Svenska
Gamereactor
artiklar

Gamereactor korar Marvels bästa superhjältar (3)

Slutet på denna artikelserie är här. Våra favorithjältar från Marvel Comics är numera korade och du finner dem här...

Prenumerera på vårt nyhetsbrev här

* Obligatoriskt att fylla i
HQ
Gamereactor korar Marvels bästa superhjältar (3)

(10) Moon Knight / Werewolf by Night #32 (1975)
Att skapa denna lista hade aldrig varit komplett utan Moon Knight. Han har kommit att underhålla oss många gånger och är kanske den karaktär vi ser fram emot mest att en vacker dag se på vita duken. Hans personlighetsstörningar har ofta lett till intressanta lässtunder där det handlat om alltifrån manipulation från en egyptisk gud till att under tid bli fullständigt galen. Moon Knights berättelser har dessutom ofta varit mörka och råa vilket lockat oss lite äldre läsare, och det är inte sällan som man av denna anledning kallat honom för Marvels Batman. Moon Knight är en ensamvarg och precis som Batman har han en hel del olika redskap att ta till för att bekämpa ondska med.

Gamereactor korar Marvels bästa superhjältar (3)

(9) Thor / Journey into Mystery #83 (1962)
Att en nordisk gud skulle bli en sådan succé hos Marvel var det nog få som hade räknat med. Än idag står han sig som en av våra absoluta favorithjältar. Thor var till en början en brygga för att involvera berättelser utanför jordens gränser och sedan han skapades har hans roll på jorden och på andra platser kommit att spela en lika stor roll som på Asgard. När Stan Lee och Jack Kirby först skapade Thor bidrog han med mycket humor men genom åren har han blivit en alltmer seriös karaktär vars syfte inte alls har varit att göra serietidningarna roligare. Faktum är att flera av dem varit ganska mörka där John Michael Straczynskis serie från 2008 är ett utmärkt exempel på en seriösare version. Sekvensen när Thor ältar hans förflutna och förklarar att han vet var smärta är ger oss rysningar än idag. En annan aspekt som har fortsatt göra Thor intressant är att han tack vare det ultimata universumet har kunnat bjuda på en något annorlunda version. Många gånger har det varit svårt att välja en favoritversion men eftersom det är samma karaktär väljer vi att kora dem båda till denna nionde plats.

Detta är en annons:
Gamereactor korar Marvels bästa superhjältar (3)

(8) Hulk / The Incredible Hulk #1 (1962)
Det gröna muskelberget kammar naturligtvis hem en hög placering på vår lista. Hulk är definitivt ingen hjälte man vill bli ovän med, och han är en av Avengers mest fruktade medlemmar på grund av hans otroliga styrka. Han må inte vara en enkel hjälte att samarbeta med alla gånger men man kan alltid räkna med att han krossar enorma mängder med fiender för att göra resten av jobbet enklare för Avengers. Dock har detta förändrats något... Tidigare har Bruce varit en stor tillgång till hjältarna tack vare hans intellekt, men på senare år har han smält samman mer med Hulk vilket erbjudit en utmärkt kombination av styrka och hjärna.

Gamereactor korar Marvels bästa superhjältar (3)

(7) Cyclops / The X-Men #1 (1963)
Scott Summers är en utmärkt ledare. Genom åren har han tydligt visat vad det innebär att vara mutant och han har trots den infekterade relationen mellan mutanter och människor varit en klippa att luta sig mot. Han har både offrat hans egen säkerhet och lycka för att skydda mutanter och har med åldern kommit att bli något mer än bara en simpel pojke med krafter. Fortsättningsvis har hans relation med Jean Grey ofta väckt en stark läslust hos oss då den är så komplicerad och eftersom den satt djupa spår i honom. Genom åren har Scott däremot inte behandlats särskilt snällt av författare och många gånger fått honom att framstå som något av en idiot. För oss kommer han dock alltid ha en särskild plats och vi är redo att förlåta honom för många märkliga handlingar.

Detta är en annons:
Gamereactor korar Marvels bästa superhjältar (3)

(6) Hawkeye / Tales of Suspense #57 (1964)
Trots sin brist på krafter ska man inte underskatta Hawkeye. Med sitt otroliga pricksinne kan han träffa vilken måltavla som helst och det faktum att han många gånger stjäl showen för dem som faktiskt har krafter säger ganska mycket om karaktären. Det är också detta som gör att vi gillar karaktären lite extra. För att vara omringad av andra hjältar med superkrafter medan han själv bara har sin pil och båge till hands kräver en enorm skicklighet. Bland alla andra är han den där helt ordinära personen som också påminner hjältarna om att en hjälteinsats inte ligger i sina krafter. Behöver du fortfarande bli övertygad om att vi har rätt så ska du läsa Hawkeye av Matt Fraction och David Aja.

