Svenska
Gamereactor
artiklar

Drömmar om framtiden för Assassin's Creed

Adam har knåpat ihop lite idéer om var Ubisoft kan ta oss med kommande Assassin's Creed-titlar.

Prenumerera på vårt nyhetsbrev här

* Obligatoriskt att fylla i
HQ

Ubisofts spelserie om parkour-joggande lönnmördare har besökt flertalet spännande skådeplatser sedan första spelet kom 2007. Vi har besökt korstågen, Renässansen, den Amerikanska Revolutionen och antika Grekland bara för att nämna några av de äventyr vi fått ta del av. Under 2019 kommer vi inte att få en ny del i serien, på gott och ont, men det lämnar oss i alla fall lite utrymme för potentiella spekulationer och önskemål för nya slagfält i vårt frihetskrig mot tempelriddarorden. Dessa är några potentiella tidseror eller platser som skulle kunna vara intressanta för framtida Assassin's Creed-spel!

Feodala Japan
Jag tror många av oss vilt saliverar över tanken på att resa kort och tvärs över soluppgångens land. Speciellt i en era som redan är kända för lönnmördare och ninjor. Japan har en lång och spännande historia att utforska med nästan 400 år av konflikter och två perioder av shogun. Allt från slutet för Samurajerna med upphörandet av Japans långa isolationism och ett inkräktande väst till de många militära och inhemska konflikter mellan krigsherrar och klasser. Det skulle vara ett enkelt sälj för Ubisoft då denna period sällan besöks av västerländska utvecklare.

Drömmar om framtiden för Assassin's Creed
Vilket av alla Assassin's Creed-spel anser du vara det absolut bästa?

Kina
Nu har vi redan besökt Kina i Assassin's Creed: Chronicles där vi fick ta kontrollen över Ezio Auditores lärling Shao Jun under Ming-dynastin. Men även om vi doppat tårna där så skulle det fortfarande vara lockande att se denna, eller kanske nästa, generation av konsoler vackert rendera en öppen värld med Beijing, den Förbjudna Staden eller andra platser. Det hade inte specifikt behövt vara under samma period som i Chronicles då Kina har över 1000 år av historia, perioder och konflikter att utforska. Vare sig det skulle vara under invasionen av Mongolerna lett av Genghis Khan på 1200-talet, Boxarupproret mot slutet av 1800-talet eller under Opiumkrigen så hade vi fått chansen att utforska ett land med rik och spännande kultur. Och att kanske kunna ta en häst och rida längst med den Kinesiska Muren hade varit ganska fränt i sig självt.

Detta är en annons:

Andra Världskriget
Ett dedikerat lönnmördarspel satt under Andra Världskriget är något vi inte riktigt sett mycket av sedan Velvet Assassin 2009. Vi har redan sett ett vackert renderat Paris i Assassin's Creed Unity så ett tyskockuperat sådant hade nog inte varit det första Ubisoft valt att utforska, men vi har fortfarande resten av det europeiska fastlandet med ikoniska händelser och platser, eller varför inte den afrikanska kampanjen där vi får smyga runt och hugga Vichyregimen i ryggen och infiltrera flygbaser i Casablanca? Vi har också Stillahavskriget, där vi kanske kan besöka det ovan nämnda Japan igen, med det japanska kejsardömets fall.

Drömmar om framtiden för Assassin's Creed
Här på redaktionen håller vi Origins eller Black Flag högst bland alla spel i serien.

strong>Kalla Kriget</strong>
Nu kanske det börjar närma sig den moderna tidseran lite för mycket och det finns en risk att ett överflöde av moderna elddon förvandlar Assassin's Creed-serien till en standard skjutare. Men om vi skulle ta en period där direkt konflikt var något vi ville undvika till varje pris? Kalla Kriget var den period där för stora gnistor gärna skulle undvikas och vilken plats skulle vara bättre än Berlin under della period? Att smyga sig över järnridån och korsa över från västerländsk frihet till sovjetisk totalitarism skulle vara en spännande kontrast med spioneri, ideologisk konflikt och intriger skulle kunna vara hur atmosfäriskt som helst.

Eller om vi skulle kunna tänka oss lite mer öppen action så hade vi kunnat ta oss till Koreakriget, eller Afghanistan? Ubisoft hade kunnat blanda sin egna stil av Stealth och samtidigt låna lite idéer från Metal Gear Solid V med infiltration av baser som del av sandlådan. Denna potentiella del kanske trampar lite för nära deras Ghost Recon-serie, men det är fortfarande en kul tanke.

Detta är en annons:

Vilda Västern
Okej, många älskade Red Dead Redemption men kände att det spelet också hade sina farthinder som hyperdetaljer och välgjorda animationer samtidigt som Ubisofts spel fortsatt bli smidigare och mer bekväma som öppna världar. Så att se Ubisoft prova på denna tidsera, utanför Techlands Call of Juares-spel, skulle vara intressant. Tänk att få rida runt mellan vildmarken och sakta växande civilisationer som en Clint Eastwood iklädd Poncho. Vi kan även få se en vidareutveckling av smygandet vi fick i Assassin's Creed III, Assassin's Creed IV: Black Flag och Assassin's Creed: Rogue med skogbaserat lönnmördande ute på vischan för att sedan klubba cowboys på en saloon. Hade kunnat vara spännande, eller hur?

Vikingatiden
Ubisoft har lekt lite med vikingadesign och strider med deras For Honor, och att se samma vördnad för denna plats och period i ett Assassin's Creed hade varit minst sagt spännande. Att som viking glida runt i långbåtar längst med skandinaviska kuster och kanske även invadera lite engelska kloster som sidohobby skulle utan tvekan roa. Det är en intressant period både vad gäller det speciella inflytande vikingar haft under denna period men också konflikten mellan asatron och den sakta konverteringen till kristendomen.

Detta var en handfull av idéer och förslag på vad vi kanske skulle kunna, eller i alla fall vilja, se i framtida Assassin's Creed-spel. Var har ni själva för förhoppningar eller tankar inför seriens framtid och vart den kan ta oss? Dela gärna med er i kommentarerna!



Loading next content