Svenska
Gamereactor
artiklar

Gamereactor summerar: vecka 44

Ännu en vecka slut och i sedvanlig ordning finner du veckas största händelser du bara inte får missa här i Summerat...

Prenumerera på vårt nyhetsbrev här

* Obligatoriskt att fylla i
HQ
Gamereactor summerar: vecka 44
Kina inför strikta lagar kring mobilspelande...

VECKANS TOPPNYHETER:
Shuhei Yoshida ersätts av Hermen Hulst som Playstations Worldwide Studios-chef - Ett stort antal höga höns inom Sonys Playstation-kretar har fått lämna på senaste tid. Därför är det föga förvånansvärt att nytt folk kommer in och ersätter dem. Hermen Hulst, grundaren av Guerrilla Games, axlar rollen som Playstations Worldwide Studios nya chef. Detta innebär att Hulst nu ansvarar över Sonys egna utvecklare och med tanke på det fantastiska arbete han gjort med Guerrilla Games är vi säkra på att Sony gjort ett klokt val. NYHETEN.

Kina begränsar tid och pengar spenderade på mobilspel - Mobilspels popularitet växer i raketfart och allt fler unga spenderar mer tid och pengar på dessa. Kina påstår att de behöver få bukt med det ökande spelberoendet bland unga och för att göra detta har nya lagar stadgats. Mobilspel får endast konsumeras mellan 8:00 till 22:00, och en person får ej spendera mer än 550 kr. För att dessa regler ska efterföljas blir det starkare krav på autentisk registrering. Vad tycker du om Kinas beslut? NYHETEN.

James Dean får huvudroll i krigsfilm - Teknologiska innovationer har inte endast förgyllt spelvärlden, utan även revolutionerat filmscenen. Green screen, specialeffekter och nu digitalt konstruerade skådespelare. Det sistnämnda är en växande företeelse och nu ska den ikoniska Hollywood stjärnan James Dean återuppstå på vita duken med hjälp av teknologiska medel. Ser du fram emot Deans comeback på bio? NYHETEN.

Detta är en annons:

Blizzard-bossen J. Allen Brack förtydligar sin Blizzcon-ursäkt - Det blev ännu en runda kring Blizzard-kontroversen i veckan. Som du säkert känner till vid det här laget hamnade spelgiganterna i blåsväder när de bannade Blitzchung efter att han öppet sympatisera med Hong Kong-demonstranterna. Under Blizzcon bad Allen Brack om ursäkt för hur situationen hanterades men fans var inte nöjda med ursäkten. Nu i veckan så förtydligade han sitt uttalande som gavs under konferensen genom att stå fast vid deras beslut av behandlingen av spelaren i fråga. Vart står du i denna fråga? NYHETEN.

Horizon: Zero Dawn 2 i princip bekräftat av Guerrilla - Ett av denna konsolgenerations bästa spel får en uppföljare. Eller helt bekräftat är det inte ännu men utifrån en platsannons som Guerrilla Games publicerat kan vi nog räkna hem att Horizon: Zero Dawn 2 är på väg. Hur taggad är du på uppföljaren på en skala från 1 till 10? NYHETEN.

MISSA INTE:
Nintendo vill släppa fler 3DS-titlar till Switch
Smash Bros Ultimate är tidernas bäst säljande fightingspel
Skaparna av Witcher-serien har planerat sju säsonger
Rykte: Dambuster arbetar på Timesplitters 4
Bioware antyder Dragon Age-annonsering under nästa månad

Gamereactor summerar: vecka 44
Kan nästa Timesplitters äntligen vara på väg?
Detta är en annons:

RECENSERADE SPEL
Efter en del fullmatade veckor har vi haft en något lugnare vecka med två innovativa titlar, tre riktigt bra spel, och en riktigt soppa till upplevelse. Har du hunnit pröva något av dessa?

Mario & Sonic at the Olympic Games Tokyo 2020 (Nintendo Switch) Betyg: 8/10
Då var det dags igen för allas favorit rörmokare och världens snabbaste igelkott att göra upp på sportarenan och värma upp oss inför det riktiga eventet tidigt nästa år. Mario & Sonic at the Olympic Games Tokyo 2020 skakar dock om en hel del i årets upplaga och vår kollega i väst är mycket nöjd med resultatet. Det nya storyläget är fantastiskt och en perfekt introduktion till spelets alla roliga sportgenrer. Spelkontrollen är superb och 8-bits-läget förgyller verkligen hela upplevelsen. Trist nog är flera karaktärer låsta inledningsvis och mycket material är återanvänt. Sammanfattningsvis är detta en frisk nystart för serien som helhet. Läs hela recensionen här.

