Svenska
Gamereactor
artiklar

Redaktionen om 2008

Vi ställde oss själva mot väggen med fyra enkla frågor om året som precis har startat. Läs vad vi tror om de närmaste tolv månaderna

Prenumerera på vårt nyhetsbrev här

* Obligatoriskt att fylla i
HQ

Efter ett år som fjolåret har en viss mättnad infunnit sig. Inte kan väl 2008 bli bättre än 2007? Eller hur är det egentligen? Vi ställde oss fyra enkla frågor till oss själva och här nedan hittar du alla svaren:

1. Vilka spel ser du mest fram emot 2008?

Jesper Karlsson: Mafia 2, Alan Wake och Little Big Planet i första hand. Sen även Metal Gear Solid 4: Guns of the Patriots, Fable 2, Half-Life: Episode 3 och slutligen Stryk Figher 4.

Redaktionen om 2008
Metal Gear Solid 4 är ett av de mest efterlängtade spelen till Playstation 3.
Detta är en annons:

Mikael Sundberg: Little Big Planet, Super Smash Bros Brawl, Soul Calibur IV, World of Warcraft: Wrath of the Lich King... och eventuellt Street Fighter IV även om den senaste infon suger...

Petter Hegevall: Street Fighter IV - Sunken är en sur tant, Burnout Paradise, Mafia 2, Alan Wake, Metal Gear Solid 4, Borderlands och Killzone 2. Mest sugen är jag på Killzone 2, tveklöst. Blir alldeles fnittrig då jag tänker på at få kriga vidare i Guerrillas grymma spelvärld.

Redaktionen om 2008Redaktionen om 2008
Fable 2 och Alan Wake tillhör redaktionens mest efterlängtade spel. Hinner de verkligen släppas under 2008?

Jonas Mäki: Ninja Gaiden 2 kommer bli så jäkla grymt, Killzone 2 har fortfarande sådan där härlig design att man blir alldeles kissig av att bara tänka på det, Bionic Commando ser också skitläckert ut, tror även på Age of Conan: Hyborian Adventures som lär bli det spel som stjäl mest tid av mig under 2008, Halo Wars måste jag bara hoppas på, Super Mario Kart Wii för att jag alltid älskat serien minus kubliret och naturligtvis Street Fighter IV. Sedan tror jag (i smyg) fortfarande benhårt på Too Human De senaste betatesterna är väldigt lovande.

Detta är en annons:

Petter Mårtensson: Warhammer Online: Age of Reckoning är ett av de spel som lockar extra under 2008 och det ska bli intressant att se om Mythic lyckas leverera. Förhoppningarna är i vilket fall som helst skyhöga. Även Blizzard har mina kritiska ögon riktade mot sig och jag hoppas mycket på att World of Warcraft: Wrath of the Lich King levererar minst lika mycket kvalitativt material som The Burning Crusade gjorde i början av 2007. Och om Alan Wake dessutom släpps 2008 ser jag det som en helt underbar bonus.

Redaktionen om 2008Redaktionen om 2008
Brütal Legend och Little Big Planet förväntar vi oss mycket av.

Jonas Elfving: Ända sedan jag fick testlira Rock Band förra sommaren har jag suktat efter mer, mer, mer. Det ska bli mycket intressant att se hur konceptet håller i längre sessioner, hur avancerad expert-nivån på trummorna verkligen är och om Harmonix också tänkt på ensamspelaren. När vi ändå snackar rock blir Brütal Legend ett givet köp för mig då jag mer eller mindre vill föda Tim Schafers barn och andra heta titlar för mig är Alan Wake och Mario Kart Wii.

David Fukamachi-Regnfors: Metal Gear So... vänta lite. Sorry, grabbar måste repa Tjechov.

Love Bolin: Helt klart Little Big Planet. Ska bli kul med nya fräscha idéer i plattformsgenren och spelet ser fantastiskt vackert ut. Little Big Planet blir spelet som får mig att skrapa ihop slantarna till ett Playstation 3.

Redaktionen om 2008Redaktionen om 2008
Vad har Borderlands och Starcraft II gemensamt? Att vi längtar så klart!

Martin Forsslund: Grand Theft Auto IV, Battlefield: Bad Company samt Starcraft II är tre spel som känns gedigna på föhand. Alla tre kommer från erfarna utvecklare som sällan, snudd på aldrig gör mig besviken.

Bengt Lemne: Ingen annan har nämnt Fallout 3, men det tror jag mycket på och precis som Elfving tror jag att Brütal Legend blir något alldeles extra. Sen tror jag faktiskt fortfarande på Spore också precis som ifjol. Sen hoppas jag att Lionhead hinner klart med Fable 2 och så tror jag även mycket på Starcraft II, Borderlands och sen hoppas jag att Echochrome blir lika kul som det ser ut.

