allt mer vital del av vår vardag försöker många väva in teknologi med sin dagliga verksamhet. Nu visar det sig att Warner kommer att använda sig av AI för att fatta beslut kring filmers produktion, distribution samt marknadsföring. Vilka konsekvenser teknologin kommer att leda till skrämmer våra vildaste fantasier, men att detta är startskottet på en trend inom underhållningsbranschen är det troligtvis inget tvivel om. Är detta en utveckling som skrämmer dig eller är det en rimlig progress? NYHETEN.

Nintendo utesluter inte att utveckla till fler format i framtiden - Nintendo har länge varit kända för att skatta sina egna licenser och hålla dem nära sina egna spelkonsoller. Men under den senaste tiden har vi fått allt fler Nintendospel på annan hårdvara, framförallt smartphones. I en intervju med Nikkei meddelar Nintendo-bossen, Shuntaro Furukawa, att det är en trend även för framtiden. Är det rätt av Nintendo att ge ut fler spel till andra typer av spelkonsoler? NYHETEN.

MISSA INTE:
Xbox Game Pass är en långsiktig satsning för Microsoft
Sony visar upp Playstation 5-loggan
Microsoft registrerar varumärket "Power Your Dreams" till Xbox Series X
Pokémon Go hade sitt mest framgångsrika år hittills
Elden Ring dyker upp på Taipei Game Show i februari

Gamereactor summerar: Vecka 2Gamereactor summerar: Vecka 2
Mer Elden Ring visas snart upp och Pokémon Go fortsätter tjäna storkovan.
Detta är en annons:

RECENSERADE SPEL:
Battle Prime (Android, iOS) Betyg: 5
Call of Duty: Mobile tog världen med storm och nu kommer BlitzTeam med sin adaption av genren för att knipa mobilaction-tronen. Dessvärre är Battle Prime en trist actionupplevelse med tråkiga banor och överväldigande mycket mikrotransaktioner. Denna shooter är till ytan riktigt vackert men den torftiga spelbarheten gör detta lir ytterst mediokert. Läs hela recensionen här.

Monster Hunter World: Iceborne (PC, PS4, Xbox One) Betyg: 10
Årets första tia är redan utdelad och ett av årtiondets bästa spel blev precis ännu bättre med den senaste expansionen. Iceborne bjöd Kim tillbaka till en oförglömlig värld, nu med ännu fler underbara monster, fantastiska vapenuppgraderingar, samt en otroligt läcker design. Detta är ett absolut mästerverk som alla bör pröva. "En modern klassiker med mer innehåll." Läs hela recensionen här.

Oddman (iOS) Betyg: 7
Hur får man en gubbe att garva hakan av sig? Ge honom Oddman! Petter har verkligen trivts med detta figtingspel som bjuder på minst like mycket humor som charm. Den mysiga designen är extremt inbjudande men det blir snabbt något enformigt och det belönar heller aldrig skicklighet. Läs hela recensionen här.

Cecconoid (Android, iOS) Betyg: 6
Petter har gett sig i kast med det nostalgidoftande actionäventyret Cecconoid. Med inspiration från 80-talsklassiker så som Metroid och Zaxxon bjuder Cecconoid på mer än fantastisk design, utan även strålande musik samt en frisk utmaning. Dessvärre är det något för oförlåtande samtidigt som upplevelsen saknar tempo och snabbt blir enformig. Läs hela recensionen här.

Gamereactor summerar: Vecka 2
Monster Hunter World: Iceborne kammar inte bara hem årets första tia men även årtiondets, såklart!

VECKANS MÅSTE-LÄSNING:
Med ett årtionde bakom oss har redaktionens filmnördar slagit ihop sin huvuden för att sålla fram de 30 bästa filmerna från 10-talet. En mycket fin lista om jag får säga så själv där Mad Max: Fury Road kröntes med första platsen, följt av The Social Network och Nightcrawler. Listan i sin helhet hittar du här nedan. Vilken var förra decenniets bästa film tycker du?
Decenniets 30 bästa filmer (1)
Decenniets 30 bästa filmer (2)
Decenniets 30 bästa filmer (3)

Gamereactor summerar: Vecka 2
Gamereactor summerar: Vecka 2Gamereactor summerar: Vecka 2
Max Max: Fury Road är 10-talets bästa film anser vi på Gamereactor.

BLOGG:
Petter sörjer. Det klassiska bilföretaget Nissan ser nämligen ut att gå mot sitt slut. Han kan åtminstone glädja sig över att kunna hålla Nissans anda vid liv nu när den sista pusselbiten för Gamereactors ultimata bilsimulator har anlänt. Konceptbilder till Avatar 2, en 10 år för sen uppföljare, offentliggjordes tidigare i veckan. Petter kan nämligen inte förstå vem som bryr som om Avatar idag. Redaktionens Bob Dylan-fantast Henric bloggar om valet av Timothée Chalamet i rollen som musikikonen. Mikeal har spelat Pokémon Go och även om du kanske slutat, så lever sparbasen i allra högsta grad.



Loading next content