Svenska
Gamereactor
artiklar

Gamereactor summerar: vecka 42

Då var det äntligen fredag igen och i sedvanlig ordning finner du veckans största händelser på Gamereactor summerat här...

Prenumerera på vårt nyhetsbrev här

* Obligatoriskt att fylla i
HQ
Gamereactor summerar: vecka 42
Nu har vi äntligen ett officelt datum för Google Stadias premiär. Den 19 november smäller det! Har du förhandsbokat Stadia?

VECKANS TOPPNYEHER:
Fortnite byttes ut mot ett svart hål - Plötsligt stod världen för en uppsjö av tonåringar still. Fortnite slukades av ett stort svart hål och hela vår verkliga värld höll andan. Spelare såväl som celebriteter engagerade sig. Vad händer med Fortnite? Det visade sig vara ett väldigt lyckat marknadsföringsjippo och igång har nu nästa kapitel av den ofantligt populära actionröjaren dragit igång. Har du prövat Fortnite Chapter 2 än? NYHETEN.

Martin Scorsese: Marvel-filmerna saknar berättande - Filmerna har dragit in rekordstora summor och publiken älskar det som bjudits på från Marvel. Men filmlegenden Martin Scorsese är allt annat än nöjd med att superhjältefilmer dominerar biovärlden. Regissören jämför istället Marvel-rullar med nöjesparker och underströk att de minsann inte är riktiga filmer med ett välutvecklat narrativ. I och med att dessa filmer tar mer plats hämmas filmindustrin då produktioner som försöker förmedla känslor mer än effekter hamnar i skymundan. Håller du med honom? NYHETEN.

Google Stadia lanseras den 19 november - Då var det snart dag för Googles efterlängtade och omdiskuterade debut i spelbranschen att dra igång på riktigt. Stadia öppnar sina servrar den 19 november klockan 18:00 för er som har förhandsbokat Founder's Edition-paketet. Spelar du på Google Stadia den 19 november? NYHETEN.

Detta är en annons:

Infinity Ward lovar att det inte finns loot-lådor i Call of Duty: Modern Warfare - Det är väl få företag som är lika synonyma med loot-lådor som Activision. Men det kanske blir ändring på det när Call of Duty: Modern Warfare väl lanseras. Serien har tidigare figurerat loot-låtdor men Infinity Ward låter nu meddela att spelet kommer varken med loot-lådor eller Supply Drops. Det återstår dock att se om de adderar in dessa efter spelet att släppts eller om de har andra inslag av mikrotransaktioner. Vad tror du Activision och Infinity Ward har i görningen? NYHETEN.

Rykte: Playstation 5 släpps i december 2020 - Tidigare fick höra att Playstation 5 skulle släppas runt Holidays 2020. Enligt färska rykten har fönstret reducerats till december 2020. Detta är såklart endast ett rykte så håll saltkaren nära till hands. Men ett sprillans nytt playstation till julklapp hade väl inte varit så dåligt, eller vad säger du?NYHETEN.

MISSA INTE:
Miyazaki: Bloodborne 2 är inte upp till mig
Stenhårda straff mot de som hoppar ur matcher i Gears 5
Bekräftat: Playstation Now fungerar även med Playstation 5
Blizzard tycks ha stora planer inför Blizzcon
Switch har redan sålt mer i USA än Wii U gjort i hela världen

Gamereactor summerar: vecka 42
The Coalition tar i med hårdhanskarna mot folk som lämnar matcher. Lite väl hårt kanske eller vad tycker du?
Detta är en annons:

RECENSERADE SPEL:
Ett väl diversifierad spelportfölj med en lika bred variation på betyg står på veckans meny. Vilka av dessa titlar är du mest sugen på?

The Fisherman - Fishing Planet (PC, PS4, Xbox One) Betyg: 5/10
Andreas har gett sig ut på en fiskeresa men trist nog har det blivit mer meny-läsande än faktisk fiske. The Fisherman - Fishing Planet kan inget annat än summeras som ett bottennapp; tråkigt, buggat, och absurt mycket info. Det finns aspekter som kan få den fiskesugna att nappa, men utöver det snygga vattnet och mängden utrustning lämnar detta fiskeäventyr mycket att önska. Läs hela recensionen här.

Dragon Quest XI: Echoes of an Elusive Age S Definitive Edition (Nintendo Switch) Betyg: 8/10
Nu var det äntligen Switch-ägarnas tur att fått sätta klorna i den senaste delen av Dragon Quest-serien. Denna matiga nyutgåva kommer inte lämna någon som uppskattar japanska rollspel besviken tack vare sin design, story, samt stridssystem. Det blir dock snabbt för mycket knegande vilket drar ner på tempot och den kraftiga rörelseoskärpan gör en illamående till grad att betyget missar de allra högsta poängen. Läs hela recensionen här.

