Svenska
Gamereactor
artiklar

Gamereactor summerar: Vecka 49

Julen närmar sig i raketfart. Se därför till att fira andra advent med Gamereactors mest spännande händelser här i summerat...

Prenumerera på vårt nyhetsbrev här

* Obligatoriskt att fylla i
HQ
Gamereactor summerar: Vecka 49
343 Industries sägs ha världens bästa grafikmotor. Är du, precis som oss på redaktionen, orimlig hypad inför Halo Infinite?

VECKANS TOPPNYHETER:
Rune 2-utgivaren stämmer Human Head Studios på en miljard kronor - Utvecklarteamet Human Head Studios släppte nyligen Rune 2 tillsammans med utgivarna Ragnarok Games. Nog för att det fick utstå hård kritik från vår egne Petter, men nu har även interna konflikter mellan parterna blossat upp. Human Head Studios, som lades ner för att gå ihop med Bethseda, skulle enigt avtalet med Rangarok Games fortsätta producera material till spelet. Men eftersom att de lades ner är det inte längre ett alternativ. Därför stäms Roundhouse Studios (före detta Human Head Studios) nu på hela $100 miljoner. NYHETEN.

Microsoft påstås arbeta på två olika Xbox Scarlett-konsoler - Likt valfritt tonårsdrama var det först ja, sedan nej, och nu ja igen. Enligt rykten ska Microsoft ha två spelkonsoler redo till premiären av Xbox Scarlett. Den ena ska vara kraftigare och kunna köra spel i 4K och 60 bilder per sekund samtidigt som den andra billigare varianten "endast" klarar 60 bilder per sekund i 1440p. Om dessa rykten stämmer, vilket av dem är du mest intresserad av? NYHETEN.

Släpps Spider-Man 2 redan 2021? - Grannskapets favorithjälte svingade sig in på våra spelkonsoler så sent som förra året och stal våra hjärtan. Men enligt senast skvallret kommer vi inte behöva vänta speciellt länge till spindelmannens återkomst. Spider-Man 2 sägs vara på gång och redo till julhandeln 2021. Blir det nästnästa års julklapp mån tro? NYHETEN.

Detta är en annons:

Halo-utvecklare säger att 343 Industries jobbar på världens bästa grafikmotor - Spelgrafiken blir allt mer realistisk och vi här på Gamereactor blir allt oftare hänförda av teknikens vidunder. Nu påstår även en av Halo Infinite utvecklarna att 343 Industries jobbar på världen bästa grafikmotor. Det är sedan tidigare känt att de utvecklat en helt egen grafikmotor, Slipspace, som de nu lyfter fram som världens mest avancerade, vilket självfallet höjer förväntningarna på deras kommande projekt. Hur stora är dina förväntningar på nästa konsolgenerations grafik? NYHETEN.

Känd analytiker: "2020 kommer handla om ekosystem, inte spelformat" - Konsolers vara eller icke vara har länge varit en het potatis och debatten verkar nu ta en ny riktning. Enligt välrenommerade NPD-analytikern Mat Piscatella lär nästa konsolgeneration inte handla om hårdvara i lika stor utsträckning, utan ekosystem istället. Spel kommer inte längre vara exklusiva och därför kommer konsoler inte vara ett måste. Hur tror du den framtida spelmarknaden kommer att te sig? NYHETEN.

MISSA INTE:
Analytiker: Switch kommer få en längre generation än normalt
Resident Evil 3 Remake lades upp på PSN
Tydlig bild på utvecklings-kitet för Playstation 5
Phil Spencer säger att Half-Life: Alyx är "otroligt"
Microsoft siktar på tre-fyra Xbox Game Studios-spel om året

Gamereactor summerar: Vecka 49
En man många på Gamereactor är avundsjuka på är Phil Spencer som fått provspela Half-Life: Alyx och själv beskriver som "otroligt"...
Detta är en annons:

RECENSERADE SPEL:
Darksiders Genesis (Nintendo Switch, PC, PS4, Stadia, Xbox One) Betyg: 8
Den populära Darksiders-serien återvänder men i en helt ny tappning. I denna härliga top-down actionröjaren har Petter glatt spenderat tid tillsammans med serieikonerna War samt Strife. Utöver den fantastiska action serien redan är känd för, bjuds det även på underbar design, grym spelmekanik och ett klockrent samarbetsläge. Det enda som saboterade Petters annars underbara upplevelse vad den stundtals bråkiga kameravinkeln och att det emellanåt blev lite enformigt. Läs hela recensionen här.

