Svenska
Gamereactor
artiklar

Gamereactor summerar: vecka 43

En händelserik nyhetsvecka och en fullproppad spelsläpp vecka som därför rundas av med en riktigt matig summering. Hitta det bästa bland alla godsaker här...

Prenumerera på vårt nyhetsbrev här

* Obligatoriskt att fylla i
HQ
Gamereactor summerar: vecka 43
Tyvärr, det blir inget The Last of Us: Part II i februari. Men den som väntar på något gott kan väl aldrig vänta för länge?

VECKANS TOPPNYHETER:
Före detta Xbox-höjdare får toppjobb hos Blizzard - Det har inte florerat optimism och positivitet bland spelpubliken när det gäller just Blizzard på senare tid. Efter kontroverserna har den förre Xbox-höjdaren Mike Ybarra nu fått ansvaret att vända skutan i rätt riktning igen. Mike Ybarra hjälpte tidigare Microsoft att vända den negativ kritiken mot Xbox One när konsolen lanserades och frågan är om han kan återupprepa succén med Blizzard. Vad tror du? NYHETEN.

Inga kompromisser med bilduppdateringen till Xbox Scarlett - I takt med den teknologiska utvecklingens framfart ställer vi konsumenter självfallet högre och högre krav på hårdvaruutvecklarna. Hög upplösning har länge varit den givna prioriteringen men nu kommer Microsoft med fler garantier. Xbox Scarlett ska inte endast stödja 4K utan även köra spel i 120 bilder per sekund. Inga kompromisser alltså. Hur högt värderar du bildskärmsuppdateringen? NYHETEN.

Sony kallar Playstation 5 för världens snabbaste konsol - Nästa generations konsoler har inte hunnit släppas ännu men redan är "kriget" igång. Samtidigt som Xbox stoltserar med hög upplösning och bilduppdatering, kontrar Sony med att hävda att Playstation 5 blir den snabbast spelkonsolen någonsin. Vi väntar med spänning på att få klämma på dessa maskiner nästa år men vilken konsol tänker du införskaffa? NYHETEN.

Detta är en annons:

The Last of Us: Part II officiellt försenat till maj - För inte så länge sen fick vi äntligen reda på när The Last of Us: Part II skulle släppas men trist nog har Naughty Dog nu reviderat lanseringsdatumet. Premiären har puttats fram och ska släppas den 29 maj 2020. Anledningen till beslutet är att utvecklarna känner att de behöver mer tid för att slipa på detaljerna. NYHETEN.

Reggie Fils-Aime tacksam för Wii U trots floppen - Rent ekonomiskt så betraktas Wii U som en megaflopp i förhållande till dundersuccén Nintendo skapade med Wii. Men tidigare Nintendo-bossen, Reggie Fils-Aime, menar att Wii U var en Failure Forward och är tacksam för erfarenheten. Med facit i hand förstår vi hur han resonerar med tanke på att konsolen bäddade för Switchens innovation, spelbibliotek och framgångssaga. Håller du med Reggie? NYHETEN.

MISSA INTE:
Disney-bossen Bob Iger hugger tillbaka mot Scorsese och Coppola
Rykte: Activision arbetar på egen Destiny-utmanare
Här är första fotot på Playstation 5-utvecklingsenheten
Joker är tidernas mest framgångsrika barnförbjudna film
Watch Dogs: Legion försenat till nästa höst

Gamereactor summerar: vecka 43
Jokern lär dansa mycket länge på trapporna nu när han står för den mest framgångsrika barnförbjudna filmen någonsin.
Detta är en annons:

RECENSERADE SPEL:
I lagom tid till löningshelgen bombarderades vi med sju spel, varav några riktigt efterlängtade och heta. Vad spelar du till helgen?

Rain of Reflections: Chapter 1 (PC) Betyg: 6/10
Svenskstudion Lionbite Games har återskapat en dystopisk framtid där mänskligheten står på gränsen till utrotning. Jonas har klätt sig i rollen som Wilona Hart för att utforska världen. Lionbite Games har kombinerat klassiskt äventyrande med andra genrer, dessvärre med blandade resultat. Striderna, spelvärlden samt musiken stjäl rampljuset samtidigt som berättandet animationerna och hackandet förstör upplevelsen. Läs hela recensionen här.

Plants vs Zombies: Battle for Neighborville (PC, PS4, Xbox One) Betyg: 7/10
Det evighetslånga kriget mellan växterna och zombies fortsätter. Jonas har spelar och haft riktigt kul. Det finns mängder av spellägen att välja bland och ännu mer att låsa upp. Grafiken samt musiken är även vidunderlig. Dessvärre så saboterar de obalanserade karaktärerna spelet just nu men det kommer förhoppningsvis att fixas med en uppdateringen. Dessvärre kan en uppdatering inte rädda oss från den påfrestande humorn eller den söliga hubbvärlden. Läs hela recensionen här.

