Svenska
Gamereactor
artiklar

Detta vill jag spela på Playstation 5

Det pratas redan en hel del om kommande PS5 från Sonys sida och naturligtvis har det fått tankarna hos Hegevall att skena iväg...

Prenumerera på vårt nyhetsbrev här

* Obligatoriskt att fylla i
HQ

Jag är lika stora delar pryltok som jag är grafikkåt vilket jag tror att du känner till, sedan lång tid tillbaka. Just därför är varje release av nya spelmaskiner (med Wii och Wii U undantaget) händelser som jag inte bara ser fram väldigt mycket emot, men sen också njuter något kopiöst av när det väl smäller till. Att packa upp helt ny teknik och att ta del av "framtidens grafik" är en del av mitt spelintresse och en del av detta arbete som chefredaktör för Nordens största spelsite som jag gillar mest av allt. Och ja, det är ju snart dags även om det lär dröja ett år till. Dags för Playstation 5 och jag har skrivit lite om de premiärtitlarna som jag önskar att spela när Sony väl dundrar ut sin nya enhet.

Detta vill jag spela på Playstation 5

Grand Theft Auto VI
Det ryktas ju såklart att det ska visas upp snart och jag väljer att tro på dessa rykten. Det är dags nu, för vi vet ju att Rockstar North arbetat på uppföljaren till GTA V i flera år, redan. Kanske så länge som fem år. Och det finns i stort sett ingenting som jag hellre skulle vilja spela till Playstation 5 än just Grand Theft Auto VI. Jag drömmer dagligen om att ryktena rörande möjligheten att färdas mellan Vice City, Liberty City samt en stad i Sydamerika stämmer och jag hoppas innerligt att det är en "period piece" och äger rum på 80-talet och kretsar kring smugglingen av kokain. Det vore fullständigt fantastiskt (även om kokain inte är det).

Detta vill jag spela på Playstation 5
Detta är en annons:

God of War 2
Inför God of War (Playstation 4) var jag skeptisk, det tror jag att du vet. Jag skrev flertalet blogginlägg om hur jag trodde att hela Hipster Kratos-grejen med skägg och nordisk mytologi inte skulle passa spelserien eller konceptet i stort och hur jag trodde att Sony Santa Monica var inne på fel spår. Men jag hade naturligtvis fel. God of War var inte bara fjolårets bästa spel utan även ett av Sonys bästa inhouse-produktioner genom alla tider och naturligtvis vill jag se hur fortsättningen för Pappa Kratos och sonen Atreus ser ut, på PS5.

Detta vill jag spela på Playstation 5

Horizon: Zero Dawn 2
Jag begrep aldrig riktigt kritiken, att Aloy var svår att tycka om, att spelstrukturen påminde för mycket om Assassin's Creed eller att Horizon kändes generiskt. Jag tyckte nog ganska precis tvärtom hela det maffiga äventyret igenom och längtar därmed nästan krampaktigt mycket efter uppföljaren - till Playstation 5. Med tanke på att Guerrilla Games sålde mer av Horizon än vad de någonsin gjort med en Killzone-titel (över tio miljoner sålda exemplar) förmodar jag att detta är deras absoluta prioritet inför premiären av Playstation 5. Allt annat vore direkt verklighetsfrånvänt.

Detta vill jag spela på Playstation 5
Detta är en annons:

Spider-Man 2
Svingandet och atmosfären i New York var så pass briljant genomfört i Ratchet & Clank-studions hett efterlängtade licenstitel att jag i slutändan kunde förlåta dem för att de fyllt Spider-Man med mängder och åter mängder av enformigt enfaldiga filler-uppdrag samt blaskat och spätt ut en del av de mest emotsedda bossfighterna lite väl mycket. Jag var väl i grunden inte lyrisk gällande Spider-Man men hittade å andra sidan mer saker att tycka om när jag nyligen spelade igenom äventyret för en andra gång, och hur vi än vänder och vrider på det var det ju ett högkvalitativt licensspel - ett av få. Jag ser fram emot att få återta kontrollen av Peter Parker på Playstation 5. Med kraftigt uppgraderad grafikteknologi och massor av nya smarriga bossar.

Detta vill jag spela på Playstation 5

The Last of Us: Part II
Du vet var jag står. Ju. The Last of Us håller jag högst, av alla spel. Någonsin. Jag anser att Naughty Dogs hyllade drama-thriller vara tidernas bästa spel - alla kategorier och det innebär självfallet att mina förväntningar på den stundande uppföljaren spränger alla gränser för vad som bör anses som rimligt. Det vi fick se under fjolårets E3-mässa lamslog mig, förtrollade och hypnotiserade och jag tror faktiskt att detta kommer att vara ett Playstastion 5-spel, inte minst med tanke på hur otroligt mycket supersnyggt animationsarbete som studion stoppat in.