Bubble Bobble 4 Friends (Nintendo Switch) Betyg: 6
Drakarna är ännu en gång frisläppta och Mikael har sin vana trogen återvänt till spelserien. Dock är allt inte frid och fröjd. Trots att det tillkommit en del trevliga nymodigheter samtidigt som arkadoriginalet ingår, är denna version endast godkänd i jämförelse med tidigare upplagor. Vissa förändringar tillför inget och somliga utmaningar är obalanserad. Dessvärre är även Bubble Bobble 4 kort såväl som dyrt. Läs hela recensionen här.

Life is Strange 2 (Linux, Mac, PC, PS4, Xbox One) Betyg: 9
Nästa del av Dotnods medryckande serie är här och Lisa lämnas lika berörd som efter första delen. Likt ettan behandlas tunga ämnen på ett fantastisk och moget vis tillsammans med en stor dos känslor. Storyn kompletteras utmärkt med bra gameplay och ett fantastisk soundtrack. Det som fråntog spelet fullpotten är den något ojämna kvalitén mellan episoderna. Läs hela recensionen här.

Arise: A Simple Story (PC, PS4, Xbox One) Betyg: 8
Piccolo Studios debuterar med charmerande Arise: A Simple Story. Petter har förförts av äventyrets fenomenala atmosfär, underbara känsla samt läckra grafik som kommer att glädja alla Journey och Gris-fantaster. Därtill blandas även en del finurliga pusselsekvenser in bland det huvudsakliga plattformandet. Men ibland ställer dock kameran till det i och med att detta främst är ett plattformsspel. Läs hela recensionen här.

Gamereactor summerar: Vecka 49Gamereactor summerar: Vecka 49Gamereactor summerar: Vecka 49
Life is Strange 2, Darksiders Genesis och Arise: A Simple Story kammande alla hem finfina betyg i veckan.

VECKANS MÅSTE-LÄSNING:
Det här med marknadsföring är inte alltid enkelt. I spelvärlden där utgivare konkurrerar om att synas i en stenhård marknad är det essentiellt att göra genomtänkta avvägning vid utannonseringar. Fråga är då hur optimalt bygger intresse inför ett spel? Jonas har sugit på den karamellen och diskuterat när utgivare bör utannonsera spel. Håller du med honom?
Den optimala utannonseringen

Många av oss här på redaktionen har väldigt många åsikter och även väldigt starka sådana. Den gånga veckan har vi därför vilt diskuterat spel som underhållningsformat samt Need for Speed-seriens framtid. Läs vårt hela konversationsbyte och dela gärna med dig vad just du tycker.
Redaktionen Resonerar: Måste spel vara roliga?
Redaktionen Resonerar: Framtiden för Need for Speed

Julbelysningen lyser upp gatorna vilket innebär att december är här. Men vi är inte redo att lämna november just än då vi spelat en hel del fenomenala spel. I sedvanlig ordning har vi sammanställt våra favoriter från förra månaden i en stor artikel. Vad spenderade du mest tid med i november?
Bäst Just Nu: November

BLOGG:
Halo: Reach dundrade ut på PC i veckan till Kims stora förtjusning. Det är, enligt honom, det bästa spelet i serien och frågan är om 343 Industries kan gottgöra Halo: Master Cheif Collection-fiaskot med denna utgåva. Vägarna har även gått isär gällande trailer till Black Widow. Medans Henric uppskattade den vred det sig i magen hos Petter. Vidare har Petter även bloggat om filmvärlden mest hatade man samt decenniets bästa låtar.

TÄVLING:
Ho ho ho! Du har väl inte missat att Gamereactor dragit igång sin årliga julkalender? Se till att delta här för att inte missa din chans att vinna fantastiska priser!

Gamereactor summerar: Vecka 49
Du missar väl inte att dela i vår julkalender där du har chansen att vina fantastiska priser?


Loading next content