Svenska
ARTIKEL - SPONSRAT INNEHåLL

Behöver du en ny dator? HP Omen är lösningen du väntat på.

Prenumerera på vårt nyhetsbrev här

* Obligatoriskt att fylla i

Färdiga datorer har aldrig varit mer relevanta än nu i jämförelse med att bygga en egen skräddarsydd dator. Kvalitet och prestanda har förbättrats under de senaste fem åren för att konkurrera med de system som byggs i butik. OMEN BY HP har lanserat en ny L-serie med förbyggda datorer som levererar innovation och enkel uppgradering, precis som om du byggde din egen dator från grunden. Till skillnad från den nuvarande hårdvarumarknaden behöver du heller inte betala det tredubbla priset eller vänta i en evighet, du kan få en dator nu.

Att köpa en välgjord färdigbyggd dator har aldrig varit mer relevant, eftersom kvaliteten har ökat.

Behöver du en ny dator? HP Omen är lösningen du väntat på.

Fördelen med att välja en färdigbyggd dator handlar inte bara om tillgänglighet (vilket i sig självt är det första problemet många gamers möter i dag) utan även om prissättning. Priset på PC-komponenter har skjutit i höjden i en omfattning som aldrig tidigare skådats, vilket innebär att även det som borde betraktas som ett billigt instegskort ofta kostar som de dyraste mellanklasskorten brukade göra. Även andra komponenter har fått prisökningar, vilket gör att märkesvaror blir ännu mer relevanta.
Ur en mer praktisk synvinkel medför datorbyggande flera utmaningar som oerfarna spelare känner sig obekväma inför. Detta kretsar främst kring det faktum att en förstagångsbyggare troligen kommer att ha massor av grundläggande frågor, och med komponenter som lätt kostar tusentals kronor styck kan ett litet misstag som eventuellt bryter eller skadar en komponent vara avskräckande.

- Att sätta ihop sin egna dator är otroligt roligt, men kräver ofta relativt stor kunskap då skillnader finns mellan component-leverantörer och tillverkare. Vår OMEN serie är skapad för att slippa pillet, men om du är intresserad är samtliga stationära väldigt enkla att uppgradera I framtiden då chassit är konstruerat för att enkelt få access, säger Staffan Sjöberg, produktchef för OMEN på HP Sverige.

Ett av de viktigaste fokusområdena för speldatorer är hur man ska ta hand om den värme som alstras, så att den inte blir en begränsande prestandafaktor eller en bullergenerator som för tankarna till jetplan. Om man tittar på 45L i synnerhet, har OMEN löst problemet på ett ganska okonventionellt sätt.
Serien har ett nytt patenterat kylsystem kallat "Cryo Chamber", där den vanligtvis internt placerade CPU-kylaren flyttats till en separat kammare utanför själva höljet, och är därför helt isolerad från resten av datorn. Detta innebär att den inte bara kan dra in frisk luft mycket lättare, utan den har heller ingen inverkan på buller eller värme från resten av datorn, och i likhet med övriga komponenter har den möjlighet att modifieras och uppgraderas av användaren.

Behöver du en ny dator? HP Omen är lösningen du väntat på.

- Cryo Chamber använder luft utifrån chassit som är svalare än om luften kommer innifrån datorn. Det är traditonellt den normala metoden, vilket innebär att luften har blivit varm av komponenterna. Våra tester visar att Cryo Chamber kyler ner CPU:n med hela 6°C jämfört med en identisk enhet utan denna funktion, säger Staffan.

Men spelandet handlar inte bara om dig. I en nyligen genomförd studie från Toluna Start Worldwide, med en rad svenska deltagare, framgick tydligt att gaming mest handlar om avkoppling och att undvika stress. Men som tidsfördriv har spelandet även blivit mer av en social aktivitet. 64% av deltagarna uppger att de spelar med familjemedlemmar som antingen är barn eller föräldrar. För dem som gejmar med andra människor spelade 37% med syskon, 50% med vänner och 43% med personer som de inte kände sedan tidigare. Spelandet har alltså blivit mer socialt under de senaste åren och kommit långt från att ha varit en hobby för personer I mörka källare till att nu vara en etablerad social aktivitet för hela familjen. Det är denna trend som OMEN by HP vill fortsätta att stödja varumärkets övergripande budskap "Spela för att utvecklas" - oavsett erfarenhet eller anledning, genom att erbjuda värdefulla stationära och bärbara datorer till spelare som vill bli bättre och ha roligare - och till dem som saknar tilltro till sina egna byggkunskaper, alltså ett alternativ till att bygga sin egen dator.

"Fler människor än någonsin tidigare spelar datorspel, så förutsättningarna har aldrig varit större eller spelarkraven mer omfattande. Samtliga modeller som vi presenterade under CES i januari är designade för att ge den absolut bästa hård- och mjukvaran för att möta olika spelares individuella krav. Eftersom varje spelare har sina egna behov och önskemål har vi tagit fram produkter som går att få i olika utföranden och prisklasser, och som sedan kan anpassas och uppgraderas med industristandardkomponenter allteftersom användarens krav ändras, och de kan även enkelt anpassas via mjukvaran OMEN Gaming Hub för att passa användarnas önskemål om prestanda, ljusinställningar mm." säger Staffan Sjöberg.

Behöver du en ny dator? HP Omen är lösningen du väntat på.

Med nya innovationer och tillverkning av färdigbyggda datorer av högre kvalitet - till priser som inte bara matchar konkurrenterna utan även är betydligt billigare än DIY-lösningar - arbetar OMEN by HP för att se till att det finns tillgång till dessa för att tillfredsställa kraven från spelare som i åratal varit utsvultna på ny teknik till ett pris som de faktiskt har råd med.

OMEN L-serien finns i en mängd olika modeller som passar nästan alla budgetar, och för att ge kunderna ett fullständigt urval som motsvarar både deras krav och budgetar kompletteras denna serie med mindre stationära speldatorer i Victus-serien, bärbara speldatorer under både OMEN- och Victus-märkena samt även högpresterande spelmonitorer.



Loading next content