Finns det någon smygare som inte uppmärksammats så mycket ännu som du tror kan bli något extra?

Mikael Sundberg: Ghostbusters och The Agency har potential.

Petter Hegevall: Inte Ghostbusters, Sunken. Ser ju ut som klubb! Själv tror jag på Borderlands, även om den enda egentliga orsaken till varför det inte snackas om det faktiskt är att Gearbox vägrar snacka... Vi får hoppas att vi har möjlighet att besöka Randy och boysen under våren, så att vi kan bjuda en fet artikel proppad med intryck.

Redaktionen om 2008
Smygare eller klubb? Det får framtiden utvisa...

Jonas Mäki: Too human är väl ingen smygare direkt, men helt uträknat. Jag tror det reser sig på nio, annars blir jag mycket besviken. Prototype lär också bli grymt och har oförtjänt lite hype liksom Bionic Commando. Som Petter säger har även Borderlands helt grym potential och jag begriper inte varför det inte hypas mer än det gör.

Jonas Elfving: Någon specifik titel kan jag inte nämna, men jag har små drömmar om att Wii Fit kommer att bli mer än bara en trendig kaloribrännare; i bästa fall kan plattjäkeln faktiskt ge upphov till några riktigt coola spel också.

Bengt Lemne: Det är svårt att hitta riktiga smygare idag, men jag tycker End War hamnat lite i skymundan. Det finns massor av bra idéer där även om det är svårt att säga hur det kommer att landa i slutändan. Sen kanske Dead Space kan bli något.

Martin Forsslund: Mafia 2. Ettan är ett sjukt bra spel som förtjänade mer uppmärksamhet när det begav sig. Är tvåan i samma nivå så kommer Grand Theft Auto, om inte få en match, så i alla fall naggas i kanten.

Petter Mårtensson: Jag har stora förhoppningar på No More Heroes. Jag är väl den på redaktionen som såg flest kvalitéer i Killer 7 och hoppas på att Suda 51 och Grasshopper levererar ett lika stiligt som bra spel 2008. Och Brütal Legend förtjänar mer hype, så att det inte får lida av samma dåliga försäljningssiffror som Psychonauts.

Petter Hegevall: No More Heroes... klubb.

Love Bolin: Sluta nu, Petter. No More Heroes är kanske ingen riktig smygare, men mina förhoppningar är högre än hypen. Tror att Wii behöver denna typ av spel också. Ett snyggt spel med samma känsla som Killer 7 fast mer spelbart ligger högt upp på min önskelista.

Redaktionen om 2008
Redaktionens skåningar tror på No More Heroes. Chefredaktören not so much.

David Fukamachi-Regnfors: Cooking Ma... Sorry boys, måste kamma luggen - nu blir det Beckett.

Jesper Karlsson: Race Driver: Grid ser perverst coolt ut - Odin Sphere på PS2 är bara att ge mig!

3. Finns det något hypat spel som du inte tror kommer att leverera under 2008?

Mikael Sundberg: Är inte imponerad av Grand Theft Auto IV än. Hade de inte kunnat lägga lite av all den där prestandan på att stabilisera frameraten? Kan inte heller tänka mig att Warhammer Online: Age of Reckoning eller Too Human blir bra i slutändan.

Petter Hegevall: Turok kommer förmodligen att stinka, precis som Too Human. Jag är inte särskilt förväntansful på Far Cry 2 heller. Visst, Ubisoft Montreal misslyckas nästan aldrig, men action sett ur förstapersonsperspektiv är de inte särskilt bekanta med och de första bilderna har känts rätt trista.

Jesper Karlsson: Too Human, om det inte kraschar och brinner blir jag extremt förvånad. Även Turok och Condemned 2: Bloodshot ser verkligen inte speciellt bra ut.

Redaktionen om 2008Redaktionen om 2008
Turok och Too Human tillhör spelen som redaktionen tvivlar på.

Jonas Mäki: Måste alla säga Too Human? Var lite rättvisa nu... Haze lär bli direkt undermåligt, Soul Calibur IV säljer mer på enbart sex än självaste Dead or Alive-serien någonsin gjort, No More Heroes lär bli mer Killer 7-skräp modell ospelbar smörja och Lost Odyssey ser bara väldigt trist ut.

Bengt Lemne: Hmm, det där spelet från Silicon Knights kanske? Vad hette det nu igen, Jonas?

Jonas Mäki: Benke, Benke.

Bengt Lemne: Okej, får väl hitta på något annat då. Måste säga att jag är lite skeptisk till Bionic Commando. Den typen av remakes blir sällan helt lyckade och Grin har ingen som helst erfarenhet i genren. Men de får gärna överbevisa mig. Sen är det så klart lätta att klanka ned på Haze, återstår att se hur det ser ut när det väl kommer.