The Outer Worlds (Nintendo Switch, PC, PS4, Xbox One) Betyg: 8/10
Jorden som vi känner har fallit i spillror tack vare kapitalismens fanbärare som fortsätter att förstöra andra galaxer ute i rymden. Adam och hans gäng tappra, men efterlysta, rebeller försöker nu förhindra Halcyon-systemet från att kollapsa. I kombination med den läckra designen har laget bakom Fallout: New Vegas återigen producerat ett pang-äventyr med lagom mycket innehåll och god variation. Tyvärr så blir det dock lite för mycket parodi och vissa lösningar är lite för enkla vilket spolierar djupet, seriositeten samt komplexiteten. Läs hela recensionen här.

Gamereactor summerar: vecka 43Gamereactor summerar: vecka 43Gamereactor summerar: vecka 43
Bland den mängd spel vi prövat i veckan har efterlängtade The Outer Worlds och Call of Duty: Modern Warfare släpps ihop med svenskutvecklade Lonely Mountains: Downhill. Tre fantastiska tiltar våra recensenter trivdes med.

The Witcher 3: Wild Hunt (Nintendo Switch) Betyg: 8/10
Efter mycket snack och diskussion har Geralt äntligen gjort sig hemma på Switch. Och enligt Jonas trivs har bra där. Det och otroligt imponerande hur CD Project Red har lyckats göra The Witcher 3 och allt nedladdningsbart material spelbart på Switch. Att det dessutom kan köras så väl är närmast mirakulöst. Allt fungerar smidigt och äventyret är fortfarande lika episkt. Menyerna är dock inte anpassade för bärbart spelande och bilduppdateringen har tyvärr fått sig en törn. Läs hela recensionen här.

Lonely Mountains: Downhill (Mac, Nintendo Switch, PC, PS4, Xbox One) Betyg: 8/10
André har kört i raketfart ner för backarna och verkligen njutit. Inte nog med att detta är roligt, utan det är även otroligt beroendeframkallande. Denna unika upplevelse bjuder på fantastisk grafik och spelbarhet. Visserligen lider spelet av screen-tearing och de tekniska banorna är inte alls lika energiframkallande som de snabba men det förhindrar inte André från att kora Lonely Mountains: Downhill till en av årets roligaste spelupplevelser. Läs hela recensionen här.

MediEvil (PS4) Betyg:4/10
Petter återbesökt MediEvil i denna nyversion men ibland kan inte ens nostalgi rädda en oätlig soppa. Utöver just nostalgin, den charmiga huvudkaraktären samt det roliga röstskådespeleriet fann Petter inte mycket gott här. Grafiken är ful, miljöerna trånga och enformiga, fiendernas intelligens är obefintlig, spelmekaniken usel, och variationen bristfällig. Nej, det fanns inte mycket att gilla och förhoppningsvis riktar Sony både tid och pengar åt annat håll framöver. Läs hela recensionen här.

Call of Duty: Modern Warfare (PC, PS4, Xbox One) Betyg: 8/10
Då var det äntligen dags för nya Call of Duty. Lever det upp till förväntningarna? Ja visserligen är det riktigt bra, men spelet tar inte det där kraftiga avstampet som revolutionera genren och serien likt det den gjorde en gång i tiden. Narrativet, variationen, grafiken och ljudeffekterna är fantastiska och i kombinationen med bredden spellägen och deras kvalité lämnas vår kollega i Danmark mäkta imponerad. Dessvärre är det sista uppdraget mediokert och Ground Wars är opolerat nog för att sänka betyget från den absoluta toppen. Läs hela recensionen här.

Gamereactor summerar: vecka 43
Är Mafia II ett av tiderna mest missförstådda spel? Det tycker Petter...

VECKANS MÅSTE-LÄSNING:
Hårdkokt militäraction barkar samman i veckans versus-artikel när Ghost Recon: Breakpoint och Gears 5 ställs mot varandra. Andreas har stått som domare i en kamp där ena parten stod chanslös. Håller du med om resultatet? Gick rätt spel segrande ur kampen? Läs hela artikeln här:
Ghost Recon: Breakpoint vs Gears 5

Ibland blir det fel helt enkelt. Vi recensenter tycker, förväntar samt kräver saker helt ogrundat av spel ibland, vilket får effekter på det utdelade betyget. Vi missförstår kreatörernas poänger och Petter har sammanställt en lista över spelhistoriens mest missförstådda spel. Saknar du något spel på listan?
Tidernas mest missförstådda spel

BLOGG:
Efter att två film-legendarer slängt ut sig en hel del ris mot superhjältefilmer så känner Petter att det är dags att sluta hacka på dem. Det han däremot tycker att folk borde hacka på i större utsträckning är Burger King och efter hans senaste mögel-burgare är det lätt att förstår varför. André har kikat på första avsnittet av HBO:s Watchman-serie och är tämligen nöjd. Jonas har prövat Lonely Mountains: Downhill och är mäkta imponerad av den ständigt höga kvalité Göteborgs stolthet (västkustens spelindustri alltså) lyckas leverera gång på gång.
Petter:Nu kan vi sluta hacka på Marvels filmer
Petter:Burger King Östersund serverar mögel
Petter:Kan det vara världens bästa film?
Andre:HBO:s Watchmen - Avsnitt 1
Jonas:Göteborgs stolthet (nej, inte Glenn Hysén)

Gamereactor summerar: vecka 43
Petter tycker även att Point Break är en av tiderna bästa filmer, kanske rentav den bästa filmen. Vad tycker du?


Loading next content