Svenska
Gamereactor
artiklar

Ett väldigt blekt E3

E3 2019 är över och flera på redaktionen tycker att det var den blekaste mässan på många år (kanske någonsin?). Hegevall har sammanfattat sina allra flyktigaste intryck...

Prenumerera på vårt nyhetsbrev här

* Obligatoriskt att fylla i
HQ

Ja, tyvärr. Jag hatar att vara surgubben i detta, men sanningen är den att E3 2019 är mycket möjligt den sämsta Los Angeles-mässan någonsin, och då har jag bevakat E3 sedan 1997. Årets upplaga var otroligt blek, om vi ska ta och sammanfatta den nu när röken lagt sig. Sure, Final Fantasy VII: Remake och Cyberpunk 2077 såg kriminellt smarriga ut precis som Streets of Rage 4 och Doom Eternal - men det visste vi ju redan.

Vi har sett dessa spel redan i omgångars omgångar. Resten då? Nja, not so much ärligt talat även om små guldkorn som Panzer Dragoon samt Outriders såklart såg trevliga ut. Det råder liksom ingen tvekan om att denna mässa snart lirat ut sin rätt när de största dragplåstren stavas Lego-bilar till ett nio månader gammalt racingspel, en nyversion av ett 25 år gammalt Game Boy-äventyr och det faktum att den just nu smått hysteriskt överexponerade Keanu Reeves spelar en biroll i kommande Cyberpunk 2077. Det kan man liksom inte riktigt hylla. Inte när jag hade förväntat mig att faktiskt få se Xbox Two (fysisk form), GTA VI, Bully 2, nytt Splinter Cell, nytt Virtua Fighter, Bloodborne 2, Metroid Prime 4, nytt Timesplitters, nytt Crysis, Project Cars 3, Forza Motorsport 8, Bioshock 3, Portal 3, Rocksteadys Superman-spel, Resident Evil 8 och Skate 4. Nedan har jag sammanfattat de flyktigaste av intryck från det som visades. Naturligtvis har jag inte plockat med varenda litet spel från mässan utan snarare gjort ett urval och ser gärna att du gör detsamma i form av en kommentar.

Ett väldigt blekt E3

Star Wars Jedi: Fallen Order
Det såg påkostat ut, delvis. Titanfall-folkets kommande licensspel. Samtidigt såg gameplay-klippet ut lite som ett nio år gammalt Force Unleashed med allt vad trånga, stålgrå korridorer, korkade fiender och sterila strider heter. Varför man lägger ned Uncharted-drottningens Star Wars-spel för att låta en renodlad multiplayer-studio göra ett storydrivet singleplayer-spel övergår (fortfarande) vårt kollektiva förstånd.

Detta är en annons:
Ett väldigt blekt E3

Borderlands 3
Gearbox kommande trea ser fortfarande lite väl mycket ut som en måttligt piffad tvåa med ett par nya karaktärer och det vi fick ta del av under E3 2019 kändes som samma-samma som vi provspelade för tre månader sedan. Blir säkert ett bra spel men E3-hett var det icke.

Ett väldigt blekt E3

Bleeding Edge
Enslaved-folket Ninja Theory visade under E3 2019 upp sitt första spel sedan Microsoft köpte upp studion och det handlade om en slags Overwatch/Fortnite-fusion som inte direkt fick blodet mitt att koka här på redaktionen. Inte ens nära.

Detta är en annons:
Ett väldigt blekt E3

Cyberpunk 2077
Alltså, missförstå mig rätt här - CD Project Reds kommande scifi-rollspel är ett av våra överlägset mest efterlängtade titlar alla kategorier men detta börjar kännas tjatigt, tyvärr. För över ett år sedan, under fjolårets E3-mässa, fick vi ta del av 50 minuter renodlad gameplay vilket gjorde att trailern under årets mässa kändes som ett steg bakåt. Att de dessutom gjorde en enorm grej av att Keanu Reeves lirar en biroll i äventyret fick hela grejen att kännas som en enda stor spiksoppa.

Ett väldigt blekt E3

Deathloop
Dishonored-studion utannonserade ett nytt spel baserat på en ny idé under E3 2019 och även fast allt vi fick se var en liten förrenderad filmsnutt, kändes Deathloop som ett av de mer spännande projekten från årets mässa. Det verkar handla om en mysig mix mellan ett explosivt FPS och Måndag hela veckan.

Ett väldigt blekt E3

Dying Light 2
Techlands kommande tvåa såg bra ut på mässgolvet enligt Gamereactors utsända och även fast vi sett liknande glimtar av detta spelet nu under tre (!) E3-mässor känns Dying Light 2 som att det bara blir hetare och hetare.

Ett väldigt blekt E3

Darksiders Genesis
THQ Nordics utannonsering av kommande Darksiders Genesis var inget som fick mig att skrika av förtjusning, direkt. En Diablo-kopia som såg habil ut, inget mer.

