Svenska
Gamereactor
artiklar

Gamereactor summerar: Vecka 9

Våren närmar sig med snabba steg och nu är februari redan över. Har vecka gått för snabbt? Oroa dig inte, vi fortsätter summera veckans alla mest intressanta hädelser här på siten.

Prenumerera på vårt nyhetsbrev här

* Obligatoriskt att fylla i
HQ

VECKANS TOPPNYHETER:
Rocksteady tycks vara redo att annonsera sitt nästa storspel - Det har varit tyst från Rocksteady ett tag. Men nu verkar det som vi äntligen kommer få se vad det filat på den senaste tiden. Enligt en platsannons söker det en promo-artist som ska ta fram material för att marknadsföra en spännande AAA-titel. Vad tror du det kan röra sig om? NYHETEN

Rykte: Google utannonserar egen spelkonsol nästa månad - Nästa månad smäller det enligt rykten. Google ska lansera sin alldeles egna spelkonsol. Med tanke på de resurser och den kompetens Google besitter vore det onekligen spännande att se vad de skulle kunna producera. Tro och hoppas du ryktet stämmer? NYHETEN

Pokémon Sword och Shield äntligen utannonserat - Både Nintendo och Game Freak suttit stilla i båten sedan de annonserade att ett fullfjädrat Pokémonrollspel var under utveckling, men anspänningen hos fans fortsatt att växa. Det skulle komma i år sades det, och nu har vi äntligen fått veta mer. I samband med Pokémon-dagen fick vi veta och att det två kommande Pokémonäventyren heter Sword och Shield. Vi fick även se tre nya startes samt en bekräftelse att vi kommer få ge oss i kast med detta nya äventyr till slutet av 2019. Hur taggad är du? NYHETEN

Halo Infinite kommer att innehålla Battle royale-läge - Battle royale-trenden bara växer och växer till den grad att ingen större utvecklare kan sluta snegla på det. Nu vekar det som att 343 Industries är senaste gäng att haka på trenden och hintar om att Halo Infinite kommer innehålla fler spellägen, däribland Battle Royale. Är Halo och Battle Royale den perfekta kombinationen? NYHETEN

Detta är en annons:

Amy Henning: Frihet och öppna spelvärldar förhindrar bra berättelser - I takt med att allt fler konsumenter tjatar efter öppnare spelvärldar och mindre tyglar lyssnar spelutvecklare på våra önskemål. Men enligt en viss Amy Henning, en av hjärnorna bakom de fantastiska Uncharted-äventyren, så hämmar denna utveckling möjligheten att leverera bra berättelser. Spel som storymedium är troligtvis något som alla önskar sig men enligt Amy så har prioriteten på öppna världar dragit ner kvalitén på berättandet. Håller du med henne? NYHETEN

MISSA INTE:
Sony ansöker om ännu ett patent på bakåtkompatibilitet
Analytiker: Överraskande många som vill köpa Anthem
THQ Nordic har samlat två miljarder kronor för fler uppköp
Activision och EA har bland de mest överbetalda cheferna i USA
Rykte: Virtual reality till Switch senare i år

Gamereactor summerar: Vecka 9
Bland de mest överbetalda cheferna i USA hittar vi några höga höns inom spelvärlden. Ett tema som varit en het potatis i veckan.

RECENSERADE SPEL:
Trails Rising - (Nintendo Switch, PC, PS4, Xbox One)
Trails är tillbaka och Kim har låtit filmerna stå kvar i hyllan för att sätta sig på sin hoj. Och riktigt skoj ha han haft det. Även om spelet är fult, så har Kim aldrig slutat ha kul. Ett kreativt partyspel med en fysik som bjuder på fantastisk spelglädje. Läs hela recensionen här.

Detta är en annons:

Dead or Alive 6 - (PC, PS4, Xbox One)
Även Dead or Alive har fått nytt liv i sin sjätte upplaga av huvudserien. Nå väl, så mycket nytt var det kanske inte. Dead or Alive 6 är sig likt föregångarna. Men trots att spelet är kul och intuitivt så tycker Jonas att denna fightingupplevelse är tekniskt primitiv och att Team Ninja misslyckats med att bjuda på relevanta nyheter som för spelserien framåt. Läs hela recensionen här.

