LIVE
HQ
logo hd live | Eiyuden Chronicle: Hundred Heroes
See in hd icon

Chat

X
      😁 😂 😃 😄 😅 😆 😇 😈 😉 😊 😋 😌 😍 😏 😐 😑 😒 😓 😔 😕 😖 😗 😘 😙 😚 😛 😜 😝 😞 😟 😠 😡 😢 😣 😤 😥 😦 😧 😨 😩 😪 😫 😬 😭 😮 😯 😰 😱 😲 😳 😴 😵 😶 😷 😸 😹 😺 😻 😼 😽 😾 😿 🙀 🙁 🙂 🙃 🙄
      Svenska
      Gamereactor
      artiklar

      Gamereactor korar Marvels bästa hjältar (1)

      Vi inleder vår nya artikelserie där vi presenterar våra 30 mest älskade hjältar från Marvel Comics...

      Prenumerera på vårt nyhetsbrev här

      * Obligatoriskt att fylla i
      HQ
      Gamereactor korar Marvels bästa hjältar (1)

      (30) Agent Venom / The Amazing Spider-Man #654 (2011)
      Venom i sig är en av Marvels allra bästa skurkar, enligt oss. Agent Venom däremot har kommit att bli en hjälte vi lärt oss att tokälska. 2011 stod det klart att Flash Thompson hade blivit symbiotens nya värd som hjälpte honom att lappa ihop sina trasiga ben efter Irakkriget. Det som snabbt gjorde honom intressant att läsa om var kampen mot symbioten som kunde ta full kontroll över honom efter 24 timmar vilket ledde honom till att massakrera en hel insatsstyrka. Numera har han lyckats kontrollera detta och tack vare flera intressanta serietidningar har karaktären fortsatt växt i våra ögon och vi kan inte vänta på att få se hur karaktärens framtid utvecklar sig.

      Gamereactor korar Marvels bästa hjältar (1)

      (29) Nova (Richard Rider) / The Man Called Nova #1 (1976)
      Det skulle inte vara särskilt långsökt att beskriva Nova som en blandning mellan Green Lantern och Spider-Man. Faktum är att när karaktären skapades var idén att han skulle påminna mycket om Spider-Man. Än så länge har vi inte fått chansen att se Nova på vita duken (även om vi tror det kommer ske väldigt snart), men vi har lyckligtvis fått se desto mer av honom i serietidningarnas värld genom åren. Nova är en oerhört nobel hjälte som redan i ung ålder lyckades reparera Nova Corps som efter att ha tagit en stor smäll reste sig tack vare honom. Nova har flera gånger visat vad en sann heroisk akt är och har till och med offrat sitt eget liv för att rädda universum. Dock anser vi att det finns en annan kosmisk hjälte som är aningen noblare och intressantare...

      Detta är en annons:
      Gamereactor korar Marvels bästa hjältar (1)

      (28) Star Lord / Marvel Preview #4 (1976)
      Filmvärldens Star Lord är förvisso en ännu bättre version än serietidningsversionen, men trots det är serietidningsversionen ändå så pass bra att den förtjänar en plats på vår topplista. Peter Quill är den gruppmedlem som håller sitt team i schack och tack vare hans intressanta relation med sin far är han även en karaktär som har mycket bra läsning att erbjuda. Dessutom finner vi det oerhört svårt att inte älska hans dräkt (som i ärlighetens namn är ännu läckrare än filmernas). Dock anser vi inte riktigt att han är den bästa karaktären från Guardians of the Galaxy. Vem vi tycker är bättre får resterande del av listan utvisa.

      Gamereactor korar Marvels bästa hjältar (1)

      (27) Vision / The Avengers #57 (1968)
      Till en början var Vision en skapelse av Ultron i syfte att förinta The Avengers från insidan men som vi numera vet så gick det inte riktigt som planerat. Idag är han istället en av våra favorithjältar och det spelar ingen som helst roll att han egentligen är en android. Hans krafter och relation till hjältarna (framför allt Scarlet Witch) gör att han kvalificerar sig in på listan ändå. Dock är det mycket tack vare hans egen serietidning från 2016 som fått honom att växa i våra ögon. Därmed rådde det inga tvivel om att han skulle vara en del av denna lista.