Detta vill jag spela på Playstation 5

Killzone 5
Jag är nog rätt ensam om att anse att det första spelet i Guerrillas spelserie vara ett av tidernas mest underskattade actiontitlar. Jag är nog däremot inte särskilt ensam alls om att tycka att Killzone 2 står sig som ett av de senaste 20 årens mustigaste spel. Och det är ju där jag hamnar, även om Shadow Fall lämnade lite att önska och även om jag aldrig var särskilt såld på Killzone 3. Jag vill spela Killzone 5, på Playstation 5. Jag vill ha mer av Helghan i kontrast med Vecta. Ljus och mörker. Skönhet i kontrast med fullständigt förfall. Jag vill ha den där tunga, lite sega spelkänslan som verkligen gav rätt ton till krigets fasa och jag vill ha allt förpackat i så pass snygg grafik att hakan når golvet redan under introsekvensen.

Detta vill jag spela på Playstation 5

Uncharted 5
Tvåan var suveränt, trean ännu bättre och fyran ett av de fetaste matinéäventyren som vi här på Gamereactor någonsin tagit del av. Just därför längtar jag naturligtvis massor efter en fortsättning och då hoppas jag att Naughty Dog gör lite som Crystal Dynamics gjorde med Tomb Raider (2013) och hoppar tillbaka i tiden. Jag skulle vilja träffa Nathan innan han debuterade som den världsvana äventyraren i det första spelet men efter hans unga år i de flashbacks som fanns med i Uncharted 3. Och detta vill jag göra på Playstation 5. Tack på förhand.

Detta vill jag spela på Playstation 5

The Witcher 4
Vi vet ju att CD Projects fokus just nu ligger på Cyberpunk 2077 och det råder såklart ingen som helst tvekan om att det spelet ser otroligt mustigt ut. Hett. Stekhett. Trots det kommer jag att fortsätta hoppas näsan krampaktigt mycket på att få återse Geralt of Rivia i ett fjärde äventyr i Witcher-världen. För jag har byggt en relation till den monsterslaktande surgubben som jag vill ha mer av. Det har ju pratats lite löst om att en eventuell fortsättning för Witcher kommer att kretsa kring någon annan än Geralt men jag hoppas på att det inte stämmer. För jag vill rida in i kvällssolen på Playstation 5 med min ljusgrå hästsvans dinglande i motljuset.

Detta vill jag spela på Playstation 5

Projct Cars 3
Med Project Cars 2 cementerade indie-studion Slightly Mad sin plats i racingspelshistorien och tack vare flertalet mycket välkomna uppdateringar står sig detta spelet som ett av de bästa de senaste tio åren. I och med det längtar jag efter trean som jag skulle vilja spela till Playstation 5 tillsammans med Fanatecs kommande direct drive-ratt med Sony-stöd. Jag vill ha mindre rallycross och noll traditionellt rally, istället vill jag se maxfokus på GTLM-racing med urläcker grafik, urläckra vädereffekter och massor av bilar.

Detta vill jag spela på Playstation 5

Gran Turismo 7
Med Gran Turismo Sport satte Polyphony Digital och Kazunori Yamauchi ihop det första riktigt bra spelet i Sonys bästsäljande serie sedan slutet av 90-talet vilket för mig innebar att jag kunde hitta tillbaka till Gran Turismo, på fler sätt än ett. GT Sport var och är ett suveränt spel som inte bara simulerar GT-racing på ett klart bättre sätt än alla tidigare spel i serien men det visar också att Polyphony äntligen lyssnade på de mest inbitna fansen och faktiskt byggde om sin grafikteknologi, skrev om däckfysiken samt bytte ut alla ljudeffekter. Och detta gör mig naturligtvis ytterst hoppfull inför Gran Turismo 7 som till skillnad från Gran Turismo Sport antagligen kommer att bli mer traditionellt, med körkort och tragglande i en mörkröd Toyota Prius. men jag hoppas att lärdomarna är dragna och registrerade och att Polyphony renoverat allt från block till topplock och kommer att erbjuda en PS5-upplevelse som kommer att hylla rötterna samtidigt som det tar racinggenren in i framtiden.

Detta vill jag spela på Playstation 5

Days Gone 2
Något otippat var det enligt mig de berättarmässigt drivna delarna av Sony Bends hypade open world-äventyr som jag uppskattade allra mest. Skådespeleriet och regin var enastående och höll The Last of Us-nivå på flertalet ställen vilket får mig att längta krampaktigt efter en uppföljare till Playstation 5. Jag vill ha mer, helt enkelt. Mindre enformiga strider och mer berättande, mer känslor, drama och karaktärer. För det visade ju sig tidigt i Days Gone att Bend är världsledande på just denna bit tillsammans med bland annat Naughty Dog samt Rockstar.

Detta vill jag spela på Playstation 5

Jak & Daxter
Det var länge sedan vi fick träffa Naughty Dogs omaka plattformspar och även om jag tror att duon mer eller mindre är begravd, så fortsätter jag att hoppas på ett kärt återseende - gärna till Playstation 5 med allt vad übersnygg toppgrafik heter. Jag skulle isåfall gärna se att Naughty Dog slängde hela det här stickspåret med "Dark Jak" i malpåse och fokuserade på ett soldränkt, prunkande grönt och stort äventyrsspel med samma typ av estetik och ton som det allra första spelet till Playstation 2. Det! Vill jag ha.

Vad vill du helst spela till Playstation 5?



Loading next content