Svenska
Gamereactor
artiklar

Färgfest i London med HyperX

Fredrik sätter sig på flyget till London för att gå på festival tillsammans med hårdvarujätten HyperX

Prenumerera på vårt nyhetsbrev här

* Obligatoriskt att fylla i
HQ

Gaminghårdvaru-jätten HyperX på en Electromusik-festival. I London. I mitten på september. När jag läste inbjudan förstod jag inte riktigt vad jag skulle åka på. Jag begrep ärligt talat ingenting. Vaddå färgfestival? Det tog dock inte lång stund efter ankomst för mig att greppa själva grundtanken. Färg var ju nämligen nyckelordet. För Kingstons gaming-märke bygger vidare på sin RGBe-linje med nya produkter och eftersom festivalen visade sig vara av det originella slaget (det gick att köpa färgpulver-påsar i olika kulörer som sedan kastas på varandra likt småbarn i en sandlådan under vilt jubel och dans) blev själva sammankopplingen med spektaklet lite mera förståeligt om än en smula märklig.

Färgfest i London med HyperX
Nya konsolhörlurarna Cloud Stinger Core fanns såklart även på plats och här syns de pryda en finsk herres ståtliga kranium. Leendet på läpparna försvann dock rätt snabbt när Gamereactors utsända skåpade ut samme finländare på FIFA 18 så det stod härliga till.

Efter en två timmar lång taxiresa rakt genom hela London från flygplatsen drogpresentationen igång och HyperX brittiska produkt och marknadsföringsmanager Florian Goetz började med att skryta lite om bolagets priser, snabba tillväxt och etablering som ett av de ledande gaming-märkena på marknaden. Med all rätt givetvis för de har verkligen snabbt blivit ett stort namn inom den professionella esporten. Att de har blivit allt mer populära och syns på fler och fler olika event menar han på delvis är på grund av deras sponsrade esportlag Natus Vincere, Cloud 9 och SK Gaming för att nämna några men även på grund av deras sociala medier-närvaro.

Färgfest i London med HyperX
HyperX satsning på RGB med den fyndiga sloganen "#RGBe You" och deras tält på Holi Festival of Colours smälte samman på ett bra sätt och många festivalbesökare stannade till för att prova deras färgsprakande produkter.
Detta är en annons:

Florian fortsatte prata om företagets vision som är att när du ser loggan och märket HyperX direkt ska förknippa det med gaming. I den visionen tror de att synlighet i olika sammanhang där personer som till exempel Zlatan Ibrahimovic och Neymar, två välkända fotbollsspelare, ska synas mycket med deras produkter för att öka intresset till den breda massan. Hanpratade sedan om vikten av att nå nya kunder och visade upp en reklamfilm där de har lagt mycket fokus på färger och att kunna uttrycka sig med hjälp av dessa för att skapa en mer personlig stil.

Färgfest i London med HyperX
Det ser verkligen smäckert ut det kommande tangentbordet Alloy FPS RGB. Den förbättrade bakgrundsbelysningen lyser verkligen starkt och när vi provknapprade lite med fingrarna pumpade tangenterna snyggt i regnbågens alla färger. Till höger i bild syns även den nya musen Pulsefire Surge med sin stiliga led-båge på sidan.

Presentationen avslutades med att visa upp lite hemliga bilder på kommande produkter som vi tyvärr inte fick någon info om alls trots ihärdiga frågor från oss press på plats. Men om jag får tolka deras svävande svar lite fritt tror jag att det kommer komma ännu mera RGB-prylar både som gaming-tillbehör och hårdvara. Ingen särskilt oromlig eller hemlig slutsats, såklart med tanke på att detta är vad Kingston och HyperX sysslar med. Men det återstår att se. Kort därefter bar det iväg till festivalen och deras tält på plats för att kika lite närmare på två nya produkter som snart kommer släppas.

