Svenska
Gamereactor
artiklar

Gamereactor korar Marvels bästa hjältar (2)

Vi fortsätter vår artikelserie om våra favorithjältar från Marvel Comics...

Prenumerera på vårt nyhetsbrev här

* Obligatoriskt att fylla i
HQ
Gamereactor korar Marvels bästa hjältar (2)

(20) Nick Fury / Sgt. Fury and his Howling Commandos #1 (1963)
Nick Fury har en lång karriär bakom sig från soldat i andra världskriget till att bli chef över S.H.I.E.L.D. Utan honom hade Avengers antagligen inte existerat under samma omständigheter som idag och det är tack vare ett utmärkt ledarskap som han kvalificerar sig in på den här listan. Det är inte sällan som han är svår att handskas med (något flera hjältar kan skriva under på) och han viker sig aldrig för att tala om precis vad han tänker och tycker. Hans högt uppsatta position gör honom dessutom till en av världens mäktigaste personer (även om han just nu tagit över som The Watcher) vilket talar för hans stora betydelse i Marvels värld.

Gamereactor korar Marvels bästa hjältar (2)

(19) Spider-Man (Miles Morales) / Ultimate Fallout #4 (2011)
Efter en episk strid mot Green Goblin lyckades Peter Parker en gång för alla besegra honom, men på bekostnad av sitt eget liv. Världen var nu utan Spider-Man men snabbt efter hans död blev Miles Morales utsatt för en liknande incident som Peter blev för så många år sen. Miles blev det ultimata universumets nya Spider-Man och besitter krafter som Peter aldrig hade. Trots att Miles bara varit en del av Marvel Comics i åtta år har han varit med om mycket och redan blivit en karaktär att räkna med som dessutom blivit en del av berättelserna från original-universumet (616). Bara det faktum att Miles redan fått sin egen film och haft en roll i Marvel's Spider-Man till Playstation 4 talar för hur uppskattad han blivit på så kort tid.

Detta är en annons:
Gamereactor korar Marvels bästa hjältar (2)

(18) Iron Fist / Marvel Premiere #15 (1974)
Titeln ''Iron Fist'' har axlats av mer än 50 olika kvinnor och män genom åren och bärs just nu av Danny Rand. Det är, naturligtvis, även han vi tänker på när vi tänker på Iron Fist. Genom livsfarliga prövningar har Rand visat sig värdig och har därmed blivit belönad med krafter som ingen vanlig människa besitter. Detta har i sin tur gjort honom till mästare i kampsport och med kraften från Shou-Lao är han en sanslös farlig hjälte att stå öga mot öga med. Det är framför allt de senaste åren som hans karaktär vuxit tack vare välskrivna serietidningar och är det något vi vill rekommendera dig att läsa så är det The Immortal Iron Fist (2007).

Gamereactor korar Marvels bästa hjältar (2)

(17) Mr. Fantastic / Fantastic Four #1 (1961)
Fantastic Four har tack vare de horribla filmerna inget gott rykte hos dem som inte läser serietidningar. Vi vet däremot att de har mycket gott att erbjuda men tyvärr är Reed Richards den enda av dem fyra som kvalificerar sig in på vår lista bland de trettio bästa hjältarna. Hans elastiska krafter är oftast intressanta att ta del av men det är främst hans hjärna som gör honom till en av de bästa hjältarna hos Marvel. Under större event har han ofta tagit många viktiga beslut och med hjälp av sin teknologi har han hjälpt flera hjältar med mindre och större problem. Vi kan bara hoppas på att han och resten av Fantastic Four dyker upp på bioduken snart.

Detta är en annons:
Gamereactor korar Marvels bästa hjältar (2)

(16) Ghost Rider (Johnny Blaze) / Marvel Spotlight #5 (1972)
På senare år har Johnny Blaze inte dykt upp så mycket i serietidningsform som vi hade önskat. Istället har Robbie Reyes stulit rampljuset (och nej, han är inte med på denna lista). Vi blev därför väldigt glada när vi såg mer av Blaze i Damnation: Ghost Rider: Johnny Blaze #1. Tyvärr var det bara för en kort stund. Johnny Blazes version av Ghost Rider är kanske Marvels allra mörkaste hjälte och det är kanske just därför vi placerar honom så högt upp på vår lista. Han har ett tragiskt förflutet, samtidigt som hans karaktär är minst lika tragisk och som oftast varit mer av en förbannelse än en gåva. Vi kan bara hoppas på att Ghost Rider en vacker dag dyker upp i Marvels cinematiska universum, även om det nu ser ut som att det kan dröja ett tag.

