Svenska
Gamereactor
artiklar

Inför E3 2007: Del två

Jonas fortsätter hårdgranska årets bantade E3 och går nu igenom vad alla tredjepartsutvecklare har för planer...

Prenumerera på vårt nyhetsbrev här

* Obligatoriskt att fylla i
HQ

Längst ned i del två av Gamereactors E3-förväntningar finner ni en komplett lista över deltagande företag i branschen. Alla har dock inte så mycket att visa, eller saker som ligger lite utanför det vi normalt täcker. Därför har jag i denna andra och avslutande del valt att fokusera på de utvecklare som har mest intressant att visa eftersom det annars skulle bli en evighetslång text. Andra kan vara intressanta men inte ha något klart vilket gör att jag inte har så mycket att säga.

Risken är att Activision gör en lite tamare E3 än vanligt. Vi kan troligtvis räkna med att få se mer av nästa Tony Hawk-spel, massor av nytt från Guitar Hero III och såklart mängder från Transformers. Det stora dragplåstret blir dock säkerligen Call of Duty 4 där Infinity Ward tar serien till framtidens krig och lämnar andra världskriget bakom sig, runt år 1945 någonstans

Enemy Territory: Quake Wars är ett annat spel som sannolikt kommer få massor av utrymme på E3. Premiären har kontinuerligt skjutits upp, men i år är det nog dags att visa spelet på allvar. Activison har även talat om att kraftigt utöka stödet för Wii. Om de har något helt nytt att visa återstår att se, men risken är annars att det blir lite nya Playstation 2-konverteringar till en början.

Atari agerar i Europa utgivare för en hel del spännande titlar som exempelvis Midways spel, men särskilt mycket eget har de inte. Däremot vet vi att vi äntligen kommer få se rejält med material från det kommande lovande skräckspelet Alone in the Dark: Near Death Investigation. Spelet har fortfarande inget officiellt premiärdatum, vilket borde ges under E3 komplett med mängder av bilder och trailers. Även lovande The Witcher lär ska visas liksom det inte helt glödheta Godzilla Unleashed.

Detta är en annons:

Utöver det florerar en hel del rykten om att Atari tänker visa Test Drive Unlimited 2 för första gången, fortfarande med Eden Studios som utvecklare. Om det blir mer av samma eller om man byter både plats och koncept har vi dock ingen aning om. Även Bethesda Softworks ställer ut i år och spelet är naturligtvis det nyligen avtäckta Fallout 3.

Capcom förväntas visa en hel del spännande i år. Bland annat räknar vi med en överdos av Devil May Cry 4, Resident Evil: The Umbrella Chronicles, Super Street Fighter II Turbo HD Remix samt den något kryptiska titeln Rocketmen: Axis of Evil som ska komma till Playstation 3 och Xbox 360. Mycket nog kan tyckas men en liten fågel viskade i vårat öra att Capcom minsann tänker visa mer av Resident Evil 5 i år samt att det kommer bli mer Lost Planet. Capcom registrerade ju nyligen namnet Lost Planet: Colonies, vilket lär ska vara en uppföljare till just Lost Planet. Format är oklara men räkna med Xbox 360 och PC samt möjligen även Playstation 3.

Några som har en oväntat stor visning i år är Codemasters. De ska bland annat visa upp Clive Barker's Jericho som är ett suggestivt skräckactionspel med premiären förlagd lagom till årets milt uttryckt stenhårda julhandel. De ska även visa mer av Turning Point: Fall of Liberty som är ett spel jag personligen verkligen ser fram emot. Dessutom hoppas vi såklart att Codemasters även berättar med om Colin McRae: Dirt som ju inställdes till Playstation 3 och nu kommer i höst istället. Någon form av bonusinnehåll (som säkert lär gå att ladda ned till PC och Xbox 360) tycker vi att de borde kompensera Playstation 3-ägarna med.

Hos Disney Interactive Studios finns egentligen bara ett spel vi är riktigt sugna på. Jag talar såklart om den ilskne indianen Turoks återkomst i det digitala formatet. Förra året visades bara en ganska menlös t-shirt, men i år lär spelet ska finnas spelbart vilket vi ser fram emot. Adrenalin, vapen och dinosaurier är en kombination vi alla gillar.

Detta är en annons:

EA har som vanligt en blytung E3 med mängder av spännande inslag. Bland annat lär Army of Two finnas spelbart (vågar vi hoppas på att det även släpps som demo?), Medal of Honor Airborne likaså (demo, demo), Mercenaries 2: World in Flames har det varit tyst om länge men det ska visas liksom Need for Speed: Pro Street. Då har jag inte ens nämnt Half-Life 2: Episode 2 som ska visas och charmiga Boogie till Wii.

