Svenska
artiklar

E3 2017: Olivers tio favorittrailers

Ännu ett års E3 är över och för någon som älskar trailers är det givetvis jämförbart med julafton. Oliver bjuder nu på sin årliga lista över hans favoriter...

Prenumerera på vårt nyhetsbrev här

* Obligatoriskt att fylla i

Du tittar på

Preview 10s
Next 10s
Annonsera

E3 är över, dammet har lagt sig och vi har haft tid att låta våra små hjärnor smälta alla intryck som vi bombarderats med. Det är med andra ord dags för mig att (precis som jag gjort tidigare år) lista mina tio favorittrailers från mässan. För att bestämma rangordningen tittar jag mest på hur spelsugen jag blir när jag ser varje given trailer men även hur de väcker nyfikenhet och hur välproducerad den är.

Så vi kör!

Du tittar på

Preview 10s
Next 10s
Annonsera

10. THE LAST NIGHT
Xbox One, PC
Av de nya utannonseringarna på årets E3 borde väl ändå The Last Night vara bland de absolut snuskigaste sett till grafik. Maken till sexig pixelgrafik har jag nog aldrig sett förut faktiskt. Och det är väl därför trailern "bara" hamnar på tionde plats för jag vet inte mycket om spelet i sig. Det är designen som gör mig sugen medan längtan till att faktiskt få spela det, kontroll i hand, kommer sekundärt. Förhoppningsvis gömmer det sig ett fantastiskt spel där under ytan men tills vidare nöjer jag mig med den Blade Runner-doftande estetiken som incitament för en placering på listan.

Du tittar på

Preview 10s
Next 10s
Annonsera

9. A WAY OUT
Playstation 4, Xbox One, PC
Den svenske filmregissören Josef Fares steg in i spelutvecklingens värld med Brothers: A Tale of Two Sons för fyra år sedan och undertecknad tyckte att det var ett grymt mysigt (om än svårkontrollerat till en början) där mycket av den hjärtliga berättelsen fyndigt presenterades genom klyftiga spelmoment. När Fares och hans studio Hazelight lyfte skynket på deras nya spel A Way Out har de givetvis min uppmärksamhet. Och visst ser det både väldesignat och välproducerat ut. Den här gången vankas det regelrätt samarbete för två spelare och jag tycker det är kul med ett sådant fokus. Jag gillar hur de två spelarna kommer kunna röra sig och göra egna saker oberoende av varandra, även när den andra är i en mellansekvens. Vi får hoppas att slutprodukten gör trailern rättvisa.

Du tittar på

Preview 10s
Next 10s
Annonsera

8. BEYOND GOOD & EVIL 2
Playstation 4, Xbox One
Inför förra årets E3 skrev jag i en artikel att det borde vara dags för Ubisoft att visa upp Beyond Good & Evil 2 igen. Det hände inte då, och jag började ge upp hoppet. Men i år, då hände det. Jag älskade vad vi såg - det grova språket, den underbara karaktärsdesignen och hur världen såg ut. Trailern hade hamnat bra mycket högre om det inte vore för att jag inte riktigt kan avgöra hur spelupplevelsen kommer bli baserat på denna förrenderade sekvens, så det där spelsuget är inte riktigt lika starkt som det kunde ha varit. Men strunt samma! det här ser helt underbart ut och jag kan knappt bärga mig till att få se mer av det inom en (förhoppningsvis) nära framtid.

Du tittar på

Preview 10s
Next 10s
Annonsera

7. METRO EXODUS
Playstation 4, Xbox One, PC
Jag älskar Metro 2033 och Metro: Last Light. När det kommer till ren inlevelse och analog känsla tillhör de toppskiktet i spelvärlden och att det kommer ett tredje spel gör mig mer än lite kollrig. Det har i efterhand bekräftats att Metro Exodus inte kommer spelas i en öppen värld, som flera av oss trodde när det visades, men vi kan nog lugnt räkna med att det åtminstone är lite vidare i sin design än tidigare spel - som ju har varit rätt linjära i utförande. Jag behöver inte ödsla mycket mer tid på att förklara varför det här gör mig uppspelt, ni som har spelat de tidigare spelen vet vad jag pratar om. Och om ni inte gjort det går det att få tag på båda på Playstation 4 och Xbox One för en liten peng. Gör er en tjänst.

Du tittar på

Preview 10s
Next 10s
Annonsera

6. SEA OF THIEVES
Xbox One, PC
Vi har känt till Sea of Thieves existens ett bra tag nu men det var först med detta års E3-trailer som konceptet verkligen visade sin potential för mig. Bland Microsofts exklusiva grejer är det detta som jag ser mest fram emot. Jag älskar hur lite spelet håller din hand och låter spelaren forma sitt eget piratäventyr i världen. Man kan liksom bara föreställa sig vilka galenskaper vi kommer utsättas för på de sju haven i sällskap med ett gäng vänner och jag är officiellt såld. Jag vill gräva upp dyrbara skatter, simma för livet från hajar och angripa andra pirater med kanonerna - helst redan idag.

