Svenska
Gamereactor
artiklar

5 snabba: Spider-Man: Far From Home

Efter premiären av Avengers: Endgame är det dags för Spider-Man att erövra vita duken. Här är allt du behöver veta om Far From Home...

Prenumerera på vårt nyhetsbrev här

* Obligatoriskt att fylla i
HQ

Men kan någon snälla förklara för mig när exakt filmen utspelar sig?
Det är förståeligt att man är bra förvirrad angående tidsaspekten i Spider-Man: Far From Home. Redan innan Avengers: Infinity War berättade Marvel-bossen Kevin Feige att Spider-Man skulle leda oss in i nästa fas i Marvels cinematiska universum. Det rådde egentligen inga oklarheter här men när Peter Parker var ett av de många offer som Thanos skördade i slutet av Avengers: Infinity War började många klia sig i hårbottnen. Vi kommer såklart inte avslöja några detaljer eller scener från Avengers: Endgame utan förhålla oss till det som Marvel officiellt berättat i olika uttalanden. Hur som helst utspelar filmen sig efter Avengers: Endgame, och inte före Avengers: Infinity War som så många trott. Faktum är att den kommer utspela sig bara minuter efter sista scenen i Avengers: Endgame.

5 snabba: Spider-Man: Far From Home
Mycket passande för Hydro Man kommer han att slåss mot Spider-Man just i Venedig.

Kommer några andra etablerade hjältar vara med i filmen?
På senare tid har det varit vanligt att Marvel utnyttjat sitt breda karaktärsgalleri och låtit hjältar dyka upp i varandras filmer. I Thor: Ragnarok såg vi exempelvis både Doctor Strange och Hulk medan vi i Spider-Man: Homecoming fick en rejäl dos av Iron Man. Beroende på hur man ser på det lär Spider-Man: Far From Home däremot inte innehålla samarbeten på samma vis. Dock kommer filmen dra nytta av tidigare etablerade karaktärer då både Maria Hill och Nick Fury är en del av äventyret. På förhand har dessutom den mästerliga illusionisten Mysterio beskrivits som en samarbetspartner vilket fullständigt förändrar våra tidigare uppfattningar om karaktären. Bara för ett tag sedan beskrevs han som något av en häftig farbror för Peter vilket låter som ett spännande koncept om detta sedan innebär att de vänder sig mot varandra. Men för att återvända till frågan så ser det för stunden inte ut som att några andra etablerade hjältar kommer dyka upp i filmen, men hoppas kan vi alltid. Bara en snabb cameo från Captain America i ytterligare en träningsvideo vore ganska så trevligt, ju.

Men om Mysterio samarbetar med Spidey måste det ju finnas någon annan skurk, eller hur?
Javisst! Vi vet fortfarande väldigt lite om själva handlingen i Spider-Man: Far From Home. Däremot vet vi att den utspelar sig under en skolresa Peter gör tillsammans med sina andra klasskamrater där de reser till olika städer i Europa. Samtidigt rekryteras Peter Parker av Nick Fury som ber om hans hjälp att bekämpa Elementals. Här verkar det som att Marvel gått utanför serieförlagans material och förändrat vissa karaktärer. Sandman tycks nämligen vara en av många Elementals vilket inte stämmer överens med serieförlagan. Utöver Sandman tycks även Molten Man, Hydro Man och Electro vara andra Elementals som Spidey tvingas bekämpa med hjälp av Mysterio. Värt att ha i minnet är att Mysterio är en mästare på illusioner vilket möjligtvis kan innebära att allt bara är en enda stor illusion och att han grundlurat Peter och S.H.I.E.L.D.. Quentin Beck kan mycket väl ha något större planerat och använder dessa illusioner som ett sätt att nå dit. Detta är naturligtvis bara spekulationer men det är värt att ha i åtanke att han från början är en av många skurkar som Spider-Man slagits emot. Det återstår att se hur pass god han är i filmen och om Eternals verkligen är det största hotet.

Detta är en annons:
5 snabba: Spider-Man: Far From Home
Det återstår att se hur pass enkelt det är för Nick Fury att samarbeta med en så ung superhjälte.

Hur många kostymer har Peter till hands den här gången?
Medan tidigare filmer producerade av Sony Pictures enbart fokuserat på Peters krafter har Marvels filmer lagt större vikt vid egenskaper hans kostymer har. Hittills har vi sett honom iklädd en amatördräkt, skapad av han själv, en mer traditionellt liknande dräkt skapad av Tony Stark och en annan lämpad för större strider som han bar i Avengers: Infinity War. I Spider-Man: Far From Home kommer han börja med den dräkt han använde i Spider-Man: Homecoming men kommer sedan lägga vantarna över minst två andra kostymer. En som påminner väldigt mycket om den traditionella fast i andra färger och en annan som är bättre anpassad för spionage som lätt smälter in i mörkret. Det återstår att se hur exakt han kommer över dessa kostymer...

5 snabba: Spider-Man: Far From Home
Även Electro tycks vara en av många skurkar som Spider-Man tvingas slåss emot i filmen.

Hur länge behöver vi vänta på filmen då?
Inte länge alls! Väntan mellan Avengers: Endgame och Spider-Man: Far From Home är nämligen väldigt liten. Ganska nyligen bekräftades dessutom att filmens premiärdatum skulle flyttas fram två dagar och släpps därför precis i början av juli månad. Med andra ord återstår det ungefär två månader innan vi får se Spider-Man besöka olika europeiska städer för att bekämpa Elementals (och kanske Mysterio). Se till att ringa in den femte juli i din kalender om du planerar att se filmen när den har svensk biopremiär!

Detta är en annons:
HQ


Loading next content