FÖRTITTAR:
Även om det varit ganska lugnt med spelsläpp denna vecka har några av oss på redaktionen fått privilegiet att få ett smakprov på några kommande högintressanta spel. Andre och Kim har varit och provspelat Zoink Games kommande VR-upplevelse Ghost Giant, samt Image & Forms nästa upplaga av deras fantastik robotväld Steamworld Quest: Hand of Gilgamech.
Samtidigt har våra kollegor i England klämt lite på det kommande Bioshock inprirerade skräckspelet Close to the Sun.

Ghost Giant
SteamWorld Quest: Hand of Gilgamech
Close to the Sun

Gamereactor summerar: Vecka 9
Dead och Alive 6 är nu ute! Tyvärr lyckas inte Team Ninja lyfta spelet till nya höjder denna gång.

VECKANS MÅSTE-LÄSNING:

Slutet för konsolerna: Den streamande revolutionen
En framtid utan konsollådor bredvid din TV? En tråkig värld enligt Jonas, men en som mycket väl snart kan bli veklighet. Med teknikens framfart ha vi redan flyttat musik och filmen från skivan in till streamingvälden, så varför skulle det inte hända med spel? Läs Mäkis mycket intressanta artikel där han spånar i framtiden och varför vi rör oss mot en konsollös framtid.

Evighetsprojekten som lyckades
Förra veckan delade Petter med sig av alla evighetsprojekt som misslyckades. Nu följer han upp artikeln med en positiv twist. Listan över alla fantastiska projekt som haft en väldigt utdragen utvecklingsperiod kan göras lång, men Petter ha gjort sitt bästa för att sammanställa några av de mängd spel som var värda vår vätan. Hur många spel på listan har du hunnit pröva?

Det nya öppna Nintendo
Vägen Nintendo vandrat för att kommit dit dom är idag ha minst sagt varit brokig. Efter att Nintendo dogmatiskt förhållit sig till sin säregna jargong genom åren har de generation efter generation fått se tredjepartsutvecklare röra sig mot andra konkurrenter. Men det blåser nya vindar kring Nintendo som nu verkar leda spelvärldens progressiva utveckling, vilket Jonas fullkomligt älskar.

Bäst Just Nu: Februari
Vilken månad det varit. Med flera heta spelsläpp har vi på redaktionen varit upptagna med allt möjligt smått och gått. Varje månad delar vi mes oss om de titlar vi lirat mest och februari är inget undantag. Vad har du spelet under den gångna månaden?

Best of: Resident Evil
Best of: Final Fantasy
Best of: Spielberg
Vid det här laget har du säkerligen sätt att vi kör en Best of-serie där vi rangordnar det fem bästa inom en kategori. Denna vecka rullar vi vidare med våra favoriter från Resident Evil, Final Fantasy så väl som Steven Spielberg. Nästa vecka rullar vi ut fler smarriga listor du inte får missa.

Gamereactor summerar: Vecka 9
En del här på redaktionen är helt förtrollade av Apex Legends. Vilket spel har du spenderat mest tid med i februari?

TÄVLING:
Ny tävling här hos Gamereactor och denna gång finns det mycket The Division 2 med i potten. Utöver spelet, vad sägs som en väska, en teddybjörn, en tröja, och mycket mycket annat. Tävlingen pågår fram till 4 mars klockan 23:59, så hoppar över dit om du redan inte hunnit delta! TÄVLIGEN

BLOGGAR:
Det råder, som Adrian väl noterade i sin blogg, Best of-feber här på redaktionen där vi korar våra favoriter i allt möjligt skoj. Adrian har bland annat rankat de bästa podcastsen samtidigt som Mäki listar sina favoritstäder i USA och Andre har rangordnat sitt älsklingsgodis.

Best of: Podcasts
Best of: Lösgodis
Best of: USA

Petter har inte bara kompilerat en massa lisor utan även suttit och klurat över hur spelutvecklare fortsätter tror att de kan lura oss konsumenter med upphottade annonseringsklipp.
Att Utvecklarna inte lär sig

Gamereactor summerar: Vecka 9
Du har väl inte missa vår fantastiska Best of-serie?


Loading next content