Svenska
Gamereactor
artiklar

Årets sämsta 2021

Spelåret 2021 har sannerligen inte varit sådär minnesvärt superbt, men helt okej ändå. Många bra spel. Och en hel del redigt usla... Här kommer de vi anser vara de allra sämsta

Prenumerera på vårt nyhetsbrev här

* Obligatoriskt att fylla i
HQ

Missa inte de andra kategorierna:
Årets hårdvara 2021
Årets ljud 2021
Årets karaktär 2021
Årets överraskning 2021

Årets sämsta 2021

(5) Tamarin
Att bygga sitt spel runt en apa som använder sig av maskingevär för att bekämpa ondskefulla insekter i sig inte en dålig idé. Om man ser på klassiker likt Conker och Jet Force Gemini kan man få konstiga visioner att fungera, men i fallet Tamarin hamnar tyvärr ingen av byggstenarna på rätt plats. Det är som om utvecklarna inte visste om de ville svarva fram ett gulligt plattformsspel eller ett lättsamt actionlir, och det hela slutar med en oinspirerad och lågupplöst polygon-soppa som varken underhåller eller imponerar i sitt koncept. Kontroller är dessutom mer sladdrig än en nudel i en tvålad diskho, och varken pangandet eller utforskandet av den intetsägande spelvärlden lämnade några positiva intryck att skriva hem om. Att detta spel slutligen kostar 300 kronor är inget annat än en förolämpning av episka proportioner och det är tillika ett bevis på att utgivaren/utvecklaren Chamelon Games har noll insikt om vilken standard deras produkt håller. Du borde nämligen få betalt för att spela Tamarin - så illa är det.

Årets sämsta 2021
Detta är en annons:

(4) Another Dawn
Another Dawn var ett spelsläpp som nästan var chockerande dåligt på konsol. Pinsamt designade kartor som hade hört hemma i Far Cry Instincts snarare än ett spel år 2021, tillsammans med styltiga kontroller, dålig bilduppdatering, skrattretande artificiell intelligens och ljudbild var så undermåligt att stackars Adam som recenserade skäms över att ha det i sitt spelbibliotek. Another Dawn är ett spel som försöker sälja sig som ett The Forest men låt er inte luras av denna fasad. Det är ett hemskt överlevnadsspel som förtjänar att glömmas bort.

Årets sämsta 2021

(3) Nerf Legends
Inget spel skrek "licensgegg" mer än Nerf Legends under det gångna året. En titel som kastats ihop av människor som helt enkelt tömt assets-biblioteket i spelmotorn Unity för att sedan vare sig bry sig om vapenkänsla, banstruktur, utmaningsgrad, artificiell intelligens, ljudeffekter, musik, story eller buggtestning. Betyget hos oss på Gamereactor blev lågt men frågan är om det inte borde ha varit lägre, ändå. Så uselt är verkligen Nerf Legends.

Årets sämsta 2021
Detta är en annons:

(2) Balan Wonderworld
Yuji Naka och Naoto Ohshima skapade tillsammans Sonic the Hedgehog i början av 90-talet. Segas obeveklige supermaskot som under många, långa år varit mer populär än såväl Musse Pigg som självaste Super Mario. Bara några år efter det skapade samma fantastiska duo Nights: Into Dreams och skrev för en andra gång om regelboken för vad et plattformsspel kunde-, och kanske till och med borde vara. Spola sen fram bandet till 2021 då Naka och Ohshima släppte sitt mycket hett efterlängtade comeback-spel Balan Wonderworld som på förhand såg ut att blanda delar från såväl Sonic som Nights och Super Mario Odyssey till en färgsprudlande lekfull helhet, och du står inför den näst största spelkatastrofen som vi stötte på under hela året. För Balan var och är fullständigt vedervärdigt dåligt. Designen är till att börja med hemsk och det känns lite som om Naoto använt gamla nekade konceptskisser från tidigare produktioner till äventyrets hopplösa karaktärer. Grafiken är rent tekniskt minst lika usel som designen och spelmekaniken påminner om ett amatörprojekt, dränkt i horribla animationer och hopplös precision. Det blir inte bättre av att upplägget stinker fränt av gammal kompost och att Balan själv är en karbonkopia på Nights, dock utan personlighet.

Årets sämsta 2021

Årets sämsta spel 2021:
(1) Efootball 2022
Ja, vad ska man säga, Konami? Var det där verkligen det ni lyckades klämma ur er efter att ha tagit ett uppehåll förra året? I sitt försök att ta ikapp FIFA-seriens framgång valde de att göra om det gamla Pro Evolution Soccer till ett gratisspel där vi kunde köpa till extra spellägen. Till en början bjöds det endast på ett läge där vi kunde spela enstaka matcher med några få lag. Efter det ville vi absolut inte titta på vad som skulle komma senare. Om det nu kommer. Vad vi fick är ett av de sämsta sportspelen genom tiderna och det kan till och med vara det allra sämsta. Det var så gräsligt fult att vi inte visste om vi skulle skratta eller gråta. Bilder på spelarnas ansikten i spelet trendade online och publiken såg ut att vara tagen från något fult Playstation 2-spel. Men grafiken är ju inte allt i ett sportspel, utan det kan ju vara kul ändå. Nej, sa Konami, kul ska vi inte ha. Det var usla animationer på planen, spelare hade en sorts kraftsköld runt sig så att det ibland inte gick att komma närmare än en meter till dem och bollfysiken går inte ens att beskriva. Pro Evolution Soccer gick från att vara en utmanare till FIFA till att nu vara dök och begraven. Ett års paus räckte tydligen inte, det hade behövts utvecklas åtminstone ett år till.

Missa inte de andra kategorierna:
Årets hårdvara 2021
Årets ljud 2021
Årets karaktär 2021
Årets överraskning 2021



Loading next content