      Detta är en annons:
      Gamereactor korar Marvels bästa hjältar (1)

      (26) Winter Soldier / Captain America #1 (2005)
      Efter att Captain America: Winter Soldier hade premiär känner de allra flesta till Buckys bakgrundshistoria. Bucky antogs länge vara död men återvände 2005 som skurken Winter Soldier. Vi väljer hur som helst inte att kalla honom för skurk då han sedan dess har sonat för sina brott ordentligt. Idag är han en hjälte vi älskar innerligt och det faktum att han axlat rollen som Captain America talar för hans vilja och kapacitet att kunna bringa rättvisa i världen. Han är dessutom ett gott exempel på en karaktär som kan gå från en mesig sidekick till en självständig och mäktig skurk/hjälte.

      Gamereactor korar Marvels bästa hjältar (1)

      (25) Ms. Marvel / Captain Marvel #14 (2013)
      Ja, det var lite oväntat att Kamala Khan skulle landa så väl hos oss som hon gjorde. Till en början kändes karaktären forcerad och onödig. För att skapa en ny karaktär som använde ett gammalt superhjältenamn på en karaktär som numera går under ett liknande namn kändes helknäppt. Men det hela funkade ju trots allt riktigt, riktiga bra. Kamala Khan erbjöd redan från start intressanta berättelser och vi kan varmt rekommendera hennes egen serie Ms. Marvel (2014) som på ett perfekt sätt illustrerar svårigheten i att axla rollen som ung, muslimsk hjältinna som på samma sätt som Peter Parker måste hantera skolarbeten och familj vid sidan av. Hennes krafter känns också relativt unika från många andra nyskapade hjältar de senaste åren vilket vi anser vara mycket välkommet.

      Gamereactor korar Marvels bästa hjältar (1)

      (24) Silver Surfer / Fantastic Four #48 (1966)
      Norrin Radd - mer känd som Silver Surfer är en utomjordisk hjälte vi tycker väldigt mycket om. För de som endast sett filmerna kommer detta kanske som en överraskning, men att Silver Surfer är en av Marvels bästa hjältar är för oss en självklarhet. Han har gått från att ha hjälpt en av de värsta skurkarna (Galactus) att förgöra världar till en av de mest noblaste varelserna som finns. På sin bräda reser han runt i rymden och upptäcker planeter och skulle han hamna i en konfrontation så är han sist av alla att ta till våld. Med sina kosmiska krafter är han även en av de starkaste hjältarna som finns. De som bättre vill förstå hur vi kan hylla Silver Surfer så mycket rekommenderas kolla in hans serietidning från 2016.

      Gamereactor korar Marvels bästa hjältar (1)

      (23) Rocket Raccoon / Marvel Preview #7 (1976)
      Han må vara liten men hans korta stubin gör honom helt oberäknelig. När som helst kan han plocka fram sina gigantiska vapen och gå bärsärkargång mot sina fiender och hans medverkan leder ofta till fåniga flin hos läsaren. Rocket är även en av få som kan tyda vad Groot säger och när de två är tillsammans vet man aldrig vad som kan hända. Alla gånger krävs det inte att en karaktär måste vara supernyanserad för att man ska älska den. Ibland krävs det bara att den är otroligt underhållande, vilket stämmer väl överens med Rocket.

      Gamereactor korar Marvels bästa hjältar (1)

      (22) Ant-Man (Scott Lang) / The Avengers #181 (1979)
      Både geniet Hank Pym och Scott Lang har genom åren bekämpat brott i mikroskopisk storlek. Måste vi däremot välja mellan dem två så föredrar vi Scott Lang eftersom han är så mycket lättare att relatera till. Dessutom är han rapp i käften och har många roliga sätt att lösa både stora och små problem på. Att tillfälligt bosätta sig i ett dockhus med en iPhone som TV när han inte har någon annanstans att bo är en av våra favoriter.

      Gamereactor korar Marvels bästa hjältar (1)

      (21) Captain Marvel / Marvel Super-Heroes #13 (1968)
      Carol Danvers har haft en lång (och ganska komplicerad) historia sedan hon gjorde sin entré för ungefär femtio år sedan. Under hennes tid som Ms. Marvel var hon inte i närheten av en så omtyckt hjältinna som hon är för oss idag. Det var när hon fick en nystart i form av Captain Marvel som hon växte i våra ögon och idag är hon en av Marvel Comics främsta karaktärer. En ledare som inte tar skit från någon och som varit en stor inspirationskälla till Miss Marvel (som syns tidigare på listan).



      Loading next content