Ghostbusters: The Video Game Remastered (Nintendo Switch, PC, PS4, Xbox One) Betyg: 7/10
Mikael har ringt upp allas favorit spökjägare som återvänder i denna nyutgåva av det klassiska spelet från 2009. Det har alltså gått 10 år sedan spelet först kom ut men det presterar glädjande nog väl än idag. Dialogerna, röstskådespeleriet, musiken samt atmosfären är lysande och nostalgi går inte heller att klaga på. Dessvärre är spelkontrollen rätt seg och med tanke på att detta är en konvertering av ett väldigt gammalt spel är prislapp lite väl styggt satt. Läs hela recensionen här.

The Division 2 - Episode 2 (PC, PS4, Xbox One) Betyg: 9/10
Massive Entertainment har tagit i från tårna med denna påkostade expansion till the Division 2 och vår kollega i väst är mycket imponerad. Expansionen lever verkligen upp till förväntningarna och är packad med mycket nytt och välgjort innehåll samtidigt som storyn vidareutvecklas. Om du därför gillar the Division 2 vill du inte missa den här expansionen för allt i världen. Läs hela recensionen här.

Driven Out (PC, PS4, Xbox One) Betyg: 6/10
Driven Out döljer med sin läckra 16-bitarsgrafik en fasansfullt sadistisk värld som har framkallat André värsta demoner, vilket en å annan handkontroll fått smaka på. Driven Out är nämligen djävulskt svårt vilket hela upplevelsen bygger på. Spelkonceptet blir tyvärr lidande och långtråkigt med brist på variation. All heder dock till vår svenskvän Jens Kolhammar som gjort ett fantastiskt jobb med den läckra grafiken samt den ambitiösa fiendevariationen. Läs hela recensionen här.

Gamereactor summerar: vecka 42Gamereactor summerar: vecka 42
Veckans två bästa spelupplevelser bland de spel vi recenserat denna vecka stavas Dragon Quest XI: Echoes of an Elusive Age S Definitive Edition samt Ghostbusters: The Video Game Remastered.

VECKANS MÅSTE-LÄSNING:
Som bekant har vi på redaktionen valt att avslöja våra mörkaste hemligheter. Om du missat vår "Guilty pleasures"-serie delger vi de filmer och spel vi hatar att vi gillar. Nu har vi kommit fram till den tredje och sista delen. Vilka filmer och spel får dig att dram fram skämskudden?
Redaktionens "Guilty pleasures" (3)

Online-funktioner är förväntade inslag. Smartphones är nu en grej. Flossing är mer förknippat med dans än munhygien. Sega producerar inte längre spelkonsoler. Mycket har hänt på 20 år. Och nu när en av tidernas bästa spelkonsoler fyller just 20 drar vi på oss nostalgibrillorna för att minnas bättre tider. För Dreamcast var en fantastisk konsol som givit oss än mer fantastiska minnen. Jonas utvecklar detta i sin artikel samtidigt som vi på redaktionen korar våra favorit titlar från Dreamcasten. Vad är ditt favorit minne med Dreamcast?
20 år med Sega Dreamcast
Våra personliga favoritspel till Dreamcast

Spindelmannen senaste eskapad Far From Home uppskattades av många av oss på här redaktionen. Men lyckas den slå Homecoming på fingrarna? Henric har sugit på den karamellen och ställt Tom Hollands två egna insatser mot varandra för att kora en vinnare. Vilket av Spindelmannens två senaste äventyr gillar du bäst?
Spider-Man: Homecoming vs Spider-Man: Far From Home

Ett av årets hetaste spelsläpp vankas och då pratar jag om självfallet om Obsidians kommande storspel The Outer Worlds. I takt med att vi närmar oss dagen D så har våra danska vänner slagit sig ner med hjärnorna bakom det kommande äventyret och mjölkat fram massa spännande godsaker om spelet. Läs hela vår intervju om du redan inte hunnit göra så.
Vi pratar med Obsidian om The Outer Worlds

BLOGG:
Call of Duty Mobile har slagit ner med dunder å brak. Det må vara ett mobilspel men fnys inte för det. Kim bloggar om hur fantastiskt han tycker upplevelsen varit och jag kan inget annat än instämma. Joakim plockar fram sin finaste spellista och delar med sig av sina bästa musiktips. Det var ett tag sedan Sonic filmen stod i rampljuset, dessvärre av helt fel anledningar. Nu har dock en nya design läckt och Jonas är mycket nöjd. Petter försätter pumpa ut bloggar om allt möjligt krimskrams, till exempel om Gamereactors kommande julkalender, tävlingsätning, och MMA.

Kim: Call of Duty Mobile är briljant
Joakim: Bon Jovi, Danger Danger, en smula W.A.S.P. och en skvätt Toto
Jonas: Jag gillar den nya designen på Sonic
Petter: Gamereactor presenterar Julkalendern 2019
Petter: Jag älskar tävlingsätning
Petter: Chuck & Tito babblar på

Gamereactor summerar: vecka 42
Kan detta vara den nya Sonic-designen? Om uppgifterna stämmer ser den blå igelkotten betydligt mer ut som sig bör och Jonas diggar. Vad tycker du?


Loading next content