Svenska
Gamereactor
artiklar

Hetast (i höst)

Hösten står inför dörren och därmed har vi på redaktionen slagit oss ned och grälat en smula över det vi kollektivt nu anser vara de hetaste spelen som släpps innan årsskiftet...

Prenumerera på vårt nyhetsbrev här

* Obligatoriskt att fylla i
HQ
Hetast (i höst)

(10) The Last Faith (Släpps under hösten)
Vi på Gamereactor älskar Castlevania, och har så gjort i alla tider. Vi på Gamereactor dyrkar även Bloodborne (alla utom Petter "GR:s mest hatade 7:a" Hegevall och Jonas Mäki då såklart), och när vi första gången lade ögonen på nya indieäventyret The Last Faith var det som om någon hade sett våra våtaste drömmar och bevakat våra mest åtråvärda fantasier. Nämnda äventyr blandar nämligen friskt mellan Konamis vampyrserie och From Softwares blodiga sidospår, och i detta tjusiga pixellir växlas det friskt mellan brutal action och gotisk estetik samtidigt som klurigt utforskande och svåra plattformsmoment även tycks få ta en solid plats i mixen. Projektet ser på sätt verkligen ut att vara ett kärleksbarn mellan Belmonts odödliga klassiker och Miyazakis svårbemästrade mardrömsvision, och i fallet indiespel finns det få spel som känns hetare än The Last Faith för vår del. Releasedatumet är planerat att spikas någon gång under 2022, och vi kan knappt bärga oss innan vi får mosa in ansiktet på någon stackars demon med våra bara händer.

Hetast (i höst)

(09) High on Life (Släpps den 25:e oktober)
När vildhjärnorna bakom Rick and Morty nu via nystartade, egna studion Squanch Games gett sig in i spelvärlden är vi definitivt inte särskilt sena med att fastslå att deras vrickade humor och pricksäkra satir kommer att bli ett välbehövligt tillskott till spelvärlden, hur det nu än slutar med kommande High on Life. Vi kommer den 25:e oktober att få resa runt i en ultrakulört tramsgalax i ett spel dränkt i biopunk-estetik och jaga bovar i rollen som prisjägare med organiska vapen, som pratar. High on Life ser urflippat supermysigt ut, och våldsamt snyggt.

Detta är en annons:
Hetast (i höst)

(08) Warhammer 40,000: Darktide (Släpps den 30:e november)
Med tanke på hur våldsamt mycket vi spelat Warhammer: Vermintide 2, ett spel vi gärna återkommer till varje gång sugen på lite extra råbarkad och arkaddoftande förstapersonsaction infinner sig, faller det sig helt naturligt att vi är rysligt pepp på Warhammer 40,000: Darktide. Det utvecklas av svenska stjärnorna Fatshark, som inte gjort någon hemlighet av att det har samma grundformel som Vermintide 2. Dock med två betydande twister; det utspelas nämligen i Warhammer 40,00-universumet och har betydligt mycket mer skjutvapen. Förstnämnda betyder i praktiken sotsvart scifi-action mot allehanda bestar i blytunga omgivningar, medan sistnämnda kommer skaka om konceptet och få det att kännas fräscht. När vi lägger till att det dessutom bara släpps till PC och Xbox Series S/X (och Game Pass) utan att blanda in några äldre format, finns dessutom chansen att det blir en rejäl fröjd för ögonen. Vi är sugna. Väldigt, väldigt sugna.

Hetast (i höst)

(07) Bayonetta 3 (Släpps den 28:e oktober)
När uppföljare kommer alldeles för tätt inpå varandra försvinner mycket av magin helt och hållet, dessutom tar kvaliteten ofta stryk. Det här har både Activision och Ubisoft fått smaka på. Sedan finns det såklart det motsatta förhållandet, där vi helt enkelt får vänta orimligt länge på uppföljare. Rockstar och Bethesda är svartbältare i denna gren, och kanske borde även Platinum Games räknas hit. Det var nämligen år 2014 som Bayonetta 2 släpptes, ett riktigt mästerverk som gav mersmak. Efter det tog det hela tre år innan del tre utannonserades till Switch - och än har det inte släppts. Men i oktober, efter åtta långa år är det äntligen dags att återigen få hänga med den förmodligen enda spelprotagonisten i världen som klär sig i sitt eget hår, nämligen just Bayonetta. Vi är såklart alldeles våldsamt sugna på mer överdriven japansk action och bossfighter som får oss att mest likna fågelholkar i ansiktet av allt mäktigt (och vansinnigt) som utspelas på skärmen.