Gamereactor korar Marvels bästa hjältar (2)

(15) Black Panther / Fantastic Four #52 (1966)
Hade den här listan skrivits för ett par år sedan hade risken för att flera av er läsare inte känt till Black Panther varit stor. För medan vi inte var särskilt imponerade av filmen är vi desto mer imponerade av själva karaktären och hans historia. Man skulle väl kunna säga att Black Panther är Marvels svar på Batman som båda slåss från skuggorna och på ett våldsamt sätt bringar rättvisa till världen. Det faktum att han också axlar rollen som kung av Wakanda gör honom till en ännu intressantare karaktär än vad han hade kunnat vara om han enbart var en hjälte, utan ett betydelsefullt liv vid sidan av. Han agerar dessutom alltid i Wakandas intresse vilket brukar ge upphov till minnesvärda berättelser.

Gamereactor korar Marvels bästa hjältar (2)

(14) Doctor Strange / Strange Tales #110 (1963)
Stephen Strange kan vara ett as, det kan han. För med titeln som Sorcerer Supreme står han på många sätt och vis högre upp än alla andra hjältar och känner till saker som de aldrig skulle kunna föreställa sig. Därför kan han lätt framstå som egoistisk och självgod, och det är väl därför tur för oss läsare att han även besitter en viss charm. Enligt oss är Doctor Strange dessutom den hjälte med de kanske mest intressanta krafterna av alla och han har fortsatt imponera på oss gång på gång. Detta gäller även den fysiska kraften som han kan uppnå med hjälp av magi (som man bäst ser när han pucklar på Hulk i World War Hulk). Hans intellekt har även det varit värdefullt i större berättelser där hjältarna tvingats resonera med varandra hur de tillsammans ska bekämpa ondskan. För han är trots allt den enda som kan skydda Avengers mot de övernaturliga hoten som de själva inte ens kan föreställa sig.

Gamereactor korar Marvels bästa hjältar (2)

(13) Jean Grey / X-Men #1 (1963)
X-Men har ett enormt galleri av superhjältar och när denna lista skrevs var flera mutanter uppe på tapeten. I slutändan fick dock mutanter så som Cable, Storm och Beast maka på sig för andra mutanter och hjältar. Jean Grey däremot var en solklar karaktär att ha med. Hon är kanske en av de absolut mäktigaste hjältarna som skapats hos Marvel och tack vare hennes komplicerade krafter har hon kunnat erbjuda otroligt bra och minnesvärda berättelser. Det som gör henne så bra är dock inte nödvändigtvis hon som karaktär (även om det räcker lång väg) men också hur hon påverkar andra. Med tanke på de krafter hon besitter har hon nämligen influerat X-Men många gånger sedan tidernas begynnelse. Vi kan bara hoppas på att X-Men: Dark Phoenix blir hälften så minnesvärd som serietidningen den baseras på.

Gamereactor korar Marvels bästa hjältar (2)

(12) Deadpool / New Mutants #98 (1991)
Det finns många komiska hjältar där ute men ingen av dem är så rolig som antihjälten Deadpool (enligt oss). Wade Wilson är inte ensam inuti sitt huvud utan pratar jämt med de olika rösterna inom sig, samtidigt som han helt och hållet saknar moral och gör precis vad han känner för. Något som ofta slutar i bisarra men fantastiskt roliga situationer. Han går de allra flesta hjältarna och fienderna på nerverna (till och med Spider-Man) men eftersom han är så gott som odödlig kommer det dröja ett tag till innan han säger farväl. Om det ens någonsin händer. Deadpool är en frisk fläkt och härlig att varva ned med emellanåt när mer invecklade och dramatiska serier tar upp ens tid. För han finns alltid där och han är lite som smörgåstårta... Man vet vad man får, och det kan aldrig bli fel.

Gamereactor korar Marvels bästa hjältar (2)

(11) The Punisher / The Amazing Spider-Man #129 (1974)
Vanligtvis hade vi argumenterat för att våra hjältar inte ska döda, men med Frank Castle är det annorlunda. The Punisher faller inte innanför ramen av den traditionella superhjälten och helt utan superkrafter tar han till vapen för att straffa dem som gjort sig förtjänta av det. Han och hans ikoniska dödsskalle på bröstet förorsakar en enorm rädsla i den kriminella undervärlden och han ser knappast deras liv som värda att bevara. Men det är tack vare Franks tragiska liv som på något sätt rättfärdigar detta och får oss att förstå hans syn på straffen, även om vi inte delar visionen. Denna olikhet från övriga hjältar inom Marvel Comics gör att The Punisher kammar hem topplaceringen på denna andra, och näst sista delen av våra favorithjältar inom Marvels värld.

Missa inte del 1 (30-21)



Loading next content