Mest spännande är dock Crysis vilket gör sin sista stora offentliga visning innan det släpps redan den 13:e september. Det är såklart stort och vi räknar med mängder av nytt material. Därefter lär EA också demonstrera Rock Band ordentligt, spelet som ska göra EA till en auktoritet även på musikspelsscenen. Dessutom finns Skate med i programmet som en hel skateboard-värld längtar efter sedan Topny Hawk-spelen kommit att handla om livet runt rullbrädan istället för livet på den.

id Software har ju just visat sin nya grafikmotor och ungefär samma demonstration som gjorts på en stor Mac-mässa i dagarna lär göras under E3. Det sägs dock att id Software även ska ta tillfället i akt och visa upp det nya Castle Wolfenstein som ska släppas till Xbox 360, vilket även påstås använda nämnda grafikmotor. Mycket spännande, för vi vet ju hur vansinnigt snygga spel id Software kan få ur sig när de är på humör.

Ett oskrivet kort är Konami som ju normalt är en stor utgivare. Vi tror och hoppas på några fräscha nyheter. Men annars har de ju alltid Metal Gear Solid 4 samt Pro Evolution Soccer som vi garanterat kan räkna med att få se mer av. Ryktet säger också att det kan vara ett nytt Castlevania-spel på gång till Wii, men om det finns någon substans alls i det ska jag låta vara osvuret.

Star Wars-fans har vi flera av på redaktionen och självfallet ser vi fram emot LucasArts som ju har nästan löjligt lovande Star Wars: The Force Unleashed på gång liksom LEGO Star Wars: The Complete Saga. Dessutom säger rykten att vi äntligen ska få se Star Wars: Battlefront III som enligt samma källa köpts exklusivt av Microsoft. Oavsett det så var föregångarna otroligt roliga och det kan ju aldrig bli för mycket Star Wars, väl? Utöver Luke Skywalker och gänget har LucasArts även Fracture på gång som tycks kunna bli en annorlunda och väldigt häftig spelupplevelse, väl värd att hålla utkik efter.

Lite synd kan jag tycka om Midway som ju har riktigt fina spel på gång. Dels är det Stranglehold som gång på gång försenats och nu alltså ska släppas under dödens höst då Halo 3, Super Mario Galaxy och Grand Theft Auto IV lär utgöra en konkurrens som för de flesta spel är övermäktigt. Gamereactor har provat spelet vid flera tillfällen och tycker faktiskt det är riktigt häftigt. Frågan är bara om det finns något intresse för spelet kvar.

Midway har dock även Blacksite: Area 51 vilket som bekant släpptes i demo-form på Xbox Live Arcade för någon månad sedan. Spelet känns riktigt lovande och vi ser fram emot att få skjuta utomjordingar på vår kära moder Jord utan för mycket science fiction-inblandning. Som om inte det vore nog är Midway även utgivare för Unreal Tournament 3, vilket lär få en hel del uppmärksamhet eftersom det ser så rysligt läckert ut som det faktiskt gör.

Namco Bandai har varit väldigt tysta inför årets E3. Men vi vet såklart att de jobbar på Tekken 6 som för varje ny omgång bilder tycks ha putsats upp lite extra. Vi hoppas och tror att det ska leva upp till suveräna del fem och bli det definitiva fightingspelet denna generation som ju hittills faktiskt inte haft de där verkliga topparna. Soul Calibur lär för övrigt också visas, framför allt Wii-spelet med den hårfagre Siegfried i huvudrollen, men förhoppningsvis även mer från del fyra till Playstation 3 och Xbox 360.

Utöver dessa spel borde vi också få se mer av Time Crisis 4 och Ace Combat 6: Fires of Liberation som förhoppningsvis ska vara nog färdigt för ett nedladdningsbart demo. Efterlängtade rollspelet Eternal Sonata ska såklart också visas liksom Beautiful Katamari där prinsen och hans boll gör bejublad comeback.

Gamla arkadspelsmästarna Sega agerar numera visserligen mest utgivare, men har ändå en hel del spännande på gång i år. Själv ser jag klart mest fram emot det nya Nights-spelet till Wii och hoppas även på fler Sega-klassiker till konsolen. Ett nytt Panzer Dragoon vore ju klockrent liksom ett nytt Samba-de-Amigo och Space Channel 5.

Nåja, Sega har såklart även en del på gång till de kraftigare konsolerna. Bland annat hoppas vi få veta mer om det nya Golden Axe-spelet som utannonserades redan förra E3 men därefter inte visades. Vi ser även fram emot att få hårdtesta Sega Rally och nya Condemned som tar vid där den mycket spännande ettan slutade. Dessutom ska ju Virtua Fighter 5 visas till Xbox 360 och ryktet skvallrar om att det kan bli en del extrainnehåll.

Till PC påstås killarna som gjorde det ursprungliga Rome: Total War-spelet vara i full gång med en helt ny del i serien. Om det stämmer vore ju E3 såklart en ypperlig plats att visa det på och vill håller både tummar och tår för att det ska visas.