Redaktionen om 2008Redaktionen om 2008
Haze och Spore nämns bland de potentiella flopparna.

Martin Forsslund: Tiden kan ha sprungit ifrån Spore. Jag hoppas verkigen att Will Wright levererar, men risken att det kommer att kännas gammalt redan som nytt är överhängande.

David Fukamachi-Regnfors: Too Hu... Jag är verkligen ledsen, men muschen ska vaxas. Strindberg, ni vet.

Jonas Elfving: Street Fighter IV kommer säkert inte att bli dåligt, men med ett så ansvarsfullt bagage undrar jag hur Capcom kommer att vara alla till lags med sina löften om både "klassisk Street Fighter" och något som skriker next-gen.

Petter Mårtensson:Jag tvivlar inte på att Grand Theft Auto IV kommer att bli ett kungligt spel, men jag har extremt stora förväntningar på Rockstar den här gången. Jag hoppas verkligen att de återuppfinner sig själva den här gången och att spelet faktiskt känns fräscht, nyskapande och episkt och inte exakt som de gamla spelen fast med snyggare grafik. Som spelet känns just nu så finns det en stor risk att det inte kommer att tillföra speciellt mycket nytt till serien.

Redaktionen om 2008
Hur kan man nämna Grand Theft Auto IV som en potentiell flopp? Läs Petter Mårtenssons förklaring.

Love Bolin: Jag är nog den enda som inte ser speciellt mycket fram emot Brütal Legend. Min stora kärlek till Tim och hans skapelser överskuggas av min allergi mot hårdrock och kulturen kring musiken. Fast det räcker naturligtvis med att Hoagie dyker upp i en liten biroll för att jag ändå ska bli såld.

4. Har du någon drömutannonsering 2008?

Petter Hegevall: Japp, Half-Life 3. Ge mig... nu.

Jonas Elfving: Drömmen skulle nog vara att Activision trappar upp musikspelskriget mot Harmonix och gör något av patentsökta titlarna "Drum Hero" eller "Keyboard Hero" som det har ryktats om.

Love Bolin: Trummor och keyboard? Hrmphh, Banjo Hero, alla gånger. Eller ett nytt bra musikspel som i alla fall vill satsa på fler genrer än hårdrock eller mainstreampop.

Mikael Sundberg: Ett nytt tvådimensionellt Metroid till valfritt format. Och Suikoden 6 till allt annat än DS, tack.

Bengt Lemne: Phantasy Star V om man får drömma. Annars skulle jag bli väldigt glad om det kom en riktigt bra ny dungeon crawler med onlinestöd till Playstation 3 eller Xbox 360 i stil med Champions of Norrath eller Baldur's Gate: Dark Alliance. Sen är det klart att det vore kul att se Mass Effect 2 också.

Petter Mårtensson: Ett onlinerollspel baserat på Warhammer 40 000 där man inte kan spela som en Space Marine. Eller ett Star Wars-onlinerollspel från Bioware. Eller helst båda två, även om jag inte har en aning om hur min fritid skulle räcka till.

Jesper Karlsson: Drömmen vore ett nytt Silent Hill av KONA-MOTHERFUCKING-MI - inget mer extern jävla tjafs liksom. Döda The Collective på en gång. Half-Life 3 och så mycket Pippa Funell det bara går att frammana. (red. anmärkning: Ingen mer hostmedicin, Jeppe)

Martin Forsslund: Jag vill att Ikaruga äntligen ska släppas till Live Arcade och att det kommer ett riktigt, riktigt bra sportspel till Wii. Något som tar Wii-motens möjligheter på allvar. Sen vill jag också att Playstation 3 ska få en egen kioskvältartitel av mammutmått. Det har man förtjäntat.

David Fukamachi-Regnfors: Resident Evil 5 kanske? Nej, jag skoja bara (sorry, Shane Kim). Men nu måste jag krångla i mig några extremt trånga tights, Shakespeare... you know the drill.

Jonas Mäki: Animal Crossing MMO (älskar dessa spel men de har alltid saknat en riktig onlinelösning trots ett tappert Nintendo DS-försök), Naruto: Rise of a Ninja 2 (för att ettan var det kanske bästa mangaspelet någonsin), Peter Jackson's Halo (vill verkligen se vad det är och spela mer Halo) och Kid Icarus Wii som skulle vara en verklig dröm som går i uppfyllelse.

That's all folks! Gamereactors redaktion har siat om det kommande året. Har ni något att tillägga så är det bara att skriva av hjärtats lust i kommentarerna här nedan.



Loading next content