Svenska
Gamereactor
artiklar

Våra drömmars E3 (2)

Här är den andra och sista delen av vår artikelserie med våra mest efterlängtade E3-utannonseringar som skulle ge våra drömmars spelmässa...

Prenumerera på vårt nyhetsbrev här

* Obligatoriskt att fylla i
HQ
Våra drömmars E3 (2)

Jerry önskar: The Last Guardian till Playstation 4
Fumito Uedas mytomspunna evighetsprojekt gömmer sig som bekant för allmänheten. De senaste åren har det ryktats både hit och dit om The Last Guardian: Hur pass involverad är Ueda i skapandet nu för tiden? Har äventyret blivit förvandlat till något helt annat än vad som visades i den där trailern för sex år sedan? Är det nedlagt eller inte? Om jag får drömma, jobbar Team Ico och Fumito Ueda outtröttligt med The Last Guardian, som nu har gått från att vara en PS3-titel till att bli en storslagen, ultrakänslosam PS4-exklusivitet. Äntligen har spelet hittat rätt riktning och är nu i det absoluta slutskedet av den utdragna, turbulenta utvecklingen. En mastig gameplay-trailer, där The Last Guardian får samma sorts dunderjubel som Twilight Princess fick på Nintendos E3-show 2004, visas i slutminuterna av Sonys presskonferens och premiärdatumet avslöjas: 17 februari 2016. Då är det tio år sedan den europeiska lanseringen av Shadow of the Colossus, vilket vore ett perfekt datum att släppa den spirituella uppföljaren på.

Våra drömmars E3 (2)

Aldin önskar: Plattformsoberoende Pokémon till smartphones
Pokémon kom in i mitt liv någon gång runt tusenårsjubileet och lämnade aldrig mitt hjärta. Sedan dess har det släppts en hel uppsjö av leksaker, filmer, TV-serier och naturligtvis uppföljare. Allt möjligt har släppts... förutom en app till dagens smartphones. Det är dags nu, Nintendo. Bara tanken av att spendera flera timmar på att fånga små fickmonster som sedan används i strid mot en polare direkt över nätet får mig att sprutsvettas. Nintendo har redan utannonserat att de kommer satsa på smartphones, vilket gör att min dröm inte känns så avlägsen ändå. Något jag däremot tvivlar starkt på är att det eventuella Pokémon-spelet inte kommer att bli plattformsoberoende. Jag önskar att jag som Iphone-ägare kan strida (och naturligtvis byta Pokémon) mot en vän som sitter med Android eller Windows Phone. Detta anser jag vara nyckeln till det hela. Jag hade däremot inte haft några problem om man till exempel släppte Pokémon Red till Iphone, Pokémon Blue till Android och Pokémon Yellow till Windows Phone. Om något så är det en smått strålande affärsidé då det uppmuntrar folk att byta plattformslåsta Pokémon med varandra. När det kommer till själva spelet så vill jag ha mer av samma. Samma premiss, samma typ av musik och samma vanebildande jakt på nya gulliga (och otäcka) monster. Sen kan jag inte understryka detta nog: Inga. Förbannade. Miktrotransaktioner.

Detta är en annons:
Våra drömmars E3 (2)

Fredrik önskar: Battletoads
Det har varit ohyggligt gott om rykten som pekar mot att Rare är på väg att utannonsera Battletoads. Jag är tämligen säker på att det kommer komma. Frågan är bara om det verkligen sker under E3. Om det visade sig att spelet faktiskt utannonserades så skulle jag skrika av glädje och troligen fälla en tår av lycka. Jag äger ingen Xbox One ännu, men det här är spelet som skulle ändra på den saken rätt så omgående. Trots att Nes-originalet lider av en mardrömsliknande svårighetsgrad så älskar jag det av hela mitt hjärta. Originalet var mästerligt och har idag blivit kultförklarat med sitt suveräna co-op-läge och sitt makalösa soundtrack. I en eventuell uppföljare hoppas jag innerligt att Rare lägger ner gott om tid för att utforma ett rejält co-op-läge, där spelarna kan puckla på varandra av misstag precis som i originalet. Bara för att återskapa den där härliga känslan när man fick tillfälle att mata sin soffkamrat med obehagliga glåpord. Något som tyvärr lyser med sin frånvaro idag i de moderna beat 'em up-spelen. Dessutom ser jag gärna att svårighetsgraden sänks några snäpp, så att spelet åtminstone blir spelbart till 100 procent. I övrigt spelar det mindre roll om vad jag vill se. Det viktigaste är att Rare och Microsoft gör klart för mig att de steroidpumpade kampgrodorna är på väg mot en återkomst.

Våra drömmars E3 (2)

Simon önskar: Sleeping Dogs 2
Ett spel som jag fortfarande plockar fram under mörkrets timmar är Sleeping Dogs. Fokuset på knytnävar kontra skjutvapen var ett tacksamt val och stridssystemet var såväl följsamt som utvecklande att nyttja. Handlingen överraskade och ur ett tekniskt perspektiv var det mycket trevligt. Sleeping Dogs var även ett spel som, liksom Grand Theft Auto, vågade blanda galenskaper med allvarsamhet och resultatet var de flesta gånger väl avvägt. Wei Shens äventyr var spännande utan att bli för flamsigt. När det begav sig minns jag spelet som en frisk fläkt och jag uppskattade miljöerna i ett fiktivt Hong Kong. Det var nu tre år sedan releasen och förhoppningsvis filar United Front på en regelrätt uppföljare vid sidan av onlinespelet Triad Wars.