Du tittar på

Preview 10s
Next 10s
Annonsera

5. STAR WARS BATTLEFRONT II
Playstation 4, Xbox One, PC
Dice vet hur man gör en trailer och denna pärla börjar med en urläcker övergång från The First Order-stormtrupperna, till de klassiska från originaltrilogin för att till sist landa på klontrupperna innan vi även får se en grupp av prequel-trilogins stridsdroider aktiveras. Att spelet är obscent snyggt gör inte saken sämre och vi får en god titt på huvudstaden Theed på den fagra planeten Naboo som är skådeplats för majoriteten av trailerns fokus. Det hela ackompanjeras av en omtolkning av John Williams mästerliga "Duel of Fates", där explosioner och kanoneld snyggt synkroniseras med musikens accenter. Jag älskar hur de har fått till de olika karaktärernas rörelsemönster och hur ambitiöst det hela ser ut - med material från samtliga tidseror från serien. Det är verkligen upp till bevis nu, EA. Snälla låt detta vara den ultimata Star Wars-upplevelsen som föregångaren försökte vara.

Du tittar på

Preview 10s
Next 10s
Annonsera

4. GOD OF WAR
Playstation 4
Förra årets vinnare på min trailerlista lyckas klämma sig in detta år igen och jag kan verkligen inte vara mer sugen på att få spela detta. Som ett gammalt God of War-fan känns det konstigt att se riktningen som Santa Monica valt för Kratos framtid, samtidigt som det är precis vad jag känner att serien behöver för att inte bli förlegad. Jag gillar hur nytt allting känns, inte bara spelmässigt utan även i ton och mytologi - samtidigt som det uppenbarligen reflekterar över Kratos bakgrund som gudsdräpare i antika Grekland. Storyn ser ut att ta mer plats den här gången och förhoppningsvis lyckas Santa Monica slå oss med häpnad rent spelmässigt också, precis som de gjort förut.

Du tittar på

Preview 10s
Next 10s
Annonsera

3. WOLFENSTEIN II: THE NEW COLOSSUS
Playstation 4, Xbox One, PC
The New Order står sig som en av generationens hittills trevligaste överraskningar för egen del. Så när Wolfenstein II: The New Colossus utannonserades på Bethesdas E3-konferens med en underbart 60-talsdoftande trailer kunde jag inte göra annat än att dregla och svettas av förtjusning. BJ är tillbaka och ska snart bli pappa, men nazisterna har lyckats ta över de förenta staterna och det går ju inte för sig. Jag älskade hur mycket hjärta föregångaren hade och det ser ut att bli mer av den varan även här. Det första vi ser av BJ är inte i någon högoktanig actionscen, utan i en sjukhussäng och lutandes mot sin gravida kärestas mage - det är essensen av Machine Games (belägna i Uppsala) Wolfenstein för mig, mänsklighet och värme i en våldsam och karg värld. The New Colossus ser helt enkelt helt galet, helt underbart och helt fantastiskt ut.

Du tittar på

Preview 10s
Next 10s
Annonsera

2. SUPER MARIO ODYSSEY
Nintendo Switch
På tal om galet. Den här trailern börjar med en kort sekvens där en Tyrannosaurus Rex intar scenen och ger ifrån sig ett formidabelt vrål innan vi ser att Marios nya hatt Cappy på dess stora skalle. Jag tror verkligen stenhårt på detta. På senare år har Mario, enligt mig, hamnat i lite väl slentrianmässigt strukturerade spel och jag var redo för något nytt. Det var tio år sedan den italienske rörmokaren verkligen blåste mig av stolen i Super Mario Galaxy, som följdes upp av en direkt uppföljare med exakt samma koncept och grundidéer - som i sin tur följdes upp av Super Mario 3D World som byggde på 3DS-spelet Super Mario 3D Land. Super Mario Odyssey ser ut att ha slängt ut allt det där åt helvete och grundat sig på helt nya, helt tokiga sätt att spela på. Nintendo gör verkligen allt rätt just nu, inte bara med nya serier som Arms och Splatoon utan även med deras äldsta och mest älskade varumärken. Det finns mer kreativitet i den här trailern än i de flesta fullgoda spel och jag är löjligt sugen.

Du tittar på

Preview 10s
Next 10s
Annonsera

1. SPIDER-MAN
Playstation 4
Jag kan nästan höra Kenny och Henric jubla medhållandes. Det var förra året som Sony avslöjade att Ratchet & Clank- och Sunset Overdrive-utvecklarna Insomniac Games var i full gång med att utveckla ett Playstation 4-exklusivt Spider-Man och jag var oerhört nyfiken på hur det skulle se ut i rörelse. Eftersom att Spidey tillsammans med Batman är min favoritsuperhjälte har jag länge velat att någon ska förvalta hans värld lika väl som Rocksteady gjorde med Batmans och nu när vi fått se spelet verkar det som att Insomniac har lyckats.

Du tittar på

Preview 10s
Next 10s
Annonsera

Deras Spider-Man ser ut att vara precis på pricken vad jag ville att det skulle vara ifjol. För det första är det grymt snyggt och animationerna är imponerande - något jag kan tänka mig är en ordentlig utmaning med tanke på hur smidig den gamle spindeln behöver vara. Det får visserligen medges att det vi såg av spelet inte är det mest originella på mässgolvet. Insomniac har tagit det mest ur Rocksteadys spelbok men det gör mig faktiskt ingenting. När jag ser det i rörelse känns det helt logiskt. Jag vill spela detta nu! Jag vill gå upp mot klassiska skurkar i handgemäng, jag vill svinga mig runt i New York och känna mig som en superhjälte. Det fanns ingenting på årets E3 som väckte ett sådant akut spelsug som Spider-Man gjorde och av den anledningen måste jag belöna spelet med topplatsen på denna lista. Är det 2018 snart?!Loading next content


Cookie

Gamereactor uses cookies to ensure that we give you the best browsing experience on our website. If you continue, we'll assume that you are happy with our cookies policy