Ett väldigt blekt E3

Elden Ring
Vi fick inte se något, alls. Ja, förutom en förrenderad teaser då vill säga - på Dark Souls-folkets kommande samarbete med Game of Thrones-gubben George R.R Martin. Hur hett är detta? Hett, men med tanke på hur lite som visades kan vi inte säga mer.

Ett väldigt blekt E3

Final Fantasy VII: Remake
E3 2019-mässans hetaste titel som såg allra, allra bäst ut av alla uppvisade titlar? Jupp. Square smiskade upp all konkurrens i brygga under deras presskonferens med vad vi anser vara en av de smarrigaste remakes genom alla tider. Designen såg perfekt ut, karaktärerna såg perfekta ut, musiken likaså tillika de engelska rösterna.

Ett väldigt blekt E3

Forza Horizon 4: Lego Speed Champions
Lego-bilar släpps i form av nedladdningsbart material till Forza Horizon 4. Ska det verkligen vara något att visa upp med pompa och stryk under en E3-presskonferens? Suck...

Ett väldigt blekt E3

Gears 5
Charmen och den där känslan av något nytt, något spännande - dog med Gears of War 3 för många av oss på redaktionen (även om andra älskar serien fortfarande) och även om det nya spelläget "Escape" såg underhållande ut under Microsofts presskonferens känns det ändå som att Gears of War mist en smula av sin själ sedan Cliffy stack.

Ett väldigt blekt E3

Gods & Monsters
Teamet bakom Assassin's Creed: Odyssey visade i förrgår upp en helt ny titel och här har man djupdykt ordentligt i ännu mer grekisk mytologi men förpackat det i betydligt gulligare grafik än vad vi kan hitta i Assassin's Creed-titlarna. Det handlar om "open-world action" med design som för tankarna till Zelda: Breath of the Wild och av det lilla som visades såg det trevligt ut.

Ett väldigt blekt E3

Ghost Recon: Breakpoint
Vi såg det här spelet på nära håll för ett par månader sedan när vi besökte Ubisoft och även om det visades en del nya moment så hade vi som sagt redan täckt Breakpoint på et utförligt sätt inför E3 2019. Det innebär dock inte att det inte ser bra ut eller känns som ett ganska hett spel, för det gör det ju. Samtidigt är det ingen titel som under E3 får oss att salivera, heller.

Ett väldigt blekt E3

Halo Infinite
Vi hade såklart alla hoppats på att Halo Infinite skulle visas upp i form av en sån där mastigt superfet Halo 2-E3-trailer som verkligen blåste oss av stolarna (när det begav sig). Det hade dessutom varit trevligt om det vi fick se från Halo 6 hade renderats av kommande Xbox Scarlett, istället fick vi ännu en kort teaser renderad av en Xbox One. Nu älskade jag ju att Master Chief är tillbaka, dock, och iklädd sin gamla original-rustning. Men här hade Microsoft kunnat dräpa konkurrensen om de tagit i lite mer.

Ett väldigt blekt E3

Panzer Dragoon: Remake
Alla vi som upplevde Sega Saturn-eran vet mycket väl hur mysiga Panzer Dragoon-spelen var och en av de största överraskningarna under E3 2019 var helt klart det faktum att det kommer en renoverad nyversion av det allra första spelet. Mysigt, även om det inte är särskilt hett.

Ett väldigt blekt E3

Super Mario Maker 2
Uppföljaren till Nintendos härliga banbyggarparty har sett strålande ut sedan det utannonserades och såg precis lika strålande ut under den gångna E3-mässan. Detta släpps dock om någon ynka vecka vilket gjorde att det inte direkt kändes som en titel som kanske borde fått massa tid under Nintendos presskonferens där vi såklart istället hade velat se Metroid Prime 4.

Ett väldigt blekt E3

Banjo i Smash Bros Ultimate
En del Smash Bros-fanatiker skrek sig hesa när Rares gulliga plattformsnalle dök upp i trailern för det snart sju månader gamla Switch-spelet. Säkerligen en småtrevlig nyhet för de mest inbitna fansen men kanske inget som borde ha tagit plats under en E3-presskonferens om du frågar mig.

Ett väldigt blekt E3

Outer Worlds
Obsidian Entertainments kommande rollspel ser trevligare och trevligare ut för varje dag som går och E3-demonstrationen var verkligen inget undantag.

Ett väldigt blekt E3

Watch Dogs Legion
Det såg lite väl grått ut, blekt. Brunt. Grafiken under gameplay-partiet under Ubisofts presskonferens lämnade en del att önska rörande det tekniska men samtidigt var det fränt att se hur man expanderat Watch Dogs-konceptet genom att göra det möjligt för spelaren att kontrollera i stort sett vilken datorstyrd London-invånare man vill.

Ett väldigt blekt E3

Battletoads
Herrejösses vilket skämt. Detta norpade helt klart titeln "E3 2019-mässans sämsta" för min del. Ser verkligen exakt ut som ett blaskigt Nickelodeon-program från 2004.



Loading next content