Detta är en annons:
Våra drömmars E3 (2)

Carl Hernborg önskar: Mafia III
Det känns som en smärre evighet sedan som jag såg mig själv komma åkandes längst med Empire Bays förtrollande 40-talskvarter med hagelbrakaren och den skräddarsydda kostymen i högsta hugg, till ljudet av Sinatras senaste i bakgrunden. Det känns som en smärre evighet sedan som jag motvilligt tvingades säga farväl till Vito, Joe och den helitalienska uppsjö av minnesvärda maffiabossar och deras undersåtar. Det känns som en smärre evighet sedan som jag började längta efter en uppföljare till 2010 års bästa maffiadrama. Jag vill tillbaka. Jag måste tillbaka. Och visst känns det inte alls som en omöjlighet med tanke på hur ryktena ostrukturerat har florerat omkring under dem senaste månaderna. Tre huvudkaraktärer likt Grand Theft Auto V, utspelandes i 50-talets Louisiana samt en eventuell sammanslagning med Rockstars uppföljare till LA. Noire, är alla rykten jag gladeligen tackar och tar emot. Det kan bli precis hur bra som helst.

Våra drömmars E3 (2)

Kristian önskar: Star Wars: Rebel Commando
Det är tio år sen vi fick följa grabbarna i Delta Squad, Boss, Scorch, Sev och Fixer, mitt under klonkrigen i Star Wars: Republic Commando. Det var uppfriskande att i stället för att springa runt och svinga ljussablar och flänga runt folk med kraften få leda en grupp klonsoldater, som trots att de var kloner ändå hade olika och rätt så skilda personligheter, mot allt separatisterna kunde slänga mot en. Allt i Star Wars behöver inte handla om Jedis och Siths, något som nästa års Star Wars-film verkar vara bevis för. Star Wars Anthology: Rogue One kommer som bekant att handla om de rebeller som stal ritningarna till Dödsstjärnan. Inga ljussablar, ingen kraft, bara vanliga soldater ute på ett omöjligt uppdrag. Vad vore då mer perfekt än att lagom till filmens release låta folk försöka sig på samma sak i ett spel. Ge mig befälet över en grupp rebeller i gerillakriget mot Imperiet, släng in lite rollspelselement, permadöd för gruppmedlemar som omkommer och Xcom: Enemy Unkown-aktigt basbygge mellan uppdragen så skulle jag bli nöjd. Jag hoppas innerligt att EA verkligen tar och gör någonting av sin Star Wars-licens och inte bara pumpar ut årliga versioner av Star Wars: Battlefront.

Våra drömmars E3 (2)

Mathias önskar: Lego Halo
Det känns nästan som att de danska plastbitarna erövrat hela världen på senaste, och med all rätt. Det är sällan en leksak öppnar upp för samma kreativa frihet som en hög Legoklossar gör, och detta är såklart något som går hand i hand med TV-spel. Men Legospelet jag personligen alltid drömt om har fortfarande inte kommit än, och det är Lego Halo. Jag vet inte hur många gånger jag försökt bygga ihop karaktärer, fordon och vapen från Microsofts rymdopera med mina klossar, utan att bli helt nöjd. Jag känner att det är dags att utgivaren och Traveller's Tales samarbetar för att ta fram en charmig och humoristisk tolkning av den ursprunliga Halo-trilogin, denna gång helt i danskt plast. Komplett med dödsmatcher över Xbox Live, såklart. Det kan väl inte bara vi som känner att detta vore helt rätt?

Våra drömmars E3 (2)

Petter önskar: Prey 2
Jag drömmer om att Bethesda avtäcker ett renoverat Prey 2 på E3 20125 och att de där envisa ryktena om att Dishonored-teamet tagit över utvecklingen stämmer. Jag vill jaga rymdskurkar som brutalhård prisjägare, stöta på Tommy och njuta av den där atmosfären som gjorde Prey så fantastiskt bra.

Våra drömmars E3 (2)

Cecilia önskar: Age of Empires IV
Det har nu gått tio år sedan världen fick skymta Age of Empires III för första gången. Sedan dess har jag haft många fantastiska timmar tillsammans med The War Chiefs och The Asian Dynasties, men nu är det hög tid för något mer. Ett nytt århundrade, en ny del av världen och en ny historiskt färgad konflikt. Jag vill inte riktigt spekulera kring hur en fyra faktiskt skulle se ut, jag kommer istället att snällt sitta med knogarna mellan tänderna och vänta i spänning när det är dags för annonsering, OM det blir dags. Spekulationer kan innebära besvikelse, om fyran inte infriar mina förhoppningar och jag måste vänta på en femma kommer jag troligtvis hinna bli 33 år innan det blir dags. Något jag dock vågar hoppas på och förväntar mig är en maffig spännande kampanj som tar oss djupare in i den konverserande krigsföringen. Även om det har mumlats om att Microsoft nyligen sökt tillök på strategiavdelningen är det ändå ett gripande efter sandkorn än så länge, men hoppet är tänt. Drömmen är att Age of Empires IV just nu är under full utveckling. En trailer på E3 skulle verkligen inte sitta fel.

Första delen av "Våra drömmars E3" hittar du på denna länk



Loading next content