Färgfest i London med HyperXFärgfest i London med HyperX
Holi Festival är ursprungligen en Indisk vårfestival som betecknar segern av det goda mot det onda, ankomsten av våren, slutet på vintern och är för många en festlig dag att träffa nytt folk på. Holi Festival of Colours är en slags hyllning till det och startade i Tyskland 2012 som en festival med electro-musik, massor med färg och fylld av människor som gillar att bli barn på nytt, typ. Ett av inslagen är att det går att köpa färgpulver påsar som sedan slängs på varandra.
Detta är en annons:

HyperX satsar, som sagt, vidare på sin RGBe-serie och visade under festivalen upp det kommande tangentbordet Alloy FPS RGB som såg väldigt smäckert ut med sin avskalade rena design och vackert skinande tangenter. Bottenplatta i aluminium är numera standard som det känns på de mer påkostade modellerna och något som jag anser är ett måste för att verkligen garantera en stabil och trygg känsla när du klickar som allra mest under vilda eldstrider i till exempel Playerunknown's Battleground. De berättade att de väljer att gå ifrån Tyska Cherry när det kommer till brytare på detta bord och byter till Kailh och deras modell Silver Speed som skall hålla längre och klara ända upp till 70 miljoner klick.

Färgfest i London med HyperX
Headsetet HyperX Cloud, tangentbordet Alloy Elite RGB och musen Pulsefire FPS är minst sagt en tjusig kombo. Gamereactor har provat alla tre och att de fått mycket utmärkelser är inte svårt att förstå.

De har dessutom en ultralätt tryckpunkt för att tilltala den riktigt inbitne spelaren vilket HyperX avser i första hand med detta bord. Bakgrundsbelysningen är förbättrad tack vare att led-dioden sitter placerad uppe på brytaren vilket gör att ljuset sprids ännu bättre och jag hörde några andra journalister prata om att det upplevdes skina något starkare än Alloy Elite RGB om det stämmer låter det klart imponerade. Det sitter en löstagbara kabeln till bordet som är flätad och även en USB-anslutning på baksidan såg jag finnas och där det går utmärkt att ladda telefonen. Handledsstöd såg jag inget och jag frågade en av HyperX killar på plats om det var något som ingick men det verkar vara ett tillbehör. Klart märkligt om det stämmer men det lär väl märkas när det väl dyker upp på redaktionen. Priset kommer ligga på cirka 1200 kronor och kommer släppas någon gång i slutet på september.

Färgfest i London med HyperX

De visade även upp ett par helt nya in-ear hörlurar vid namn HyperX Earbuds. Ett par knallröda lurar med en platt kabel, 90-gradig anslutningskontakt och tre olika storlekar på gummi-topparna följer tydligen med. Tanken med dessa är att nu när de i år har gett sig in på konsolmarknaden med några olika hörlursmodeller även ville släppa en produkt för bärbara konsoler som till exempel Nintendo Switch. De såg helt klart spännande ut och eftersom jag är lite av en hörlursnörd försökte jag ta reda på vilken typ av element som satt i men det enda jag fick fram var ett HyperX valt att använda ett 13 millimeter stort högtalarelement istället för den vanliga storleken tio millimeter. Anledningen till det är att de tittade på vad den stora massan ville ha för funktioner på ett par HyperX inear-lurar och en av dem var att kunna få ett starkare ljud med mera tryck utan distorsion.

Färgfest i London med HyperX

Det följer även med ett litet fodral som du kan stoppa lurarna i och på sladden sitter det en mikrofon och en liten media-knapp som du kan svara på samtal med eller spela/pausa musik till exempel när du har de inkopplade till din mobiltelefon. Prislappen siktar de på ska hamna runt 50 Pund alltså ungefär 600 kronor och de ska släppas innan årets slut.

Färgfest i London med HyperX

Efter att jag, som den gamla farbror jag faktiskt är, stått och kikat lite på när de mycket gladlynta "ungdomarna" kastat färg på varandra till tonerna av Darudes Sandstorm, fingrat lite på det nya tangentbordet samt dängt en finsk journalist på FIFA 2018 är det dags för mig att ta en Uber tillbaka till hotellet. Det var inget revolutionerande HyperX visade upp under detta färgstarka London-event men helt klart några intressanta produkter som det ska bli väldigt kul att få pröva ordentligt så småningom. Nu återstår bara att den evighetslånga taxiresan till flyget för att bege sig hemåt till Östersund igen.



Loading next content