Svenska
Gamereactor
artiklar

Årets hårdvara

Gamereactors prylkåta chefredaktör har utsett årets fem bästa manicker. Här kommer Årets hårdvara 2019!

Prenumerera på vårt nyhetsbrev här

* Obligatoriskt att fylla i
HQ
Årets hårdvara

(5) Oculus Quest
VR har varit bökigt sedan Oculus och HTC först dundrade ut sina respektive plastbrillor. Bråkigt, drygt och omständligt. Det har ju vi här på Gamereactor uttryckt i omgångar de senaste åren men under 2019 tog Oculus ett rätt ordentligt kliv framåt när det kommer till kombinationen av ny, spännande teknologi och det här med användarvänlighet och "easy-to-use". Quest är sladdlöst och därmed 600 000 gånger mer användbart smidiga än allt annat som det Facebook-ägda VR-företaget släppt ifrån sig och att kasta sig in i Beat Saber för en omgång härligt virtual reality-mys går tack vare Quest smidigare än någonsin tidigare, och det har under året betytt massor.

Årets hårdvara

(4) Samsung Galaxy Note 10
Visst, Iphone 11 Pro Max var och förblir en av fjolårets bästa telefoner och en favorit hos flera av oss på redaktionen. Men den rådde inte på Samsung Galaxy Note 10 som vi håller som fjolårets främsta mobiltelefon. Den största skärmen (6,8 tum) av alla mobila flaggskepp, ilsnabb processor, brutalhög upplösning, fantastisk kamera och en förbluffande smidig och användbar liten stylus gör den till en vinnare. Att den är ursnygg, lätt och tunn gör knappast saken sämre.

Detta är en annons:
Årets hårdvara

(3) Audeze Mobius
Det finns dröser med kvalitativa gaminglurar. Vi har recenserat mängder av dem. Det finns såklart även mängder och åter mängder med dedikerade spel-headsets som erbjuder virtuellt surroundljud, men det finns inte en enda modell som kan mäta sig med nysläppta Audeze Mobius. Amerikanska high end-jätten Audeze (vars LCD-2 och LCD-X hör till några av våra favoritlurar genom alla tider för att inte tala om de mästerliga snäckorna Isine 20) stoppade under fjolåret in sin patenterat superba magnet-o-statiska teknik i Mobius som dessutom drivs av Waves NX-teknologi som mappar var ditt huvud befinner sig i ljudbilden över 1000 gånger i sekunden för att kunna erbjuda det bästa surroundljudet i en hörlur som vi här på Gamereactor någonsin hört. Mobius är inte bara världens bästa gamingheadset, de är fullständigt förkrossande överlägsna allt annat vi testat.

Årets hårdvara

(2) Fanatec Podium DD2
Det tog flera år, många år, för tyska simulatorjätten Fanatec att äntligen släppa sin första renodlade direct drive-ratt, men under 2019 hände det och det råder idag ingen som helst tvekan om att Podium DD2 ställt hela direct drive-marknaden på huvudet. Tuffa konkurrenter såsom Accuforce, Simsteering samt Simucube har garanterat haft problem med nattsömnen inför premiären av framförallt DD2-rattbasen och efter att vi här på Gamereactor hårdtestat den är vi gruvligt, larvigt imponerade. DD2 är otroligt välbyggd, tung, påkostad, slitstark, kraftfull, tight, kompakt, hållbar, exakt och enklare att ställa in än allt annat i detta segment som vi någonsin stött på.

Detta är en annons:
Årets hårdvara

(1) LG C9 OLED
LG har styrt TV-världen med järnhand de senaste åren sett till referensklassad toppkvalitet, även om de fått pisk gällande bildperfektion av framförallt Panasonic, och det tack vare det faktum att de äger patentet som gör dagens OLED-TV-skärmar möjliga. Alla deras konkurrenter som också säljer OLED:s, bygger ju sin teknik med LG:s paneler som utgångspunkt och när koreanerna under fjolåret släppte sin nya TV, brädade de all konkurrens. C9 var och förblir världens bästa TV, alla kategorier, och den enda av sitt slag som är förberedd för att spela PS5/Xbox Series X i 120 bilder per sekund (med rysligt låg input lag). Att den har TV-världens absolut bästa operativsystem samt TV-världens smidigaste fjärrkontroll gör knappast C9 mindre dominant.



Loading next content