Svenska
Gamereactor
artiklar

Årets Sämsta Spel 2019

Dags för oss att berätta för dig vilka fem spel från fjolåret som vi anser var allra, allra sämst...

Prenumerera på vårt nyhetsbrev här

* Obligatoriskt att fylla i
HQ
Årets Sämsta Spel 2019

(5) Mario Kart: World Tour
Super Mario Run var inte briljant, men det var roligt - precis som Pokémon Go. Detta gjorde såklart att vi här på Gamereactor längtade en hel del efter den smartphone-baserade gokart-debuten för Nintendos korpulente rörpulare och alla hans fartgalna kumpaner. Tyvärr visade det dock sig att Mario Kart Tour inte var något annat än en seg, platt, trist uppvisning i återanvänd spelmekanik, halvrisigt anpassad till touch-kontroller, proppat med påtvingat giriga mikroköp. Det kostade flera hundra kronor att låsa upp givna standardkaraktärer och i slutändan kändes denna titel som det kanske girigaste som Nintendo någonsin släppt ifrån sig.

Årets Sämsta Spel 2019

(4) WWE 2K20
Det säger ganska mycket om ett spel när en utgivare ger pengarna tillbaka. Det är precis vad 2K Sports gjorde för det usla WWE 2K20. De hade visserligen en stor uppförsbacke framför sig när Yuke's, utvecklaren av WWE-spel de senaste 20 åren, antingen hoppade av eller fick sparken beroende på vem man frågar. Men detta blev så mycket sämre än vi någonsin hade kunnat föreställa oss. Spelet lyckades på något sätt se sämre ut än året innan med vissa ansikten som var skrattretande dåliga och mellansekvenserna i storyläget såg ut att vara hämtade från förra konsolgenerationen. För att inte tala om hur bedrövligt omogen berättelsen faktiskt var. Och buggar. Buggar överallt. Domare som flög två meter upp i luften och brottare som försvann igenom ringen. Lägg därtill att spelet kraschade titt som tätt och ibland inte ens ville ladda. Wrestlingspelen har varit av dålig kvalitet under många, många år, men WWE 2K20 är utan tvekan det sämsta av dem alla.

Detta är en annons:
Årets Sämsta Spel 2019

(3) Terminator: Resistance
Folket bakom ett av världens sämsta spel genom alla tider; Rambo The Game, tog sig under fjolåret an en ny filmlicens som den här gången stavades Terminator och även om spelet var markant bättre än Rambo-pekoralet, hamnade det utan några egentliga diskussioner på denna lista. Spelmekaniken var ihåligt livlös, platt, grafiken ojämn (ibland toksnyggt, ibland superfult), storyn var löjeväckande tramsig och den artificiella intelligensen fullständigt horribel.

Årets Sämsta Spel 2019

(2) Rune 2
Det var lite som tortyr, att tvingas genomlida timmar och åter timmar av den fenomenalt hemska smörja som kallas Rune 2 och just därför ligger denna titel på andraplats på vår lista över 2019 års sämsta spel. Human Head, som naturligtvis kan betydligt bättre än såhär (de utvecklade ju för bövelen både Prey samt det första Rune) gav upp tidigt i utvecklingen, det märks tydligt när man tar del av slutresultatet. De lät mest troligt en bunt nyfikna praktikanter mosa på efter eget huvud för att sedan släpps skiten och dagen efter meddela att studion försatts i konkurs. För precis så makabert dåligt är det här spelet som känns som en sån där hemsk Kina-kopia på Lejonkungen, som heter Tigerprinsen, och har animerats av en nioåring (i Paint). Lite så, fast ännu sämre.

Detta är en annons:
Årets Sämsta Spel 2019

(1) Left Alive
Vi gillar ju stealth och vi gillar ju spelserien Front Mission, så ett spel från ett japanskt dream-team som kretsar kring dessa båda med inspiration hämtad från Metal Gear Solid borde ju ha potentialen att bli skitbra. Alternativt i värsta fall en total katastrof där ingenting fungerar och ett tekniskt haveri, men så lär det väl inte bli? Tyvärr var det i sistnämnda kategorin vi hittade Left Alive, fast lite sämre ändå. Här fungerade verkligen ingenting och de få gånger vi faktiskt lyckades smyga förbi någon fiende var det mer tur än skicklighet, och spelkontrollen erbjöd samma precision som att skära upp julskinkan med vedklyven. Som för att hälla lök på laxen var grafiken dessutom en styggelse och på vippen ett brott mot mänskligheten. Animationer saknades nästan helt och texturerna var bevisligen renderade med en en Playstation 2. Vad hände egentligen här Square Enix, det är på vippen till att vi vill söka skadestånd?



Loading next content