Rollspelsgiganterna Square Enix har lindrigt uttryckt fastnat i Final Fantasy-träsket och förutom det knappa tjugotal nya spel som just släppts eller är på gång i serien, säger de att de ska utannonsera ännu fler. Spekulationerna går vilda om att det äntligen ska vara dags för Xbox 360 att få ett till Final Fantasy-spel, men annars talar faktiskt en hel del för att den massiva Wii-försäljningen fått Square Enix att känna att de satsat fel som gör så många spel till Playstation 3 som ju har få potentiella kunder. Räkna alltså med minst ett nytt rollspel från Square Enix till just Wii.

Utöver Final Fantasy-raseriet räknar vi också med den första riktiga matiga informationen om Last Remnant som blir Square Enixs första spel utvecklat med Unreal III-motorn. Förhoppningsvis ska det leda till ett riktigt snyggt spel som kan utvecklas betydligt snabbare än titlar som skapas från grunden inom företaget. Ryktet går också om att Square Enix bestämt sig för att lägga ned Final Fantasy XIII Versus till Playstation 3, och om inget visas alls på detta års E3-mässa eller Tokyo Game Show får vi nog utgå från att det är nedlagt eller släpps tidigast 2010.

Take 2 satsar såklart framför allt på nästan löjligt efterlängtade Grand Theft Auto IV som förhoppningsvis ska gjuta lite nytt liv i den något stagnerade genren. Förhoppningsvis kommer spelet att finnas spelbart så vi kan bjuda på feta intryck från hur det känns och säga om vi tror att Rockstar lyckats ta konceptet vidare. Av det vi sett hittills finns dock inget som talar emot det. Här hoppas vi också att vi äntligen får se den sedan länge ryktade uppföljaren till Red Dead Revolver som sägs ska vara under utveckling.

Franska Ubisoft har en diger lista inför hösten med bland annat hypade och lovande Assassin's Creed. Producenten Jade Raymond har charmat en hel spelvärld, vilket Ubisoft såklart vet vilket lär betyda att hon är där och visar spelet som ju faktiskt ser fantastiskt bra ut. End War som släpps till Playstation 3 och Xbox 360 kommer troligen att visas lite närmare samt att någon ny Tom Clancy-titel sannolikt avslöjas.

Annars är det ganska mycket Xbox 360. Bland annat ska nya Blazing Angels: Secret Missions visas där flygstriderna under andra världskriget får en mer fantasifull touch. Vi lär även få se vad Sam Fisher har för sig nuförtiden i Splinter Cell: Conviction liksom färgglada mangaspelet Naruto: Rise of a Ninja. Ubisofts helknäppa kaniner gör också comeback i Wii-spelet Rayman: Raving Rabbids 2.

Sedan är det Vivendi som också har mycket spännande på gång. Givetvis kommer blivande mästerverket Starcraft II finnas på plats. Kanske allra mest ser vi fram emot Riddicks återkomst i Chronicles of Riddick: Assault on Dark Athena som innehåller både det första spelet med uppiffad grafik samt fortsättningen. Snacka om välfyllt paket. Vivendi har även tidigare utannonserat ett spel baserat på böckerna om agent Jason Bourne (ni, samma agent som gestaltas av Matt Damon i filmer som Bourne Identity), vilket borde komma att visas nu. Microsoft sägs jaga exklusivitet, men det kan lika gärna bli multiplattform. Utöver det kommer Timeshift sannolikt visas, vilket som bekant gjorts om grundligt och numera är ett av de spel vi ser mest fram emot.

------------------------------------------------------------------------------

Kort sagt finns det mycket som talar för en riktigt fet E3 och det jag gått igenom ovan är ändå mestadels redan utannonserade spel. Det kommer att visas betydligt fler och många nya spel kommer att utannonseras. E3 2007 må inte vara av samma kaliber som tidigare år, men räkna med att bli fullständigt översköljda av nyheter som vanligt här på Gamereactor. Kvällen den 10:e juli (11:e för oss i Sverige) drar E3 igång i USA och vi kommer givetvis vara på plats.

Alla anmälda företag som ska visa någonting:
1C Company
Activision Publishing Co.
Akella
Atari Inc.
Atlus U.S.A. Inc.
Bethesda Softworks
CAPCOM Entertainment, Inc.
Codemasters
Crave Entertainment
D3 Publisher of America
Disney Interactive Studios
Eidos, Inc.
Electronic Arts
Foundation 9 Entertainment
GSC Game World
id Software
Konami Digital Entertainment America
Logitech
LucasArts
Majesco Entertainment
Microsoft Corporation
Midway Games, Inc.
Namco Bandai Games America
Natsume
NCsoft
Nintendo
Nyko Technologies
Rebellion
SEGA of America
Sony Computer Entertainment America, Inc.
Sony Online Entertainment
Square Enix
Take-Two Interactive
THQ, Inc.
Ubi Soft Entertainment, Inc.
Vivendi Games
Warner Bros. Interactive Entertainment Inc.



Loading next content