Detta är en annons:
Hetast (i höst)

(06) Company of Heroes 3 (Släpps den 17:e november)
Efter totalfiaskot med Dawn of War 3 är det många som undrar om Relic kan återhämta sig med en ny titel. Det positiva är att Company of Heroes med fokus på olika skådeplatser under kriget har möjlighet att göra det. Denna gång får vi möta de bedårande italienska landskapen med sina olivträddgårdar och vackra städer. Vi får också möta de nordafrikanska ökenlandskapen i en sekundär kampanj. Båda kampanjerna ser ytterst lovande ut där vi slåss som amerikanska med allierade styrkor mot tyska Wehrmacht i ett omgångsbaserat läge med strider i realtid i Italien. Och i Afrika slåss vi som tyska Afrikakåren med italienska allierade mot Storbritannien, i en mer klassisk linjär fashion. Det kommer alltså vara fyra distinkta fraktioner vi får ta del av redan från start, utöver ett typiskt flerspelarläge och skärmytslingar mot datorn. Små nyheter som att kunna ta taktiska pauser i enspelarläget och låta trupper åka på stridsvagnar, visar att Relic jobbat med att förfina sitt koncept från föregångarna. Av det Gamereactor fått spela är vi mer än nöjda, och ser hutlöst fram emot att få styra runt styrkor i detta realtidsstrategispel.

Hetast (i höst)

(05) A Plague Tale: Requiem (Släpps den 18:e oktober)
När A Plague Tale: Innocence kom lite från ingenstans för tre år sedan så var vi många som blev positivt överraskade. Amicia och Hugos äventyr genom ett hårt pestdrabbat Frankrike med död och råttor överallt berörde många och det var en historia som hade både en och två vändningar vi inte riktigt såg komma. Att det skulle bli en uppföljare kändes ändå ganska självklart och av det vi hittills sett så ser det ut att bli minst lika bra som sin föregångare. Man skulle ju kunna tro att deras liv återgick till det normala efter att ha besegrat Vitalis och fått stopp på hans armé av pestsmittade råttor men sådan tur hade de alltså inte. Requiem tar vid sex månader efter att vi senast såg Amicia och Hugo och även om allt verkade vara frid och fröjd då så ska syskonen denna gång bege sig till södra Frankrike. Hugo lider av en mystisk blodsjukdom och enligt ryktet så ska det finnas ett botemedel där. Gissningsvis kommer Hugo få pröva sina vingar och sina krafter ännu mer än i föregångaren. Samtidigt verkar Amicia få bearbeta allt hon gjorde för att rädda sin bror, alla människor hon dödade längs vägen och alla svåra beslut hon tvingades ta. Det ser alltså ut att bli en minst lika spännande resa som i Innocence och vi kan knappt bärga oss innan vi får sätta tänderna i Requiem. Den 18:e oktober är det dags och ser man inte fram emot hösten annars så är detta helt klart en titel som kan lysa upp tillvaron.

Hetast (i höst)

(04) The Last of Us: Part I (Släpps den 2:a september)
Det går inte att förneka att vi blev något besvikna när Naughty Dog i början av sommaren visade upp den uppgraderade versionen av mästerliga The Last of Us. Vi hade väntat oss en fullständig remake och något som skiljde sig mer från den ursprungliga utgåvan. Men i takt med att vi låtit detta sjunka in har vi likväl blivit oändligt sugna på att dyka in i denna fantastiska berättelse än en gång. Det var bara för några dagar sedan som en ny trailer visades upp med alla nya finesser och efter att ha kikat på detta är det tydligt att detta minsann är en något annorlunda (och förhoppningsvis bättre) version. Många gnällde på AI:n när spelet släpptes men den har nu förbättrats och likaså har animationer för exempelvis uppgraderingen av ens arsenal blivit mer likt tvåan. Därutöver ser den nya grafiken oerhört läcker ut och det är tydligt att de nya animationerna kommer leda till ännu mer rörande mellansekvenser. För många på redaktionen är The Last of Us bland det absolut bästa vi någonsin har spelat och vi hade därför spelat om det oavsett hur intressant detta hade sett ut, men vi är idag övertygade. Vi vill spela The Last of Us: Part I omedelbums.

