Svenska
Gamereactor
artiklar

Hetast 2011 (del 3)

Så har det blivit dags för den tredje delen av vår artikelserie där vi rankar de allra hetaste spelen som släpps under 2011. Och nu börjar det dra ihop sig, här är platserna 6 till 10...

Prenumerera på vårt nyhetsbrev här

* Obligatoriskt att fylla i
HQ
Hetast 2011 (del 3)

10. Dead Space 2
Plattform: PC, PS3, Xbox 360
Utvecklare: Visceral Games
Utgivare: EA
Premiär: Januari

Att återse Isaac och Dead Space är lite som det Gordon Gecko i filmen Wall Street kallar "blandade känslor" - att se någon du ogillar köra ut för ett stup, i din bil. Dead Space var fyllt av lika delar briljant underhållning och paniska skräckkänslor. Uppföljaren lovar samma diaboliska förening. "Jippi!", ropar våra spelhjärnor. "Jösses Amalia, hur ska det gå?", undrar våra hjärtläkare. Med långt bättre miljövariation, snyggare ljussättning och design, nya spellägen, samt mer omväxlande strider kan Dead Space 2 bli i princip hur bra som helst.

Hetast 2011 (del 3)
Detta är en annons:

9. Killzone 3
Plattform: PS3
Utvecklare: Guerrilla Games
Utgivare: Sony
Premiär: Februari

Det vi hittills har spelat av Killzone 3 imponerar. Det imponerar stort till och med. I grund och botten känns det som 2009 års bästa spel Killzone 2 - vilket givetvis är en bra känsla - men här finns så mycket mer. Wow-faktorn Guerillas grafikmotor skapade för två år sedan har så klart svalnat en del sedan dess, men både 3D-effekterna och Move-funktionaliteten bådar mycket gott. Miljövariationen har även den vridits upp ett par snäpp och andra spelmekaniska nyheter som jetpacks och brutala närstridsattacker ser vi fram emot att bruka mot otrevliga Helghast-uslingar. Snart, mycket snart, rasar kriget på Helghan vidare. Och vi står mer än gärna vid frontlinjen.

Hetast 2011 (del 3)

8. Batman: Arkham City
Plattform: PC, PS3, Xbox 360
Utvecklare: Rocksteady Studios
Utgivare: Warner
Premiär: Hösten 2011

Detta är en annons:

Det är liksom själva grejen med superskurkar, de vägrar ge upp och fattar verkligen inte när nog är nog. Man kan tycka att Jokern borde ha kastat in handduken efter den omilda behandlingen i Batman: Arkham Asylum, men icke. Som lösning på den trashade hispan Arkham Asylum har man avskärmat en hel stadsdel i Gotham City där avskummet får leva rövare. En perfekt lösning tycker politikerna. Katastrof tycker Batman. När dessutom exet Catwoman hotas till livet ser han ingen annan utväg än att klappa käft och återställa ordningen i Arkham City en gång för alla. Batman: Arkham City har allt som gjorde föregångaren så bra. Plus mer innehåll. Och bättre grafik. Gissa om vi längtar...

Hetast 2011 (del 3)

7. Bulletstorm
Plattform: PC, PS3, Xbox 360
Utvecklare: People Can Fly
Utgivare: EA
Premiär: Febuari

Tänk dig att du Spränger loss benen på en matig karl, slänger runt honom i luften med en elpiska och sedan placerar du en armékänga storlek skitstor i hans ansikte så resterna åker in i närmaste sylvassa rymdväxt. Tänk dig att du får massor av poäng för detta och tänk dig att finess och påhittighet belönas stort. Där har du Bulletstorm från polska People Can Fly som senast gjorde Painkiller, där var det en rak och dum shooter utan krusiduller, här är det fingertoppskänsla och smart utnyttjande av vapen och miljöer som gäller. Dödligt vackert och ser hysteriskt skoj ut.

Hetast 2011 (del 3)

6. Rage
Plattform: PC, PS3, Xbox 360
Utvecklare: Id Software
Utgivare: Bethesda
Premiär: September

Vi har nog aldrig längtat efter att vandra ut i en snustorr och öde öken så mycket som vi gör när vi ser bilder på Id Softwares Rage. Vi hoppades på en lansering under 2010, men nu är det verkligen bekräftat att i september är det dags. Stora vidsträckta vidder fyllda med småplatser att utforska och mutantgrottor att rensa upp med valfritt automatvapen. Id Software går ut på delvis okänt vatten, ljusa färger, fordonsstrider och mycket annat vi aldrig sett tidigare. Lägg här till en spelteknik som ser ut att kunna konkurrera på allvar med Cryteks Cryengine 3 och det är svårt att inte slicka sig kring munnen av förväntan.

Hetast 2011 (del 2)

Hetast 2011 (del 1)



Loading next content