Svenska
Gamereactor
artiklar

Spelvärldarna vi vill leva i

Ibland, när vardagen känns grå och Jorden tråkigt bekant, kan man inte göra annat än drömma sig bort. Vi har listat de tio spelvärldar vi allra helst skulle vilja leva i...

Prenumerera på vårt nyhetsbrev här

* Obligatoriskt att fylla i
HQ
Spelvärldarna vi vill leva i

The City - Mirror's Edge

Några av oss kanske skulle ha svårt att leva de lite mer konformistiska liv Mirror's Edges namnlösa stad har att erbjuda. Självständighet och avvikande åsikter verkar inte vara särskilt populärt bland de regerande makterna, men vi kan inte hjälpa att föreställa oss hur bekymmersfritt ett liv i världens prydligaste stad måste vara. Tänk sedan vilken fritidsunderhållning där måste finnas, för att få invånarna att tänka på annat än förtryck och sina inskränkta privatliv hela dagarna! Som professionella avnjutare av interaktiv kultur är det med nöje vi skulle prova på ett liv i högteknologiska och omåttligt vackert designade The City.

Spelvärldarna vi vill leva i
Detta är en annons:

The Great Sea - The Legend of Zelda: The Wind Waker

Fastlandet I all ära, men på sätt och vis föredrar vi Hyrule efter det svämmats över. Vi skulle nöja oss med nästan vilket jobb som helst i denna vackra, blå värld, vare sig det är som vingförsedd brevbärare, arkeologiintresserad pirat eller kringresande miljökämpe. Till slut kanske vi skulle tröttna på pariserhjulet på Windfall Island, men med småpengar runt varje hörn lär vi aldrig få någon brist på saker att göra. Vi hoppas bara att vi får ta med oss en gräsklippare. Enbart för privat bruk, såklart.

Spelvärldarna vi vill leva i

Panau - Just Cause 2

Detta är en annons:

Ingen Gamereactor-lista är komplett utan Just Cause 2, och självklart ska denna inte vara sämre. Trots totalitär diktatur är Panau inget annat än den perfekta paradisön. Kristallklart vatten, extremsporter, givmilda lokalinvånare, utmärkt infrastruktur, högtflygande nattliv och skidåkning i världsklass är mer än nog för att vi ska kunna bortse från Baby Panays upptåg. Visserligen råder fullskaligt inbördeskrig, men med en bra bok i ena handen och en änterhake i den andra tror vi nog att sådana världsligheter snabbt glöms bort. Fotbollsspelare avrådes dock från att flytta hit - Panaus förra fotbollslag avrättades efter en pinsam förlust i de asiatiska mästerskapen.

Spelvärldarna vi vill leva i

Patch Land - Kirby's Epic Yarn

En hel planet som direktöversatt heter Lappland? Vid första anblicken kanske det inte verkar alltför lockande, men ser man förbi namnets kyliga associationer väntar den kanske mysigaste spelvärlden någonsin. Kontroller och tangentbord lär bli svåra att använda i en värld där allt är gjort av garn, men i en värld utan blåmärken, nageltrång, tandläkare och träslöjd är det en uppoffring vi är villiga att göra. Hygien lär dock bli ett problem, så glöm inte att ta med en rejäl mängd tvättmedel.

Spelvärldarna vi vill leva i

Rapture - Bioshock

Tycker inte ni att det vore underbart att bo granne med muterade psykopater, excentriska seriemördarkonstnärer och hjärntvättade protagonister? Bra, det gör inte vi heller. Rapture var däremot en helt annan stad innan det katastrofala inbördeskriget. Förutsatt att vi har hjärnkapacitet nog att räknas som bidragande till samhället skulle ett liv i denna idealistiska undervattensutopi vara närmast himmelskt. Ett liv i lyx, bland blomstrande konst och vetenskap, fritt från Copyswede och TV-avgift, men tyvärr också fri sjukvård.

Spelvärldarna vi vill leva i

Cyrodiil - The Elder Scrolls IV: Oblivion

Visst älskar vi vikingar, valrossar och varulvar, men soliga Cyrodiil är snäppet vassare än snötäckta Skyrim när det kommer till bekvämt leverne. Där Skyrim plågas av inbördeskrig och hembesök från minst sagt påträngande drakar, kan Cyrodiil glädjas åt världens mesigaste demoninvasion. Visserligen vore muntliga superkrafter ett trevligt sätt att förgylla vardagen, men i de gröna skogarna runt den kejserliga huvudstaden, dalarna kring Skringrad och de sagolika bergen i norr behövs knappast någon magisk drakramsa för att kunna till fullo njuta av det bekymmersfria livet i Cyrodiil.

Spelvärldarna vi vill leva i

Scribblenauts Unlimited

Här snackar vi drömvärld, minsann! Om bara Skyrim hade haft magiska anteckningsblock istället för trolleridikter hade drakarna kunnat förvandlats till regnbågsmönstrade flygande mustascher på nolltid! Även utan anteckningsblock verkar livet i Scribbelnauts värld lekande lätt, och skulle mot all förmodan ditt ena skosnöre försvinna eller din bästa piratutklädnad krympa i tvätten är unge Maxwell snabbt på plats för att stava allt till rätta igen. Vi kan däremot inte garantera att vi själva skulle vara lika hjälpsamma om vi lade vantarna på sagda anteckningsblock. Har du någonting emot om vi kanske skulle förvandla din frisyr till en helikopter en liten stund?

Spelvärldarna vi vill leva i

Gaia - Final Fantasy IX

Bara arkitekturen gör att vi bönar och ber om en möjlighet till ett liv på det nionde Final Fantasy-spelets mystiska planet. Vi drömmer oss bort till en karriär som luftskeppskapten, regelbundna besök i Lindblums berömda teater och kortspel med vänligt sinnade främlingar. Hemskheterna i resten av världen glöms hastigt ombord på lyxkryssaren M.S. Prima Vista, men glöm inte paraply om du tänkt flytta till regniga Burmecia. Lite dimma har väl ingen dött av?

Spelvärldarna vi vill leva i

Vintergatan - Mass Effect

Vi gråter en smula inombords när vi tänker på att vi förmodligen inte (man ska ju aldrig säga aldrig) kommer leva länge nog att se om framtiden blir så som Mass Effect förutspår, men det hindrar oss inte från att fantisera. Ett liv på Citadellet bland vackra och mindre vackra utomjordingar, skyskrapor och alla tänkbara bekvämligheter är det få som skulle kunna tacka nej till. Tillvaron i de allra mest avlägsna kolonierna må vara ganska riskabel, men med en enorm värld av exotiska varelser, nattklubbar som aldrig stänger och handhållna omniverktyg är det en risk vi är villiga att ta.

Spelvärldarna vi vill leva i

Animal Crossing: New Leaf

När vi tänker efter är många av de andra spelvärldarna inte särskilt husdjursvänliga, men det ska vi nog råda bot på. Supercharmiga Animal Crossing är nämligen en djurälskares paradis. Lägg till det en borgmästartitel i valfri idyllisk småstad vid köpet av din första tågbiljett och du har ett erbjudande som är minst sagt svårt att motstå. Visst kan det vara jobbigt med ansvar ibland, men de hjälpsamma lokalinvånarna gör jobbet lätt. Johannes, däremot, vill enligt egen utsago helst gräva hål i backen och snacka skit med ankor hela dagarna. Tja, varför inte?



Loading next content