Ring Fit Adventure (Nintendo Switch) Betyg: 8/10
Jonas har jobbat på beach body 2020 ihop med Nintendos nya motionsupplevelse Ring Fit Adventure. Och visst gick det bra för vår vanligtvis träningskygge vän. Det var fysiskt utmanande, intuitivt, och presentationen var fantastisk. Visserligen saknas speldjup och de ynka 12 minispelen räcker knappt, men den spelmässiga variationen och det roliga äventyrsupplägget motiverar Jonas att bränna än fler kalorier framöver. Läs hela recensionen här.

Monomals (iOS) Betyg: 8/10
Kombinera Sonic, Rolando 2, och Garage Band så får du helknasiga Monomal. Petter har suttit med ett av årets bästa mobilspel och är supernöjd med det galna, innovativa resultatet. Konceptet, musiken, designen, spelmekaniken samt grafiken är underbar som i sin helhet formar ett charmigt, roligt såväl som beroendeframkallande spel. En del bossar är något bleka och detta är överlag lite för lätt, men det hindrar inte Petter från att rekommendera Monomal till alla Apple-användare. Läs hela recensionen här.

Need for Speed Heat (PC, PS4, Xbox One) Betyg: 5/10
Need for Speed-serien ger sig, återigen, ut på gatorna i hopp om att återupprätta seriens glansdagar. Dessvärre utan någon framgång även denna gång. Kim har prövat men knappast njutit. Fysiken, grafiken och berättelsen är bedrövlig och bättre blir det inte av att polisen känns orättvis. EA behöver skrota och börja om ånyo med hela upplägget för att göra denna anrika serie rätta. Läs hela recensionen här.

Gamereactor summerar: vecka 44
Gamereactor summerar: vecka 44Gamereactor summerar: vecka 44
Mycket sport, orginalitet, samt kvalité bland veckans recenserade spel... med ett undantag.

VECKANS MÅSTE-LÄSNING:
Vår verus-serie rullar vidare. Denna vecka har jag ställt Zelda: Link's Awakening mot Zelda: Breath of the Wild, André har djupstuderat Lejonkungen från 1994 samt Lejonkungen från 2019, och Adam synar Fallout 4 och The Outer Worlds. Tre versus-artiklar alltså och tre vinnare. Håller du med oss på redaktionen?
Zelda: Link's Awakening vs Zelda: Breath of the Wild
Lejonkungen (1994) vs Lejonkungen (2019)
Fallout 4 vs The Outer Worlds

Året lider mot sitt slut och oktober månad är redan avklarad. Med det sagt har vi lirat en massa spel, såklart, och traditionsenligt delat med oss av det bästa och mesta vi spelat från oktober. Vad spenderade du mest tid med förra månaden?
Bäst Just Nu: oktober

Nästa konsolgeneration står vid dörren i vänta på att få kliva in i våra hem. Med endast ett år kvar tills det att både Playstation 5 och Xbox Scarlett gör sin entré på marknaden har Jonas granskat vad vi kan förvänta oss av de kommande supermaskinerna. Vad har du för förväntningar på kommande spelgeneration?
Vad kan vi förvänta oss av PS5 och Xbox Scarlett? (1)

BLOGG:
Petter har satt igång sitt Death Stranding-äventyr. Och även om han medger att det inte är en roliga upplevelse, så är det ändå fantastisk på en klassiskt Kojima-maner. Kim har lagt undan Death Stranding efter recensionen och hunnit plocka upp The Outer World som han tokdiggar. Mikael har haft en riktigt trevlig semester i Japan och om du vill lära dig mer om allt som händer i fjärran öst, se till att följa hans blogg. Annars är Petter även nöjd med den nya säsongen av Jack Reacher men missnöjd att vi inte får ett Western-aktigt Star Wars-lir som komplement till premiären av den kommande maffiga serien The Mandalorian.

Gamereactor summerar: vecka 44
Missa inte chansen att vinna ett exemplar av Call of Duty: Modern Warfare Dark Edition genom att delta i vår tävling.

TÄVLING:
Du har väl inte missat vår tävling där du har chansen att vinna ett av två Dark Editions av Call of Duty: Modern Warfare? Allt du behöver göra för att delta är att hoppa över till tävlingen här och skriv i kommentatorsfältet vilket Call of Duty-spel som är din favorit, och motivera varför. Lycka till!



Loading next content