Gamereactor korar Marvels bästa superhjältar (3)

(5) Iron Man / Tales of Suspense #39 (1963)
Det stämmer att Tony Stark inte heller har några superkrafter. Dock vet vi ju sen tidigare att han är oerhört smart vilket hjälpt honom en lång väg då han lyckats skapa ett brett urval av rustningar, samtidigt som han kan styra dessa med hjälp av sin AI. Detta gör honom nästan till en hjälte med superkrafter. Som Iron Man kan han flyga, spränga saker i luften och beroende på dräkt kan han till och med ta sig utanför jorden. Tony har i stort sett en dräkt för alla situationer han kan komma att stöta på vilket är en stor anledning till att vi gillar honom. Hans hjärna har dessutom många gånger hjälpt andra hjältar med problem, och tack vare hans enorma kapital har han kunnat finansiera Avengers och på så sätt hjälpt hela världen.

Gamereactor korar Marvels bästa superhjältar (3)

(4) Wolverine / The Incredible Hulk #180 (1974)
Storm, Jean, Cyclops och alla andra mutanter får tyvärr se sig själva besegrade av den sanslöst våldsamma hjälten Wolverine. Det är inte ens något snack om saken att Logan är vår absoluta favorit sett till mutanter. Han går sin egen väg och är inte ett dugg rädd för få blod på sina klor. Tvärtom! Trots vresighet och sitt övervåld är han en förebild för många andra yngre mutanter, men det är sällan som han låter sig visa sina känslor för andra. Vi har dock inga som helst problem att erkänna att våra känslor för honom är gigantiska. Wolverine bär på en stor ångest och minnen som han helst vill glömma. Något som ofta förklarar hans vrede och som i sin tur skapar suveräna strider i serieform.

Gamereactor korar Marvels bästa superhjältar (3)

(3) Daredevil / Daredevil #1 (1964)
Mannen utan rädsla plockar hem bronsmedaljen på vår lista. För många uppstod förälskelsen i karaktären under Frank Millers era, och för oss har den fortsatt blomstra. Daredevil har ofta hållits sig i bakgrunden och bestraffat de som han annars inte hade kunnat göra. För vad som gör Daredevil så intressant är att han är kluven över brottssystemet. Hans jobb som advokat räcker inte till för att stoppa de som infekterar hans stad. Hans hem. Därför måste han ta saken i egna händer för att sätta stopp för korruptionen (och andra skurkar, såklart). På senare år har vi dessutom blivit bortskämda med fantastiska berättelser av Ed Brubaker, David Aja, Michael Lark och Mark Waid att han klättrat högt upp på denna lista. Vi har till och med varit så imponerade att det ett tag såg ut som att Daredevil skulle plocka hem andraplats på denna lista. En tredjeplats får dock duga och det är verkligen, verkligen inte så illa. Vi älskar att läsa mörka berättelser om Daredevil där han straffar de skyldiga och det kommer vi alltid att göra.

Gamereactor korar Marvels bästa superhjältar (3)

(2) Captain America / Captain America Comics #1 (1941)
Få var det väl som hade kunnat tro att en sidokaraktär som drämde Adolf Hitler på truten skulle bli en av Marvel Comics allra största superhjältar? Captain America var ett sätt för de judiska skaparna att uttrycka sitt hat mot nazisterna. Därefter kommer karaktärens popularitet att öka lavinartat och från att enbart vara en ledare i krig, kom han att bli ledare för hela The Avengers - jordens mäktigaste hjältar. Steve Rogers är en viktig moralkompass för The Avengers och sätter aldrig (aldrig någonsin) sig själv framför folket och om det innebär att vända sig emot sina vänner får det bli så. Detta har gjort att vi alltid älskat att läsa om Captain America och man kan räkna med att han alltid kommer att slåss för det han tror är rätt. Till hans sista andetag.

Gamereactor korar Marvels bästa superhjältar (3)

(1) Spider-Man / Amazing Fantasy #15 (1962)
Vi alla var överens redan från start att detta är hjälte nummer ett. Peter Parker är vår allas älskade Spider-Man och det skulle krävas mycket för att Captain America skulle kunna toppa honom. Han är kanske den hjälte som man enklast kan relatera till eftersom han måste balansera sitt liv som superhjälte och vanlig tonåring. Precis som så många andra har han också läxor, dejter och andra saker att passa samtidigt som han måste hålla sin identitet en hemlighet. Spider-Man har genom årens gång bjudit på makalösa berättelser där betydelsen av att vara hjälte ofta har stått i fokus. Berättelser där Peter lagt hela världens bekymmer på sina egna axlar. Han är definitionen av hjälten som vill alla gott och någon som vet hur det är att inte passa in. Att dagligen må skit. Dessutom har Spider-Man det bästa fiendegalleriet av alla hjältar, om du frågar oss. Som Stan Lee själv hade sagt om han varit med oss - 'Nuff said.



Loading next content