Hetast (i höst)

(03) The Callisto Protocol (Släpps den 2:a december)
Vad skall vi säga om The Callisto Protocol som vi inte redan uttryckt i ord? Vilka ytterligare superlativ skall vi använda för att beskriva vår nästintill hälsovådliga hype för Glen Schofields nya rymdrysare? På ett sätt känns det som om att vi redan har tömt våra ordförråd men på ett annat så känns det som vår förbannade plikt att aldrig sluta prata om det för sällan har ett skräckspel fått oss att längta så mycket som The Callisto Protocol. Spelet som i sin initiala strategi var tänkt att ingå i PUBG-universumet och därmed lämnade oss rejält frusna. Det var iskallt på redaktionen, vi kan inte beskriva det tydligare än så men så kom nyheten om att det inte längre kommer att kopplas ihop med battle royal-pionjären och genast så blev det ljummet. Inte varmare än så dock, vi behövde en trailer eller allra helst gameplay och det fick vi med råge. Stekhett blev det då. Hetare än i Hin Håles hemmadomäner, alternativt Målilla den 21 juli 2022 och efter den lika brutala och morbida gameplay-trailern som släpptes under årets Summer Game Fest så exploderade termometern i ett moln av kvicksilver och glas. Det var så mycket Dead Space i den att vi blev alldeles knäsvaga. Vi vet ju precis som alla andra att det är en fin linje mellan fiasko och succé och den här genren skulle verkligen behöva en braksuccé nu. Det mesta tyder ju på att det blir just det men även om vi har fått se både trailer och gameplay så skall det slutföras också och här har utvecklare misslyckats förr. Man har helt enkelt stressat ut något halvklart och hoppats på det bästa. Vi håller förstås unisont tummarna för att så inte blir fallet här. Har man satt fan i båten får man se till att ro honom i land också. Det tror vi som sagt att Scofield och hans gäng gör och vi ser därmed fram emot att frekvent dö fuldöden i rymden om ungefär ett halvår.

Hetast (i höst)

(02) Hogwarts Legacy (Släpps under hösten)
Efter att ha varit helt utan kontakt med den magiska världen under på tok för lång tid så är det senare i år äntligen dags för oss på redaktionen och miljontals andra trollkarlsfans att till slut återvända till berättelserna som var med och formade våra liv till att älska mystik och häxerier i den stora utsträckning som vi faktiskt gör. Vi ser rikligt fram emot att än en gång få vandra i Hogwarts stora hallar och den här gången på egna villkor utforska varenda vrå av den mytomspunna internatskolans gåtfulla lokaler. Med egendesignade besvärjare väntar vi med spänning på att få uppleva en storslagen verklighet i rollen som en av de lyckligt lottade individer som fick motta antagningsbrevet vid 11 års ålder och göra våra äventyr, både inom och utanför Hogwarts murar till en upplevelse att minnas under lång tid framöver. Utan Potter och gänget i centrum står dörrarna vidöppna för en helt fristående berättelse som kan frodas, oberoende av Rowlings böcker och därför är vi ännu retligt ovetande om vad som komma skall när Hogwarts Legacy svävar in i våra liv någon gång när vintermörkret är som tätast. Vi står redo med trollstavarna vässade, kapporna prydligt uppsydda och blixtarna noggrant ritade i pannorna med de finaste av fjäderpennor som går att köpa för en ansvarsfull summa pengar, allt medans magins åstundade återkomst sakta kryper närmare, dag för dag.

Hetast (i höst)

(Höstens hetaste spel, alla kategorier)
(01) God of War: Ragnarok (Släpps den 9:e november)
Uppföljaren till inte bara 2018 års bästa spel, utan det 24:e bästa spelet någonsin enligt oss på Gamereactor, hur kan det annat än hamna överst på vår hype-lista? Med den fyra år gamla nytändningen gjorde Sony och Santa Monica nämligen allt rätt. Striderna var lika följsamma och varierade som blytungt svåra, miljön lika snygg som intressant att utforska och berättelsen lika enkel som komplex och driven. Kratos resa höjde honom inte bara över sin tidigare så ensidiga mördar- och sexlusta, den tvingade honom att möta sitt förflutna och reflektera kring sin roll som både krigsgud och far. 2018 års spel hade verkligen allt, och att Ragnarok enligt videomaterial påminner mycket om sin föregångare - gör oss därför absolut ingenting. Uppföljaren tar vid strax efter 2018 års epos och Fimbulvintern har slagit till. Undergången är nära samtidigt som Kratos ska vägleda sin son Atreus att undersöka profetian kring Loki och förhindra att världen går under i Ragnarok. Måste det lösas med övervåld i mängder? Troligen. Flera (mer eller mindre) älskvärda karaktärer som Mimir, Brok, Sindri och Freya återkommer, men i centrum verkar Tor, åskguden, stå. Vi får även återbesöka flera miljöer, även om de nu kommer vara insvepta i den läckert apokalyptiska vinterkylan. Med nyheter om ett ännu mer anpassningsbart stridssystem, med bland annat olika sköldar, och att historien om Kratos och Atreus i Norden kommer att avslutas med God of War: Ragnarok, kan vi förhoppningsvis se fram emot en lika trogen som maffigt episk fortsättning den 9:e november. Undergången kan inte komma fort nog.



Loading next content