Svenska
Gamereactor
artiklar

De 10 bästa spelen till Iphone

Spelutbudet för Iphone- och Ipad-ägarna är enormt. Men bli ej förvirrad och deppig, vi har listat de 10 bästa spelen till Ios för dig!

Prenumerera på vårt nyhetsbrev här

* Obligatoriskt att fylla i
HQ
De 10 bästa spelen till Iphone

10. Superbrothers: Sword & Sworcery EP
Genre: Äventyr / Utvecklare: Capybara Games / Utgivare: Capybara Games / År: 2011
Superbrothers: Sword & Sworcery EP är bland det mest genrebrytande vi någonsin sett i spelvärlden. Ett äventyrsspel i högupplösta Amiga-pixlar, som blandar musikformade peka-klicka-pussel med ett Twitterkopplat ledtrådssystem. Samt en historia som ändras beroende på månens (som i IRL-månens) olika faser under månaden. Vet du vad det absolut häftigaste är? Det är inte det minsta pretto. Det är bara en sann fröjd att spela.

De 10 bästa spelen till Iphone

9. Angry Birds Space
Genre: Pussel / Utvecklare: Rovio / Utgivare: Rovio / År: 2012
Rovios arga fåglar är en ständig del av debatt om casual- och hardcore-spel. Angry Birds har anklagats för att vara för simpelt och ytligt, när det i själva verket är extremt vanebildande med sina sköna dominoeffekter och varierade fågeltyper. I Angry Birds Space fördjupades konceptet ytterligare och vi fick ta planetoiders omloppsbana i åtanke när vi nitade tjuvaktiga grisar. "Bara en bana till..." mumlade vi långt in på småtimmarna när vi sprättade iväg is- och bombfåglar.

Detta är en annons:
De 10 bästa spelen till Iphone

8. Nova 3
Genre: Action / Utvecklare: Gameloft / Utgivare: Gameloft / År: 2012
Medan Gameloft sällan revolutionerar med sina spel (man är sällan sen med att låna hejvilt från andra, väletablerade spelserier) får de ibland till det riktigt bra. Nova 3 är ett sådant exempel. Föregångarna var mer eller mindre Halo-kopior, men denna gång har Gameloft skapat scenarion och moment som känns både unika och genuint kvalitativa. Med ett grymt multiplayerstöd och grafik man knappt trodde Ios klarade av, så har Nova 3 en given plats på denna lista.

De 10 bästa spelen till Iphone

7. Infinity Blade II
Genre: Action / Utvecklare: Chair Entertainment / Utgivare: Epic Games / År: 2011
Att en liten fjantig surfplatta skulle visa sig ha den vassaste spelskärmen på marknaden var en glad överraskning för fans av bärbart. Och inget annat spel visade upp über-läcker grafik som Infinity Blade II. Här styrde vi en allt kraftfullare krigare som med tunga steg tog sig längre in i de fiendetäta borggårdarna, för att ta sig an episka strider. Att tajma attacker, skicka ut magier och till slut dräpa våra motståndare var fantastiskt roligt, och allt vapensamlande vid sidan om gav ännu större livslängd åt spelet.

Detta är en annons:
De 10 bästa spelen till Iphone

6. Pizza Boy
Genre: Plattform / Utvecklare: Acne Play / Utgivare: Acne Play / År: 2010
Redaktionen minns med glädje hur Pizza Boy slog ner som en pixelkaramell i en spelflora som mest bestod av Angry Birds-kloner och halvdana konverteringar. Att ett nyutvecklat spel från lilla Sverige då skulle slå an våra retro-strängar hårdast var lika överraskande som glädjande. Den föredömligt skäggprydde hjältens äventyr var fullt av briljant bitpop och härligt japandoftande sprites. Vår enda reaktion var att förse härligheten med verkshöjd-stämpel och genast längta efter ett Burger Boy.

De 10 bästa spelen till Iphone

5. Jetpack Joyride
Genre: Party / Utvecklare: Halfbrick Studios / Utgivare: Halfbrick Studios / År: 2011
Mullra igång ditt jetpack, spring iväg och stanna inte för något annat än din oundvikliga död. Konceptet i Jetpack Joyride är lika enkelt som etablerat, men det fungerar likväl förbenat bra av tre enkla anledningar: uppgraderingar, utmaningar och achievments. När vi funderar på att sluta spela är det bara några ynka guldmynt kvar till de åtråvärda springskorna, och vem har tid för nattsömn när man kan investera i springskor?

De 10 bästa spelen till Iphone

4. Rolando 2: Quest for the Golden Orchid
Genre: Pussel / Utvecklare: Hand Circus / Utgivare: Ngmoco / År: 2009
Rackarns då. Precis när allt verkade vara frid och fröjd åker Rolandos på en riktigt elak förbannelse vilket smittar alla med en märklig sjukdom. Det enda botemedlet är den gyllene orkidén och det är upp till dig att guida dina Rolandos i jakten på nämnda blomma. Grafiken, musiken, spelmekaniken - allt höll riktigt hög klass. Rolando 2 tog helt enkelt det som gjorde ettan till en bärbar fröjd, förbättrade det på samtliga punkter och gjorde Rolando 2 till ett av de bästa pusselspelen till Iphone hittills.

De 10 bästa spelen till Iphone

3. Real Racing 2
Genre: Racing / Utvecklare: Firemint / Utgivare: Firemint / År: 2010
Om någon för en handfull år sedan hade sagt att man år 2010 skulle kunna få ett riktigt bra racingspel med solid spelkontroll, bra bilfysik och riktigt snygg grafik på en mobiltelefon, hade vi nog blivit utskällda och utskrattade. Firemint lyckades dock ordentligt med Real Racing 2 och det är fortfarande det överlägset bästa mobil-racing-spelet man kan få tag på. Bärbara spel blir nästan inte bättre än såhär och Real Racing 2 står sig riktigt bra fortfarande.

De 10 bästa spelen till Iphone

2. Grand Theft Auto: Chinatown Wars
Genre: Action / Utvecklare: Rockstar Leeds / Utgivare: Rockstar / År: 2010
Det bästa bärbara Grand Theft Auto-spelet är tveklöst Chinatown Wars där Rockstar drog nytta av det mindre formatet snarare än att se det som en begränsning. I Iphone-versionen vankades stenhård action med perfekt spelkontroll medan vi klättrade i det asiatiska brottsyndikatet. Grafiken var tydlig och med vår egenhändigt hopknåpade spellista med musik lät det bättre än till något annat format. Den som hoppas på ett Grand Theft Auto IV med virtuella styrspakar till Ios vet inte vad de snackar om, ge oss Chinatown Wars 2 istället.

De 10 bästa spelen till Iphone

1. Dark Nebula: Episode Two
Genre: Action / Utvecklare: 1337 Game Design / Utgivare: 1337 Game Design / År: 2010
Nu kanske du frågar dig hur denna lista kan toppas av ett spel som går ut på att rulla en liten kula med hjälp av Iphonens gyrofunktion? Spela några minuter av Dark Nebula: Episode Two så förstår du varför. Spelet är perfekt för formatet, och bidrar med många spännande saker till det välbekanta konceptet. Här finns genialiskt designade labyrinter, farliga fiender, grymma powerups och till och med bosstrider. Det hela har resulterar i en simpel spelbarhet som ändå lyckas vara tillfredsställande och beroendeframkallande. Dark Nebula: Episode Two är definitionen av ett prisvärt mobilspel, och är ett måste för alla Iphone-ägare där ute.

Motsvarande lista för Android hittar du här



Loading next content